رییس فرهنگستان علوم پزشکی و عضو هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به گران بودن خدمات بستری؛ باید با سرمایه گذاری بر روی مراقبت های اولیه سلامت و شبکه، مردم را در پیشگیری از بیماری ها یاری کرد.
دکتر علیرضا مرندی در گفت و گو با وب دا؛ در خصوص موضوعات مورد بحث در پنجاه و سومین جلسه هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: طی سال هایی که توفیق عضویت در هیات امنای دانشگاه مشهد را داشته ام عملکرد دانشگاه را بسیار خوب دیده و حس می کنم این دانشگاه نسبت به بسیاری از دانشگاه های دیگر موفق تر عمل کرده است.
وی این موفقیت را نشان تلاش بیشتر دانشگاه مشهد دانست و ضمن اشاره به مشکلات اعتباری در کشور، ادامه داد: مشکلات اعتباری در همه جای کشور وجود دارد و نمی توان انتظار بهبود فوق العاده ای در این خصوص برای آینده داشت؛ بر این اساس باید دانشگاه مشهد روندی را که در پیش دارد با قوت ادامه دهد.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی به ارائه راهکارهایی جهت کاهش هزینه ها در دانشگاه مشهد اشاره و تصریح کرد: بایدکاری کرد تا خدمات بستری کاهش پیدا کرده و بیشتر مشکلات مردم از طریق خدمات سرپایی که بسیار ارزان تر است حل شود.
دکتر مرندی به تلاش دانشگاه مشهد جهت ارائه هر چه بیشتر خدمات سرپایی اشاره و خاطر نشان کرد: با توجه به گران بودن خدمات بستری؛ باید تلاش کرد این خدمات را محدود و از بیمارستان سازی که به صورت فوق العاده برای کشور گران قیمت و کمر شکن است تا حدود زیادی کاست.
وی به اهمیت پوشش منویات رهبر معظم انقلاب در راستای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: باید از ابتدا سرمایه گذاری خود را بیشتر بر روی مراقبت های اولیه سلامت و شبکه متمرکز کرده و اگر چه برای مناطق حاشیه شهرها و شهرها کارهایی صورت گرفته است؛ اما این کافی نیست.
عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: این که امریکا در دو دهه اخیر با پرداختن به مراقبت های اولیه بهداشتی توانسته 20 درصد تخت های بیمارستانی خود را ببندد؛ نشان از اهمیت مراقبت های اولیه بهداشتی دارد.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی به حوزه PHC به عنوان بنیان گذار این علم اشاره کرد و افزود: تلاش های زیادی مسئولان وزارت بهداشت در این خصوص انجام می دهند؛ اما هنگامی که اعتبارات ما با محدودیت رو به رو می شود به ناچار برای تامین بدهی خود باید از دیگر قسمت ها استفاده کنیم.
وی متذکر شد: با توجه به این که عمده بدهی ها در حوزه سلامت مربوط به خدمات بستری است؛ در صورتی که سر و سامانی به خدمات بستری داده شود ما می توانیم به سمت پیشگیری، بهداشت و توسعه خدمات سرپایی حرکت کنیم.
دکتر مرندی در پایان با تاکید بر حضور مردم در راستای پیشگیری از بیماری های گفت: ارتقای سواد سلامت مردم ، ایجاد مواد غذایی مطلوب و مناسب و هزینه در مسیر ایجاد فضای مناسب ورزش همگانی ، ما را در مسیر پیشگیری کمک خواهد کرد.