اجرای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه آموزش یکی از مهمترین اقدامات در معاونت آموزشی
انسان سالم، محور توسعه هر اجتماعي است.هدف اصلي وزارت بهداشت، درمان و آموزش علوم پزشكي، حفظ، توسعه و ارتقاء سلامت جامعه است. اين هدف از طريق ارائه خدمات بهداشتي- درماني توسط تيم سلامت در سطوح سه گانه ارائه خدمات سلامت محقق مي شود.تربيت نيروي انساني توانمند بعنوان اعضاي تيم ارائه خدمات سلامت بر عهده نظام آموزش علوم پزشكي است.
در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکي مشهد با دارا بودن حدود 9 هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصيلي از جمله کارداني، کارشناسي، کارشناسي ارشد، دکتراي تخصصي، فلوشيپ، دکتراي حرفه اي و دوره هاي تخصصي و فوق تخصصي يکي از قطب هاي اصلي آموزش پزشکي در کشور به شمار مي رود.
هم اکنون 840 عضو هيات علمي در دانشگاه علوم پزشکي مشهد فعال هستند و نسبت دانشجو به عضو هيات علمي در اين دانشگاه 10.56 بوده و از سطح استاندارد مناسبي برخوردار است.
تحول در نظام آموزش علوم پزشکي با تأکید بر اولویتهای کشور به عنوان گام چهارم طرح تحول نظام سلامت مطرح و وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکي خود را به تحقق اثربخش آن متعهد مي داند.
بر اين اساس پس از ابلاغ بسته های طرح تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی و با انعقاد تفاهم نامه ميان معاونت آموزشی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ماموریت های مشترک و ویژه این طرح واسپاری و در این راستا دبيرخانه ستاد تحول و نوآوري آموزش و آمايش سرزمينی کلان منطقه 9 در دانشگاه علوم پزشکي مشهد تشکیل شد.
حرکت به سوي دانشگاههاي نسل سوم، آموزش پاسخگو و عدالت محور، آمايش سرزمين، ماموريت گرايي تمرکز زدايي و ارتقاء توانمندي هاي دانشگاهها، اعتلاي اخلاق حرفه اي، بين المللي سازي آموزش علوم پزشکي، توسعه آموزش مجازي در آموزش علوم پزشکي، ارتقاء نظام ارزيابي و آزمونهاي علوم پزشکي، اعتبار بخشي بيمارستاني و توسعه و ارتقاء زير ساختهاي آموزش علوم پزشکي در دانشگاه از جمله کارگروههايی است که در معاونت آموزشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در راستاي اجراي برنامه تحول در حوزه آموزش تشکيل شده است.
معاونت آموزشي دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سوی وزارت بهداشت پنج ماموریت ویژه توسعه و تعالی علوم اعصاب، علوم دندان پزشکی، علوم تغذیه، طب تسکینی و طب هنر در کل منطقه ۹ آمايشي و خراسان بزرگ را بر عهده گرفته است و معاونت آموزشي دانشگاه مشهد به عنوان دانشگاه مادر و ملی بیشترین بار را در خصوص ماموريت هاي محول شده بر دوش دارد.
همکاری در تدوین، بازنگری و توسعه کوریکولوم های مرتبط،گسترش زیر ساختهای لازم برای تربیت سرمایه های مورد نیاز منطقه و کشور،تلاش در جهت تأمین هیأت علمی و نیروهای متخصص مورد نیاز برای توسعه کشور و شناسائی و جلب همکاری سایر مراکز و دانشگاههای کشور برای همکاری در جهت توسعه از جمله اقداماتي است که در دستور کار قرار گرفته است.
بررسی، و پیش بینی نیروی انسانی حوزه سلامت مورد نیاز در منطقه،اعلام ظرفیت دانشجویان در رشته ها و مقاطع مراکز تحت پوشش،ارزشیابی دوره ای دپارتمان ها، گروه های آموزشی، بیمارستان های آموزشی و دانشکده های تحت پوشش بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت و درمان و بررسی و اعطای مجوز گسترش دپارتمان ها، گروه های آموزشی، بیمارستان های آموزشی و دانشکده ها با رعایت استانداردها و در چارچوب سند آمایش سرزمین از جمله مواردي است که بر اساس سند آمايش سرزميني، تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های آن به مناطق تفويض شده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان تنها قطب تکنولوژی آموزش در پزشکی کشور؛ تربيت دانشجوی تکنولوژی آموزشی در مقطع ارشد به شکل مجازی را بر عهده دارد.
