مشاور ارشد معاون اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: دو عنصر عدالت، پیشگیری و ارتقاء جهت اجتماعی شدن نظام سلامت بسیار مهم است و رویکرد محله محور در این میان می تواند خدمات را به نفع محرومین و نیازمندان ساماندهی کند.

به گزارش وب دا، دکتر حسین ملک افضلی در جمع مدیران، مسئولان و شرکای سلامت در مجتمع پژوهشی آموزشی سپید گفت: چهلمین سال شعار سلامت برای همه که در سال 1978 برای اولین بار در کشور قزاقستان عنوان شد بار دیگر تلاش دارد تا سلامت را به صورت اجتماعی برای همه و همه جا امکان پذیر کند.

وی با بیان اینکه استراتژیک ایجاد این امکان چیست گفت: ایجاد همکاری های بین بخشی و پای کار آمدن سازمان های دولتی، غیر دولتی و بخش خصوصی در این میان بسیار تاثیر گذار است.

وی با تاکید بر ایجاد شاخص ها، خاطر نشان کرد: برای رسیدن به موفقیت در این خصوص باید با عدد و رقم حرکت کنیم تا بتوانیم همانند چهل سال قبل که درست مصادف با انقلاب اسلامی بود همانند مدیران دهه شصت که چندی پیش مقام معظم رهبری برعملکرد آنها تاکید داشتند مفهوم سلامت را برای همه محقق کنیم.

مشاور ارشد معاون اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت روزی در خراسان بزرگ، تعداد مرگ و میر کودکان زیر یک سال به 120 در هر یک هزار می رسید در حالی که امروزه این تعداد به 15 نوزاد در هر یک هزار کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: ما در یک دوره به دلیل نوع مشکلاتی که داشتیم به ناچار از فناوری پزشکی استفاده کردیم و موفق شدیم بهداشت خود را در جهان الگو کنیم و اکنون هیچ بیمار مبتلا به فلج اطفال و کزار مشاهده نمی شود.

دکتر ملک افضلی اذعان داشت: اما امروزه آسیب های اجتماعی تحت عنوان خشونت، اعتیاد، طلاق، و از طرفی سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی و سوانح و حوادث مردم را گرفتار کرده است.

وی بیان داشت: امروز ناچار هستیم استراتژی مهمی را برای سلامت ایجاد کنیم و نظام سلامت موفق نخواهد شد اگر این مهم را از انحصار افراد متخصص خارج و با بسیج اجتماعی و سازمان یافته همراه نکند.

مشاور ارشد معاون اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: برای این موفقیت باید پتانسیل هایی که خارج از فناوری پزشکی است را شناسایی و توانمند نمود و در این میان طب پیرامونی می تواند به اهداف ما کمک کند.

دکتر ملک افضلی با تاکید بر ایجاد مجامع سلامت محور در محله بیان داشت: مجامع سلامت در سطح اول ملی و در ادامه استانی، شهرستانی و بنیادی تر از همه مجمع سلامت محله است که با ایجاد آن می توان مردم را توانمند، مشکلات را پیدا و سلامت را اجتماعی کرد.

وی افزود: سواد، اشتغال، رفع تبعیض، قوانین و مقررات و محیط زیست همه جزو طب پیرامونی هستند و در این میان دو عنصر عدالت و پیشگیری با ارتقاء می تواند به نفع محرومین و نیازمندان، نظام سلامت را با رویکرد محله محور پیش ببرد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه هزینه های گران قیمت تکنولوژی با وجود منابع محدود، ما را به سمت اجتماعی شدن سلامت می کشاند گفت: علیرغم احترامی که به حوزه درمان، بیمارستان ها و خدمات توان بخشی می گذاریم اما باید قبول کرد خدمات پیشگیری و ارتقایی اولویت دارد.

اولین مجمع سلامت استان خراسان رضوی با حضور یک هزار نفر از شرکای سلامت در شهر مشهد و شهرستان های استان خراسان رضوی، امام جمعه مشهد، دکتر حسینی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در مجتمع فرهنگی آموزشی سپید برگزار شد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image