به گزارش وبدا، دکتر محمد حسن اعلمي رئيس مرکز پيشگيري و کنترل عفونت بيمارستان امام رضا (ع) با اشاره به اينکه کارگاه مذکور با همکاری اساتید گروه عفونی(آقایان دکتر نادری و دکتربجدی) و کارشناسان کنترل عفونت بیمارستان(سرکار خانم رکنی و خسروی) برگزار شد اظهار داشت: هدف از برگزاری این کارگاه آشنایی بیشتر دانشجويان باليني در مواجهه با عفونت ها و نيز مواجهات شغلي و واکسيناسيون می باشد.
وي اظهار داشت :در این کارگاه عفونت های بیمارستانی، احتیاطات استاندارد و راه انتقال بیماری،روش های نمونه گیری و انتقال نمونه های عفونی، مواجهات شغلی و واکسیناسیون، بهداشت محیط بیمارستان، کنترل عفونت در بخش های ویژه و اتاق عمل، بهداشت دست، تب های خونریزی دهنده، ، ضدعفونی و استریلیزاسیون و استاندارد های کنترل عفونت در ارزشیابی بیمارستان تدریس شد.
عضو کميته کنترل عفونت ،سلامت و ايمني کارکنان حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکي که خود سخنران اين کارگاه بود عنوان کرد که کنترل عفونت بر سه محور میکروبشناسی، اپیدمیولوژی و علم رفتارشناسی استوار است. تغییر رفتار دشوار ولی امکانپذیر است و نیاز به آموزش، تجربه و الگوهای مناسب دارد ، پرستاران کنترل عفونت بایستی مطلع و آشنا به دانش روز، دلسوز و دارای حسن خلق باشند.
وي با بيان اينکه عفونت هاي بیمارستانی قابل پيشگيري هستند خاطرنشان کرد: اين عفونت ها می توانند خسارات جبران ناپذیری را به سیستم درمانی و بیماران وارد کنند. چهار عفونت مهم بیمارستانی شامل عفونت ادراری، عفونت ریوی، عفونت خونی و عفونت زخم جراحی می باشد و عفونت زخم جراحی به تنهایی می تواند به طور متوسط هفت روز مدت اقامت بیمار را طولانی تر کند.
پس از گذراندن دوره هاي مذکور به شرکت کنندگان گواهي دوره آموزشي کنترل عفونت بيمارستاني اعطا خواهد شد.