رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عملیاتی شدن طرح ارجاع در نظام درمانی به منظور طبابت صحیح و کاهش هزینه ها یک ضرورت به شمار می رود.
به گزارش وب دا، دکتر محمدرضا دارابی افزود: با اجرای طرح نظام ارجاع از اعزام بی رویه و سرخود بیماران از روستاها به شهرها و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ پیشگیری شده و بار درمانی شهرهای مرکزی نیز کاهش می یابد.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح بیماران ابتدا باید توسط پزشکان خانواده ویزیت شده و در قالب معیار منطقی در صورت نیاز به درمان تخصصی به پزشکان متخصص ارجاع داده می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: هم اینک در حوزه سلامت از نیروی انسانی بی نیاز شده ایم زیرا در گذشته برای طبابت از پزشکان خارجی و از کشورهای بنگلادش، فیلیپین، اندونزی و هند در خراسان و سطح کشور استفاده می شد.
وی افزود: امسال 73 پزشک متخصص در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب شده اند که نسبت به سالهای گذشته رشد چشمگیری دارد و اکنون به جز چند شهرستان، به لحاظ نیروی انسانی متخصص و پزشک عمومی بی نیاز هستیم.
دکتر دارابی تعداد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد را نیز 9 هزارو 300 نفر اعلام و بیان کرد: 35 درصد از این تعداد در رشته های کارشناسی ارشد و دکتری، تخصص و فوق تخصص تحصیل می کنند.
وی تعداد رشته های تحصیلی را که هم اکنون در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تدریس می شوند نیز 153 رشته در مقاطع مختلف تحصیلی شامل کاردانی، کارشناسی، دکتری، تخصص و فلوشیپ عنوان و بیان کرد: این دانشگاه رتبه سوم حوزه پژوهش و رتبه دوم فناوری را در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور به خود اختصاص داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از فرآیند بکارگیری 60 عضو هیات علمی جدید نیز خبر و ادامه داد: این دانشگاه 860 عضو هیات علمی جدید دارد که بعد از دانشگاه تهران بالاترین تعداد در کشور است.
وی افزود: در قالب طرح تحول نظام سلامت نیز تعداد پایگاههای سلامت و بهداشتی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه رشد 60 درصدی نسبت به قبل ازاجرای طرح داشته است. طی سالهای اخیر در قالب ارائه خدمات بهداشتی رایگان و فعال در حاشیه شهر مشهد و درون شهرها اقدامات بسیاری خوبی صورت گرفته است.