15.jpg - 19.74 kBمدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان فریمان اظهارکرد: طرح تحقیقاتی بررسی تمایل به فرزندآوری و ارتباط آن با سواد سلامت و سلامت معنوی در زنان متاهل در این شهرستان اجرا شد.

دکتر مصطفی جعفری با بیان اینکه این طرح بر روی 344 نفر از زنان متاهل 10 تا 54 ساله شهرستان همزمان با هفته جمعیت اجرا شد افزود: ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه 4 پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک ، پرسشنامه گرایش به فرزندآوری ، پرسشنامه HELIA و پرسشنامه سلامت معنوی می باشد.

فرقانی کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت فریمان ،طراح و مجری این طرح نیز در گفتگو با وبدا اظهار کرد: مهمترین مسئله کشور ،سالخوردگی جمعیت در آینده است که در صورت عدم تغییر سیاست ها و مداخله بموقع  ایران به کشوری سالخورده تبدیل شده و به تبع آن جمعیت فعال کشور کاهش خواهد یافت.

وی افزود: جامعه ی ایران، گذار جمعیتی دوم را پـیش از گـذار جمعیتی، بـه طور نسبی آغاز کرده است و با توجه به، تسریع در انقلاب ارتباطی و تشدید در استفاده از وسایل ارتباطی مدرن، انتظار می رود تغییرات در خانواده بیش از این تسریع گردد.

کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت فریمان با بیان اینکه در جریان گذار جمعیتی ایران، روند کلی تغییرهای خانواده به سـوی خانواده هسـته ای ، افزایش سن ازدواج و کاهش سطح فرزندآوری می باشد، خاطر نشان کرد: مطالعات نشان می دهد مناسب ترین زمان فرزندآوری برای زنان سنین بین 25 تا 35 سالگی است، اما زن یا زوج معمولاً تولد اولین فرزند را تا زمانی که از نظر مالی و اجتماعی برای پذیرش مسئولیت فرزندپروری آمادگی داشته باشند به تاخیر می اندازند ، همچنین زنان دارای سطح تحصیلات بالاتر در مقایسه با زنان دارای سطح تحصیلات پایین تر دیرتر بچه دار شده و تعداد فرزند آن ها نیز کم تر است.

فرقانی در پایان با بیان اینکه کاهش سریع باروری همراه با بهبود شرایط بهداشتی میتواند به تغییرات سریع ساختارهای سنی و سالخوردگی منجر شود افزود: برای پیشگیری از پیامدهای منفی کاهش فرزندآوری، بررسی و مطالعه عواملی که در فرزندآوری موثر هستند از اهمیت زیادی برخوردار است و از جمله عوامل اصلی تعیین کننده باروری و فرزندآوری تمایل به فرزند آوری در زوجین است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image