مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از برنامه ریزی برای ثبت داده های مرتبط با چاقی و مشکلات تغذیه ای در کشور خبر داد.

دکتر زهرا عبداللهی در حاشیه برگزاری نشست مدیران و صاحبنظران حوزه تغذیه درمشهد درگفتگو با وب دا اظهار داشت: ثبت اطلاعات و داده های مرتبط با چاقی و مشکلات تغذیه ای در کشور که قرار است با همکاری اساتید گروه تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور اجرا می شود، وزارت بهداشت را در مسیر اجرای برنامه های مداخله ای و تغذیه ای یاری خواهد رساند.

وی تصریح کرد: با جمع آوری اطلاعات مرتبط با چاقی می توان با کمترین هزینه ضمن اجرای طرح های پژوهشی و دسترسی به اطلاعات انلاین  می توان برای وضعیت چاقی و اضافه وزن در کشور که در حال افزایش در کشور است برنامه ریزی منسجمی داشته باشیم.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی در جهان و ایران به یک مشکل بهداشتی تبدیل شده است تصریح کرد: در حال حاضر 60 درصد از افراد جامعه به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند که این امر زمینه ساز بسیاری از بیماری های غیر واگیر همچون دیابت، فشار خون و قلبی و عروقی است.

دکتر عبداللهی تصریح کرد: امروزه متاسفانه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم. به تدریج که ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می کند، کارخانه های مواد غذایی نیز روز به روز، محصولات شیرین تری به بازار روانه می کنند و این چرخه معیوب، پیوسته در حال چرخش است.

وی به مشکلات تغذیه ای کشور اشاره نمود و گفت: مهمترین مشکل تغذیه‌ای ایران، وضعیت تغییر الگوی مصرف مواد غذایی است و شامل تغییر مصرف نمک، قند و چربی که عامل خطر بیماری های غیر واگیر است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه پیشگیری از چاقی باید از دوران جنینی در دستور کار قرار گیرد تصریح کرد: به طور حتم سبک تغذیه مادر باردار بر روی وضعیت چاقی و اضافه وزن جنین در آینده تاثیر گذار است و باید در این زمینه فرهنگ سازی و برنامه ریزی صورت گیرد.

دکتر عبداللهی با اشاره به اینکه تغییر الگوی زندگی و کاهش تحرک زمینه ساز بسیاری از بیماری ها در جامعه شده است تصریح کرد:  هر فرد باید در روز حداقل پیاده روی تند داشته باشد که این میزان در کودکان و نوجوانان دو برابر باید باشد و این در حالی است که با توجه به اقامت اکثر مردم در خانه آپارتمانی ،کودکان توصیه به ساکن شدن  در یک نقطه و عدم تحرک و دویدن در منزل تشویق می شوند.

وی با اشاره به اینکه در سال 91 حدود 50 درصد از مردم ایران دچار اضافه وزن بودند که این رقم در حال حاضر به 60  درصد رسیده است تصریح کرد: باید برای این مشکل تدبیری اندیشیده شود که این امر با مشارکت صاحبنظران و اساتید دانشگاه ها و برنامه ریزی در این زمینه و به دنبال آن فرهنگ سازی در جامعه محقق خواهد شد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image