مراسم اختتامیه کنگره بین المللی تغذیه از مطالعات پایه تا مداخلات بالینی با حضور جمعی از مسئولان کشوری و دانشگاهی و صاحبنظران و متخصصان بین المللی در مشهد برگزار شد.

به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی تغذیه،  در این مراسم دکتر اصغری رییس سازمان غذا و دارو، دکتر مهرابی بهار رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و معاونین این دانشگاه،  نمایندگانی از سازمان بهداشت جهانی، یونسکو و انجمن های بین المللی، اعضای هیات علمی، پژوهشگران و متخصصان حوزه تغذیه حضور داشتند.

دکتر محمد صفریان دبیر اجرایی کنگره بین المللی تغذیه در این مراسم؛ ضمن قدردانی از حضور تمامی همکاران و صاحبنظران از سراسر جهان که در این کنگره اظهار داشت: در مدت زمان برگزاری این کنگره 28 میهمان از کشورهای سراسر دنیا و سازمان هایی همچون یونسکو، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی حضور داشتند.

رییس سازمان غذا و دارو  و معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی  نیز در این مراسم؛ با اشاره به اینکه از نظر سازمان غذا و دارو، موضوع سلامت و امنیت غذا در اولویت قرار دارد اظهار داشت: در سال های اخیر اقدامات موثری در حوزه های کاهش شکر، نمک، چربی های با ترانس بالا در کشور صورت گرفته است.

دکتر اصغری، نصب نشان گر های تغذیه بر روی مواد غذایی از دیگر اقدامات مهمی است که در راستای بهبود وضعیت تغذیه مردم انجام شده است.

وی ضمن قدردانی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و برگزار کنندکان کنگره بین المللی تغذیه اظهار امیدواری کرد: راهکارها و دستاوردهای این کنگره بتواند در حوزه سلامت مردم مثمر ثمر باشد.

دکتر اصغری تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یکی از دانشگاه های بزرگ کمک های متعددی را در زمینه سلامت داشته و در حوزه تغذیه نیز با توجه به اعضای هیات علمی توانمند این دانشگاه اقدامات موثری صورت گرفته است.

وی ؛حضور صاحبنظران برجسته بین المللی در این کنگره را نیز فرصتی مغتنم برای استفاده از تجارب عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد: استفاده از این نظرات بتواند موجب تسریع در برنامه های هدفمند در راستای ارتقاء سلامت مردم شود.

دکتر اسدی لاری مدیر کل امور بین الملل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مهمترین امر در این کنگره را حضور همزمان دانشجویان، اساتید و متخصصان در کنار یکدیگر عنوان کرد: این گردهمایی علمی فرصت ارزشمندی را فراهم نمود تا با استفاده از نظرات به برنامه های ملی در راستای رفع مشکلات تغذیه و مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر پرداخته شود.

وی اظهار امیدواری کرد: با ایجاد یک شبکه ملی تغذیه و مراکز تحقیقاتی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور بتوانیم به دستاوردهای مهمی در راستای بهبود وضعیت تغذیه جامعه دست پیدا کنیم.

دکتر رنجبر عضو سازمان بهداشت جهانی نیز در این مراسم اظهار داشت: بر اساس تحقیقات انجام شده در سال 2016 عامل مرگ و میر 236 هزار نفر در ایران به علت تغذیه نامناسب بوده است و بر اساس این تحقیق، بروز مشکلات تغذیه ای بیش از 16 درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه میزان شکر و نمک مصرفی در ایران بالاتر از میانگین سازمان بهداشت جهانی است خاطر نشان کرد: اطلاع رسانی و آموزش به مردم در راستای اثرات زیان بار مصرف بیش از حد این مواد می تواند راهکار مناسبی در بهبود این شرایط باشد.

دکتر رنجبر جایگزینی روغن هایی همچون روغن زیتون به جای روغن پالم  و بازبینی در تولید روغن با درصد ترانس پایین تر و بر اساس استاندارد را از دیگر راهکارها عنوان کرد.

عضو سازمان بهداشت جهانی با اشاره به اینکه نمک مصرفی مردم ایران دو برابر میانگین جهانی است و این ماده بیشتر در زمان پخت غذا، نان وپنیر دریافت می شود اظهار داشت: آموزش های تغذیه ای باید از دوران کودکی آغاز شود و برای اینکه بتوانیم در آینده جامعه سالم تری داشته باشیم باید نسبت به این موضوع در مراکز آموزشی و مدارس توجه شود.

دکتر رنجبر تاکید کرد: هر چند با اجرای برنامه های متعدد در ایران مصرف نمک کاهش یافته است اما باید  برنامه ها ادامه داشته باشد و نظارت بر کارخانه های تولید کننده مواد غذایی به منظور کاهش مصرف نمک نیز با قوت تمام صورت گیرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مصرف شکر نیز در ایران بالاتر از میزان پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی است تصریح کرد: بازبینی در قیمت شکر، افزایش آگاهی جامعه، افزایش نظارت ها و اجرای برنامه های نظارتی از جمله اقدامات در راستای کاهش مصرف شکر به شمار می رود.

عضو سازمان بهداشت جهانی با اشاره به نقش ریز مغذی ها در سلامت افراد اظهار داشت: در حال حاضر 89 درصد بانوان باردار، 26 درصد جوانان و 62 درصد کودکان با کمبود ویتامین دی مواجه هستند و جبران آن با توزیع مکمل ها در میان گروه های هدف می تواند راهکار مناسبی در بهبود این شرایط باشد.

دکتر مجید غیور مبرهن دبیر کل کنگره بین المللی تغذیه نیز در این مراسم ضمن قدردانی از حضور و همکاری نمایندگان سازمان های بین المللی و همچنین مسئولان و صاحبنظران داخلی اظهار داشت: در مدت زمان برگزاری مهمترین چالش های تغذیه ای در ایران و جهان مورد بررسی قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه نتایج و دستاوردهای این کنگره می تواند در طراحی برنامه های تغذیه ای وزارت بهداشت بسیار ثمر بخش باشد اظهار داشت: همکاری متخصصان علم تغذیه با سیاستگذاران و برنامه ریزان در این حوزه می تواند نتایج بهتری را در بهبود وضعیت تغذیه در ایران داشته باشد.

دکتر غیور مبرهن با بیان اینکه پرداختن به موضوع علوم پایه در راستای بهبود شرایط تغذیه ای بسیار مهم است اظهار داشت: به طور مثال برنامه هایی برای رفع کمبود ویتامین دی در کشور اجرا شد اما این برنامه با شکست مواجه شد و این در حالی است که می توان با استفاه از علوم پایه، بیوتکنولوژی و نانوفناوری راهکارهای مناسبی در راستای تامین ویتامین دی ارائه شود.

آنجلا ازی استاد دانشگاه آمریکا نیز در این کنگره اظهار داشت ، اتمام این کنگره به معنای پایان همکاری متخصصان و صاحبنظران در زمینه بهبود تغذیه جامعه نیست بلکه سرآغازی برای افزایش همکاری های بین المللی در این زمینه است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image