عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پرتو درمانی حین عمل در حالی انجام می شود که بافت بیمار باز شده و پرتوهای یون ساز مستقیما بافت را در معرض پرتو قرار داده و سلول های سرطانی بیمار را تخریب می کنند.

دبیر علمی سمینار پرتو درمانی حین عمل جراحی در حاشیه برگزاری سمینار یک روزه پرتودرمانی در حین عمل جراحی، با بیان اینکه نمی توان گفت این برنامه در دنیا جدید است؛ اما در کشور ما کمی تازه و نوظهور بوده و هنوز باید جای خود را پیدا و معرفی شود بیان داشت: این برنامه، کاری تیمی است و باید جراحان، انکولوژیست ها، پاتولوژیست ها و همکاران فیزیک پزشکی با این روند آشنا شوند و بیاموزند در کاری تیمی پرتو درمانی حین عمل چگونه با یکدیگر کار کنند.

دکتر مهدی اسدی ابراز داشت: این همایش به نوعی اولین سمینار در کشور است که در این زمینه برگزار می شود و مقدمه ای برای داشتن برنامه های منسجم تر و طولانی تر خواهد بود؛ به نحوی که بتوان مشهد را در خصوص این علم جدی تر و محکم تر به جامعه پرتو درمانی حین عمل در دنیا ملحق کنیم.

دانشیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از حضور صاحب نظران دانشگاه ، شهید بهشتی و شیراز در سمینار پرتو درمانی حین عمل خبر داد و گفت: این سمینار در قالب آموزش مداوم است؛ تا افراد با معیارها و اصطلاحات کار آشنا شوند و تلاش داریم تا در آینده تمرکز بر پژوهش و دریافت مقاله باشد.

فلوشیپ جراحی سرطان پستان و اندوکرین اظهار داشت: رادیوتراپی حین عمل یا پرتو درمانی حین جراحی گزینه ای نیست؛ که شامل همه بیمارانی که نیازمند پرتو درمانی هستند شود؛ اما در آن تعداد از بیمارانی که کاندید این کار می شوند؛ سرنوشت بیماری، پاسخ درمانی و عوارضی که از آن رهایی پیدا می کنند بسیار ارزشمند است.

 وی خاطر نشان کرد: بسیاری از بیمارانی که نیازمند پرتو درمانی هستند از روش مرسوم و متداول رادیوتراپی خارجی درمان خود را دنبال می کنند؛ اما در پرتو درمانی داخلی و حین عمل، بافت را باز کرده، مستقیما در معرض پرتو قرار داده و سلول های سرطانی را تخریب می کنیم.

 دبیر علمی سمینار پرتو درمانی حین عمل جراحی افزود: استفاده از این روش درمانی برای گروهی از بیماران که بالقوه شرایط استفاده را دارند و تعداد آن ها قابل توجه می باشد بسیار کمک کننده است؛ اما متاسفانه در شرایط فعلی ما امکان ارائه این نوع خدمت درمانی را دارا نمی باشیم.

دانشیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: بخشی از مجهز شدن دانشگاه به این توانمندی مربوط به آموزش است؛ که نیازمند اعتبار، تجهیزات و پژوهش می باشد؛ اما برای آغاز کار باید ابتدا ذهن ها را با این علم آشنا کرده و در ادامه با تمرکز بر آموزش به مرحله انتهایی فراهم کردن تجهیزات درمانی و انجام این شیوه درمان بپردازیم.

دکتر اسدی تاکید کرد: پرتو درمانی حین عمل جراحی دقیقا در وسط جراحی اتفاق می افتد؛ به این شکل که جراح کار خود را آغاز و تا مرحله ای که لازم است کار خود را پیش می برد و در ادامه و در زمان مناسب تیم پرتو درمانی جهت مداخله وارد عمل می شوند.

وی اضافه کرد: در این مرحله جراح در حالی متوقف می شود؛ که بیمار همچنان بیهوش و فیلد عمل باز می باشد. پرتو درمانی در حوزه خود انجام می شود و پس از آن جراح کار خود را ادامه خواهد داد.

فلوشیپ جراحی سرطان پستان و اندوکرین  تصریح کرد: گروه انکولوژی و رادیوتراپی در دانشگاه مشهد بسیار قوی و توانمند است و اساتید شاخص و صاحب نام کشوری و جهانی دارد.

دبیر علمی سمینار پرتو درمانی حین عمل جراحی افزود: در حوزه عملکرد پرتو درمانی مرسوم و خارج از بدن این گروه بسیار خوب، علمی و به روز کار می کند؛ اما پرتو درمانی در حین عمل جراحی با توجه به تیمی بودن و محل انجام آن که داخل اتاق عمل است نیاز به چیدمان و برنامه ریزی جدید دارد.

دانشیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: انجمن هایی در داخل و خارج کشور وجود دارند که در خصوص سرطان کار می کنند. ابن انجمن ها به شکل مستمر معیارهای انجام این شیوه درمانی برای بیماران را تعریف و معرفی می کنند.

دکتر اسدی افزود: در هر بازنگری بیماران بسیاری وارد و یا از این حوزه حذف می شوند؛ در همه بازنگری ها تعداد بیمارانی که از این روش درمانی استفاده می کنند بیشتر می شود؛ اما این که اعلام کنیم چه دسته از بیماران از این روش درمانی سود می برند بر اساس معیارهای اعلام شده خواهد بود.

وی ابراز داشت: افرادی که مستقیم درگیر این شیوه درمانی می شوند، جراح، رادیوتراپیست و متخصص فیزیک پزشکی می باشند؛ اما در درمان سرطان، تیم درمانگر به رشته های پاتولوژی و رادیولوژی نیز توسعه می یابد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image