مرکز فناوری های آموزشی و مرکز آموزش مهارت های بالینی و جراحی از مهمترین اقدامات اخیر معاونت آموزشي به شمار می رود که این مرکز در فضايي بیش از هزار و ۱۰۰ متر (طبق مصوبه کمیته جانمایی دانشگاه، نظر ریاست دانشگاه و رئیس بیمارستان امام رضا(ع) )، ایجاد شده است.
اين فضا؛ مجموعه آموزشی گسترده اي برای آموزش های مهارتی در دانشگاه مشهد ایجاد و دستياران را با انجام آموزش های مهارت های جراحی با توانمندی و مهارت پایه بيشتري بر بالين بيمار حاضر مي كند.
معاونت آموزشي دانشگاه در برنامه ریزی آینده خود در بحث بین المللی سازی به دنبال اجرای پروتکل های جذب دانشجوي خارجي و ايجاد تعاملات بین الملل موفق مي باشد.
معاونت آموزشي دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دنبال استفاده از پتانسیل های جذب دانشجوی بین الملل خصوصا در کشورهای اسلامی با توجه به حضور بارگاه منور امام رضا(ع) در مشهد مي باشد.
اين معاونت در حال حاضر آموزش ۲۵۰ دانشجوی بین الملل در رشته مقاطع مختلف (دکترای حرفه ای، تکمیلی، دستیاری و رشته های کارشناسی) را بر عهده دارد و به دنبال جذب تعداد بيشتر دانشجوي خارجي بر اساس مجوز افزایش اين دانشجويان تا سقف ۳۰ درصد از سوي وزارت بهداشت است.
معاونت آموزشی موفق به تسهيل جذب دانشجوي بين الملل به دلیل ارائه پروتکل های شفاف در کارگروه بین المللی سازی و مدیریت بین الملل دانشگاه و قرار دادن تمام رشته های قابل ارائه در دانشگاه مشهد در سایتedeucation ایران شده است.
ارائه بورس های وزارت بهداشت تحت عنوان بورس تکمیلی رشته های PHD در دوره های شش ماه بر مبنای فراخوان براي ۱۰ نفر در طی دوران پی اچ دی، شرکت در برنامه های فرصت های مطالعاتی مورد تائید دانشگاه براي اعضای هیات علمی و حضور در همایش های معتبر بین المللی و دوره هایی که ارتقای کیفی علمی و پژوهشی را به دنبال دارد از ديگر فعاليت هاي معاونت آموزشي در راستاي ارتقا سطح بین المللی دانشگاه است.
معاونت آموزشي بر اساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ كه سه دانشگاه را در سند آمایش جغرافیایی توسعه آموزش عالی سلامت توانا در دريافت اعتبار بین الملل مي داند به دنبال موفقيت دانشگاه مشهد بر اساس پتانسیل این شهر مي باشد.
اين معاونت، اعضای هیات علمی توانمند دانشگاه مشهد را برای چهار سال آینده چشم اندازی مناسب در مسير اعتبار بخشی در سطح بین الملل مي داند.
معاونت آموزشي با توجه به پیر شدن جامعه ایران و ابتلا به بیماری های مزمن در سنین بالا، ايجاد درمان های نگهدارنده و تسکینی را مورد نياز مي داند و از اين رو تاكيد بر توسعه و تعالي طب تسكيني دارد.
معاونت آموزشي تلاش دارد تا طب تسكيني را با حمايت و رشته های مرتبط با آنکولوژی، طب فیزیکی، فیزیوتراپی و توان بخشی، طب سنتی، طب چینی، روان پزشکی، گروه های معنویت گرا و روحانیون در دانشگاه پيش ببرد.
بر اين اساس این معاونت اقدام به برگزاري دوره های کوتاه مدت برای پزشکان عمومی جهت بیان مبانی طب تسکینی نموده و طرح درس هایی را برای کوریکولوم پزشکی عمومی تدوین كرده است.
