پنجمین کنگره بین المللی کاشت حلزون و علوم وابسته با حضور 350 متخصص و صاحب نظر کشور و مناطق مختلف دنیا به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.
دبیر اجرایی پنجمین کنگره بین المللی کاشت حلزون و علوم وابسته در حاشیه برگزاری این کنگره در گفتگو با وب دا اظهار داشت: این کنگره به منظور بحث و تبادل نظر در خصوص جدیدترین یافته ها در زمینه ناشنوایی، بیماری های مادرزادی و ژنتیکی برگزار خواهد شد و 30 میهمان و سخنران از کشورهای مختلف جهان از جمله استرالیا، اسلواکی، لتونی، هند، صربستان، بلژیک، آمریکا، انگلیس، یونان و آلمان حضور دارند.
دکتر رجعتی ، ایمپلنت در کشورهای خاورمیانه، ایمپلنت در ناحیه گوش داخلی، مسائل گفتاری و زبان، کمک های شنوایی ایمپلنت، دستگاه های قابل برنامه ریزی کامل و تصویر برداری عصبی در مشهد را از جمله محورهای این کنگره برشمرد و خاطر نشان کرد: در مدت زمان برگزاری کنگره 114 مقاله در قالب سخنرانی و 45 مقاله به شکل پوستر ارائه می شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزاری 5 پنل تخصصی و 4 کارگاه آموزشی را از دیگر برنامه های این کنگره برشمرد.
دکتر رجعتی با اشاره به اینکه عمل کاشت حلزون برای بیماراز سال 77 در مشهد آغاز شده است اظهار داشت: تا کنون یک هزار و 141 نفر تحت عمل جراحی کاشت حلزون قرار گرفته اند.
دبیر اجرایی پنجمین کنگره بین المللی کاشت حلزون و علوم وابسته با اشاره به اینکه کمترین سن کودک ده ماهه و بیشترین سن متعلق به یک بیمار 75 ساله است اظهار داشت:93 درصد افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند از بدو تولد ناشنوا بوده اند و بهترین زمان برای کاشت حلزون سنین دو تا سه سالگی است که امکان بهبودی تا 100 درصد می رسد.
وی با اشاره به اینکه از حدود 15 سال پیش غربالگری شنوایی نوزادان در تمامی بیمارستان های سطح کشور در حال انجام است و این امر نقش موثری در شناسایی نوزادان کم شنوا و ناشنوا داشته است اظهار داشت: کار کاشت حلزون یک کار تیمی است و نیاز است علاوه بر جراحان شنوایی شناسان، گفتار درمانان، روان شناسان نیز حضور داشته باشند.