رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: خودمراقبتی به عنوان عامل اصلی در پیشگیری از بیماری های عفونی و غیرواگیر باید از فرد آغاز، در خانواده نهادینه و در جامعه تسری پیدا کند.
به گزارش وب دا؛ دکتر محمد رضا دارابی در دومین کنگره بین المللی استراتژی های کنترل عفونت در مجتمع آموزشی، پژوهشی و رفاهی سپید، گفت: شعار بهداشت جهانی درسال جاری بر «بهداشت برای همه، پوشش همگانی سلامت در همه جا و همه مکان ها» است.
وی ادامه داد: این شعار بر این اعتقاد است که بهداشت و رعایت ایمنی اولین وسیله و هدف جهت جلوگیری از بیماری ها خصوصا عفونت های تب دار و واگیر در دوران زندگی، بیمارستانی و پس از بیمارستان است.
دکتر دارابی اظهار داشت: امروزه گرایش علوم به خصوص علوم پزشکی پیشگیری از بیماری های غیرواگیردار است و این در حالی است که در کشور ما 75 درصد از مولفه های اجتماعی زمینه بیماری های غیرواگیردار می باشد و وزارت بهداشت تنها 25 درصد در همه جا می تواند در این خصوص پیشگیری کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: مولفه های اجتماعی به عنوان سرلوحه کار وزارت بهداشت تحت عنوان اجتماعی شدن بحث سلامت در کشور قرار گرفته است تا بتوان از این طریق در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر دار موفق تر عمل کرد.
وی تصریح کرد: زمانی بیماری های واگیردار و عفونی مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت، جذام، طاعون، آبله و غیره در کشورهای پیشرفته جهان و ایران افراد بسیاری را دچار بیماری و مشکل می کرد؛ اما امروزه به برکت رعایت بهداشت، واکسیناسیون و برنامههای دیده شده در این خصوص این بیماری ها تقریبا ریشه کن شده است.
دکتر دارابی بیان داشت: مراقبت از خود با خودکنترلی و خودمراقبتی امکان پذیر است و این روند باید در ابتدا از فرد آغاز، در خانواده نهادینه و به جامعه تسری پیدا کند و البته مسئولین نیز در جهت نهادینه کردن این امر به عنوان عامل اصلی در پیشگیری از بیماری های عفونی و غیرواگیردار حرکت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: بیمار در معرض عفونت های متعددی است و همه ارگان های بدن در این خصوص امکان ابتلا را دارا می باشد. فرد بیمار استعداد کسب عفونت را از اطرافیان، پزشک، پرستار و ابزار درمانی دارد و این عوامل می تواند سلامت فرد را تهدید و بیماری وی را تشدید کند.
وی با ابراز امیدواری از نتیجه بخش بودن برگزاری کنگره های بین المللی در رفع مشکلات عفونت گفت: این کنگره تلاش دارد تا با استفاده از تجربیات صاحب نظران، اندیشمندان و مهمانان داخلی و خارجی به اهدافش دست پیدا کند و راهنمایی باشد برای تمامی مراکز بهداشتی که به هر شکلی در زمینه بهداشت و پیشگیری دخالت دارند.
دکتر دارابی در بخش دیگری از صحبت های خود به ارائه گزارشی از وضعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرداخت و اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو قدیمی ترین دانشگاه های کشور و بزرگترین دانشگاه علوم پزشکی منطقه شرق کشور به شمار می رود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این دانشگاه در رتبه بندی علمی و پژوهشی و سایر فعالیت های دانشگاهی جزو پنج دانشگاه برتر کشور بوده است و دارای 860 عضو هیأت علمی در رتبه های استادی، دانشیاری، استادیاری و مربی می باشد.
وی تصریح کرد: در این دانشگاه بیش از 9 هزار و 300 دانشجو در حال تحصیل در 153 رشته تحصیلی در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی تا فوق تخصص و PHD می باشند؛ که سهم دانشجویان تحصیلات تکمیلی از این ظرفیت 30 درصد است.
دکتر دارابی خاطر نشان کرد: این دانشگاه دارای هفت دانشکده، 30 بیمارستان و 27 هزار کارمند است؛ که در حوزه های آموزشی، پژوهشی، دارو وغذا، بهداشت و پشتیبانی در حال خدمت بوده و دانشمندان و اندیشمندان بسیاری را به جامعه تحویل داده است.