افزايش دسترسي عادلانه جمعيت به خدمات سلامت از مهمترين اقدامات حوزه بهداشت
تامين سلامتي در تمامي ابعاد يکي از اهداف متعالي در جمهوري اسلامي ايران به شمار مي رود و براي تحقق آن حمايت همه جانبه مسئولان بلند پايه کشور از برنامه هاي سلامت محور امري ضروري است در اين راستا اجراي برنامه تحول نظام سلامت در حوزه هاي درمان، بهداشت و آموزش کليد خورد و در اين راستا دستاوردهاي چشمگيري در گسترش سلامت جامعه رقم خورد.
برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت با هدف توانمند سازي مردم در شناخت عوامل تاثير گذار بر سلامت خود و اجتماع و تصميم گيري در انتخاب رفتارهاي بهداشتي براي به دست آوردن زندگي سالم در مناطق زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد اجرايي شد و در قالب اين برنامه علاوه بر بهره مندي مردم ساکن در مناطق روستايي، شهرهاي زير 20 هزار نفر و ساکنان مناطق حاشيه کلانشهر مشهد از خدمات بهداشتي مناسب به سلامت آنان نيز توجه بيشتري شد.
افزايش دسترسي عادلانه جمعيت به خدمات سلامت از طريق توسعه و تقويت نظام شبكه،تامين منابع مورد نياز و مديريت بهينه منابع موجود،بهبود استاندارد فيزيکي و تجهيزاتي واحدهاي ارائه دهنده خدمات ،ارتقاء کمي و کيفي خدمات بهداشتي درماني در واحدهاي ارائه دهنده خدمت، تقويت هماهنگي درون و برون بخشي و جلب مشاركت هاي مردمي،تقويت مديريت برنامه هاي سلامت و تقويت پژوهشهاي کاربردي،تقويت نظام پايش و ارزشيابي خدمات و فعاليت ها و افزايش جلب مشارکت خيرين از جمله اهدافي است که در حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکي مشهد پيگيري شده است.
در قالب برنامه تامين مراقبتهاي اوليه سلامت در مناطق حاشيه شهر مشهد که عمليات اجرايي آن با مشارکت بخش غير دولتي، ارديبهشت ماه سال 94 با حضور وزير بهداشت کليد خورد 41 مرکز سلامت جامعه و 116 پايگاه سلامت راه اندازي شد و يک ميليون و 200 هزار نفر از ساکنان اين مناطق از خدمات بهداشتي مناسب بهره مند شدند.
اجراي برنامه تامين مراقبتهاي اوليه سلامت در مناطق حاشيه 10شهر بالاي 20هزار نفر شامل فريمان، بردسکن، تايباد، درگز، چناران، گلبهار ، کاشمر، قوچان، خواف و سرخس از ديگر اقدامات موثر در حوزه بهداشت به شمار مي رود و با اجراي آن 23 مرکز سلامت جامعه و 43 پايگاه سلامت با مشارکت بخش دولتي و غيردولتي راه اندازي شد.
در سالهاي گذشته، کمبود پزشک در مناطق روستايي و مراکز مجري برنامه پزشک خانواده يکي از دغدغه هاي مسئولان دانشگاه علوم پزشکي مشهد بود که به برکت اجراي برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت در حال حاضر تمامي مراکز مجري اين برنامه داراي پزشک بوده و کمبود در اين زمينه به 4.4 درصد رسيده است.
توزيع 20 دستگاه يونيت و ديگر تجهيزات دندانپزشکي در مناطق زير پوشش دانشگاه ،طراحي نرم افزار تحت وب ثبت و طبقه بندي علل مرگ ومير ،طراحي نرم افزار پرونده الکترونيک سلامت و اجراي پايلوت آن،اخذ مجوز 173 بهورز وشروع دوره آموزشي بهورزي در مراکز آموزش بهورزي ،توزيع 70 هزار وارنيش فلورايد جهت فلورايدتراپي دانش آموزان پايه اول ابتدايي در سطح استان از ديگر اقدامات در اين زمينه به شمار مي رود.
