رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ایجاد معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی یکی از مهمترین اقدامات شاخص وزارت بهداشت به شمار می رود اظهار داشت: با ایجاد این معاونت تحقق توسعه عدالت اجتماعی در حوزه سلامت به شکل منسجم و هدفمند دنبال می شود.
دکتر محمد رضا دارابی در نشست هم اندیشی ماموریت و برنامه های معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه وزارت بهداشت در دولت های یازدهم و دوزادهم اقدامات شاخص و کم نظیری را در راستای توسعه سلامت به اجرا در آورده است تصریح کرد: در حال حاضر تمامی سازمان های موثر در سلامت از جمله استانداری، فرمانداری، شهرداری و ..........در کنار یکدیگر در راستای عدالت اجتماعی در حوزه سلامت تلاش می کنند و تمامی سازمان ها سهم خود را از سلامت می دانند.
دکتر دارابی تشکیل مجامع سلامت در سطح ملی، استانی و شهرستانی را از دیگر ابتکارات وزارت بهداشت و ثمرات ایجاد معاونت اجتماعی برشمرد و خاطر نشان کرد: در مجامع سلامت استانی و شهرستانی، استاندار و فرماندار به عنوان رییس مجمع در راس فعالیت های اجتماعی حوزه سلامت قرار دارند و این امر موجب شده است تا تمامی سازمان ها در این مسیر مشارکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه 75 درصد از مولفه های تاثیر گذار در سلامت به وزارت بهداشت مرتبط نیست خاطر نشان کرد: در حال حاضر با مشکل بیماری های غیر واگیر از جمله سرطان، فشار خون، قلبی و عروقی، دیابت و افسردگی در کشور مواجه هستیم که در صورت تحقق اهداف اجتماعی شدن سلامت می توانیم در بهبود این مسئله موثر باشیم.
وی اجرای برنامه تحول نظام سلامت در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری را یکی دیگر از اقدامات شاخص وزارت بهداشت برشمرد و خاطر نشان کرد: هر چند اجرای این طرح با ایرادهایی همراه است اما گام های مثبتی در راستای عدالت در سلامت ،کاهش پرداختی از جیب مردم و یکسان سازی خدمات در کشور برداشته شد و این طرح با قوت تمام ادامه خواهد داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با ارائه گزارشی از عملکرد حوزه معاونت اجتماعی دانشگاه اظهار داشت: در سال گذشته خیران سلامت بیش از 32 میلیارد تومان به حوزه سلامت اهدا کردند که این امر نشان از موفقیت این حوزه در جلب مشارکت خیران دارد.
دکتر دارابی، افزایش سازمان های مردم نهاد سلامت از 30 سازمان به 62، افزایش خیریه های بیمارستانی از دو مورد به 11 مورد، افزایش مجامع خیرین سلامت از هفت مورد به یازده مورد و مشارکت حدود 14 هزار داوطلب سلامت را از دیگر دستاوردهای ایجاد معاونت اجتماعی در دانشگاه برشمرد.
قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست خاطر نشان کرد: در صورت مشارکت تمامی سازمان ها در حوزه سلامت می توانیم عدالت در سلامت را به شکل مطلوبی عینیت ببخشیم.
دکتر خدایی خاطر نشان کرد: اگر ما بحث عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را مورد توجه قرار دهیم با کمترین هزینه بیشترین سود را به خصوص برای اقشار آسیب پذیر خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: حوزه اجتماعی شدن سلامت تا کنون مورد غفلت قرار گرفته و نیازمند یک تحول فکری است و باید یک نگرش جدید در این میان ایجاد شود.