قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه مشارکت های اجتماعی گفت: سالیانه به همت خیرین سلامت و سازمان های مردم نهاد بیش از 35 میلیارد تومان در حوزه سلامت سرمایه گذاری می شود.

دکتر خدایی در نشست خبری مجمع استانی سلامت گفت: کمک مالی خیرین و سازمان های مردم نهاد سالیانه بیش از 35 میلیارد تومان می باشد به نحوی که سال گذشته تنها موسسه خیریه مشارکت های مردمی بیمارستان قائم(عج) حدود دو ونیم میلیارد تومان در این راستا خدمت رسانی کرده است.

وی ادامه داد: سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت در سال 1396 به 54 ، شورای مشارکت های مردمی بیمارستان ها 12 و مجمع خیرین به 11 سازمان ارتقا یافته است.

قائم مقام رییس دانشگاه در حوزه مشارکت های اجتماعی بیان داشت: این نشست جهت بزرگداشت روز جهانی بهداشت که در سطح دنیا برگزار می شود دیده شده و نزدیک به 70 سال است که در سطح جهان روزی به عنوان گفتمان سلامت شکل گرفته؛ که در سال جاری این روز «سلامت برای همه و در همه جا» نام گرفته است.

وی تصریح کرد: برگزاری اولین مجمع سلامت استان به عنوان یک حرکت جدید تلاش در تغییر سیمای سلامت دارد؛ زیرا بیش از 76 درصد بیماری ها و علت مرگ ها بیماری های غیر واگیر است که مقابله با این وضعیت نیازمند بیرون آمدن سلامت از سطح وزارت بهداشت و دانشگاه و تبدیل آن به عنوان مسئولیت تمامی سازمان ها است.

قائم مقام رییس دانشگاه در حوزه مشارکت های اجتماعی، بیان داشت: اولین مجمع سلامت استان در بیست و سوم فروردین ماه در مجتمع آموزشی و فرهنگی سپید با حضور بیش از هزار نفر از صاحب نظران، مدیران سازمان های مردم نهاد و خیرین و اشخاص حقیقی برگزار می شود.

دکتر خدایی اظهار امیدواری کرد: این گفتمان به کمک رسانه ها از طریق اطلاع رسانی و مشارکت بتواند به گفتمان مردم تبدیل شود تا انسان ها عمری با نشاط و امید داشته باشند.

وی به تلاش های صورت گرفته جهت ایجاد مشارکت دیگر سازمان ها اشاره و تاکید کرد: بر این اساس در تمامی سازمان‌های دولتی ابلاغی برای یکی از کارشناسان به عنوان پیام رسان سلامت با معرفی مدیران کل و امضای دکتر دارابی به عنوان دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان زده شده و جلساتی دائما با این افراد در حال برگزاری است.

 قائم مقام رییس  دانشگاه در حوزه مشارکت های اجتماعی، اظهار داشت: تدوین سند توسعه سلامت استان نیز مراحل نهایی را می گذراند و در مجمع استانی سلامت رونمایی می شود. در این سند نیز سهم هر سازمانی در سلامت مشخص شده که با امضای استاندار به همه سازمان ها ابلاغ می شود.

دکتر خدایی بیان داشت: سند جامع بیماری های غیر واگیر نیز با توجه به این که 76 درصد بیماری ها غیر واگیر می باشند در مسیر اجتماعی کردن امر سلامت به تصویب رسیده است.

وی اذعان داشت: وزارت بهداشت دو مسئولیت ارائه خدمات که همان 25 درصد می باشد و تولیت را که استخراج وضعیت سلامتی مردم می باشد بر عهده دارد.

قائم مقام رییس دانشگاه در حوزه مشارکت های اجتماعی بیان داشت: 50 درصد علت بیماری های غیر واگیر به تعذیه نادرست باز می گردد که تغییر این رفتار اشتباه بر عهده دانشگاه ها و وزارت بهداشت نیست  و انسان ها خود بیشترین سهم را در ایجاد سلامتی دارند.

دکتر خدایی تصریح کرد: مبانی دینی ما نیز بر این نکته تاکید دارد؛ اما این مقوله در میان مردم جا نیفتاده؛ که مجمع استانی سلامت با تبدیل سلامت به گفتمان غالب مردم تلاش دارد تا در این حوزه فشار از مردم به مردم  را ایجاد کند.

وی تصریح کرد: به دیگر معنا گفتمان سلامت باید کاری کند تا سلامت خواست عمومی جامعه باشد و همه آن را رعایت کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image