افزايش دسترسي مردم به خدمات سلامت ازمهمترين دغدغه ها و برنامه هاي دانشگاه در حوزه بهداشت به شمار می رود و بر این اساس ارتقا کيفي خدمات در واحدهاي ارائه دهنده خدمات در مناطق زير پوشش دانشگاه به ويژه در سکونتگاههاي غيررسمي و مناطق حاشيه بيش از پيش پيگيري مي شود.
توجه به امر پيشگيري و خود مراقبتي از برنامه هاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد است که بر اساس سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در حوزه سلامت در دستور کار قرار گرفته و بر اين اساس برنامه ملي خودمراقبتي در چهار رويکرد خودمراقبتي فردي، خود مراقبتي سازماني، خودمراقبتي اجتماعي و گروههاي خوديار و با هدف توانمند سازي فرد، خانواده و جامعه براي تامين، حفظ و ارتقاي سلامت از طريق خودمراقبتي همياري و مشارکت جمعي و پذيرش مسئوليت سلامت در مناطق زير پوشش اين دانشگاه اجرايي شده است.
رونمايي از بسته حمايتي سلامت جمعيت با هدف ايجاد سلامتي و نشاط خانواده ها در کنار فرزند آوري،افزايش دسترسي آسان و همگاني مردم و برقراري عدالت در ارائه خدمات بهداشتي درماني، ايجاد تغيير در برنامههاي باروري سالم با رويکرد سياستهاي جديد جمعيتي و تاکيد بر برنامه مشاوره پيش از ازدواج و اصلاح شاخص ميزان باروري عمومي استان در قالب مداخلات مشاورهاي و آموزشي از ديگر اقداماتي است که در راستاي اجراي منويات مقام معظم رهبري در اين دانشگاه اجرايي شده است.
اجرا و احداث ساختمان واحد های بهداشتی شامل؛ ۴۴ پایگاه بهداشت، ۴۹ زیست پزشک، ۴۰ خانه بهداشت، ۸۵ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، یک واحد آموزشگاه بهورزی، ۳آزمایشگاه، یک واحد تسهیلات زایمانی و ۱۲ ستاد مرکز بهداشت شهرستان و بهره برداری از ساختمان جدید پایگاه مرزی دوغارون به متراژ ۱۸۰ مترمربع با همکاری سازمان منطقه اقتصادی دوغارون، از اقدامات اجرا شده معاونت بهداشت در سال ۹۶ به شمار می رود.
ثبت اطلاعات هویتی چهار میلیون و ۹۶۶ هزار و ۴۷۳ نفر در سامانه سینا از برجسته ترین موفقیت های این معاونت در سال گذشته به شمار می رود.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به شناسایی و ثبت ۱۹ هزار و ۳۲۵ بیمار جدید مبتلا به دیابت در سال ۹۶ و مراقبت از ۳۵ هزار بیمار دیابتی در هر فصل توسط پزشک شده است.
تجهیز وراه اندازی شبکه آزمایشگاه تشخیص HIV و استقرار یک دستگاه Gen Expert در بالاترین سطح این شبکه و کاهش زمان مقاومت دارویی، ویرال لود و تعیین گونه به کمتر از یک و نیم ساعت از دیگر اقدامات این معاونت می باشد.
معاونت بهداشت دانشگاه با هزینه کرد ۴۰۰ میلیون ریال اقدام به راه اندازی آزمایشگاه کشت لیشمانیوز و جذب اعتبار و خرید ساختمان پایگاه بهداشت فضیلت با اعتباری معادل۳۶۰ میلیون تومان از محل اعتبارات کمیساریای سازمان ملل کرده است.
جذب ۳۰ دستیار دندانپزشک(مراقب سلامت دهان و دندان)، استقرار سه دستگاه کلینیک سیار دندانپزشکی در حاشیه شهر مشهد جهت ارائه خدمات رایگان به گروه های هدف، تجهیز و راه اندازی پایگاه سلامت دهان و دندان دانش آموزی در مرکز حضرت قائم (عج) با داشتن سه دستگاه یونیت برای ارائه خدمات دندانپزشکی به دانش آموزان مناطق حاشیه شهر، اجرای طرح آموزش، معاینه و وارنیش فلوراید برای ۸۵ درصد دانش آموزان ابتدایی و انجام حدود ۸۰ هزار مورد ترمیم و فیشورسیلانت از دیگر خدمات ارائه شده در این معاونت طی سال گذشته در راستای اجرای برنامه پیشگیری از بیماری های دهان و دندان می باشد.
جذب و آموزش تعداد ۳۵ هزار و ۵۶۷ سفیر سلامت جوان (دانشجو، طلبه و سرباز) ، ۸ هزارو ۴۴۵ سفیر سلامت دانش آموز،۳۵۱ هزارو ۷۸۶ سفیر سلامت خانوار و ۲۵ هزارو ۱۹۵ سفیر سلامت از سایر گروه ها.
این معاونت با تداوم ارائه خدمت در یک واحد سیار کاهش آسیب (موبایل سنتر) ویژه مناطق سخت در دسترس، به عنوان یکی از سه دانشگاه کشور به عنوان بهترین مجری برنامه معرفی شده که این امر منجر به اختصاص واحد دوم موبایل سنتر در سال ۹۷ به این دانشگاه شده است.
اجرای برنامه ارتقاء سلامت اجتماعی بر مبنای مدل اجتماع محور در ۳ شهرستان کاشمر، چناران و بردسکن و همچنین ۲ محله حاشیه شهر مشهد از دیگر اقدامات این معاونت می باشد.
تالیف بیش از 9 هزار و 900 مقاله در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
با توجه به ابلاغ سياستهاي کلان علم و فناوري در شهريور 1393 توسط مقام معظم رهبري ،کسب مرجعيت علمي و فناوري در جهان ،بهينه سازي عملکرد و ساختار نظام آموزشي و تحقيقاتي،تحقق دانشگاه هاي اسلامي مبتني بر مباني و ارزش هاي اسلامي،افزايش درک اجتماعي از توسعه علم و فناوري،افزايش اثربخشي اقتصادي دانشگاه ها و تحول در تعاملات دانشگاه از جمله محورهاي اصلي اين سياستها است که دانشگاه علوم پزشکي مشهد براي تحقق آن، برنامه هاي مدوني را در دستور کار قرار داده است.
جلب مشارکت حداکثري اعضا هيات علمي در فعاليتهاي پژوهشي و فناوري، ارتقاء کيفيت و کاربردي نمودن طرح هاي تحقيقاتي و پژوهشي در راستاي اولويتهاي پژوهشي،توجه ويژه به موضوع فناوري، مراکز رشد، کلين روم و کارگاه توليد نيمه صنعتي دارو،توجه به تجهيز و تامين امکانات و تجهيزات پيشرفته آزمايشگاهي آزمايشگاه جامع تحقيقاتي،گسترش روابط بين الملل و ارتقا روابط موجود و تامين و جذب عضو هيات علمي پژوهشي و ساير نيروهاي تخصصي و پشتيبان پژوهش از جمله اهداف راهبردي است که در اين راستا در حوزه معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد پيگيري مي شود.
فعالسازي مراکز تحقيقاتي دانشگاه،ايجاد مراکز توسعه تحقيقات باليني و تامين زير ساخت هاي لازم جهت انجام طرح هاي تحقيقاتي کلان از قبيل کوهورت و رجيستري بيماريها،تقويت مراکز رشد و تسهيل فعاليت شرکت هاي رشد فناوري ،گسترش و ارتقا مراودات بين المللي و بين دانشگاهي، روابط بين الملل، هدفمند نمودن برگزاي همايش ها، فرصت هاي مطالعاتي و اعزام اعضاي هيات علمي به همايش هاي بين المللي و افزايش جذب دانشجويان خارجي از ديگر اهدافي است که در اين معاونت پيگيري شده است.
در پنج سال اخیر 9 هزار 992 مقاله در دانشگاه علوم پزشکي مشهد تهيه شد که 5 هزار 27 مقاله از این تعداد در پايگاه علمي ISI و 4 هزار و 881 مقاله در پايگاه PUBMED و شش هزار و 988 مقاله در پایگاه اسکوپوس نمايه شده است.
همچنين در این مدت شش هزار و 900 طرح تحقيقاتي در اين دانشگاه به تصويب رسيده که اين تعداد 5 هزار و 299 طرح به اتمام رسیده است.
بهینه سازی عملکرد ساختار نظام تحقیقاتی، توانمند سازی محققین و پژوهشگران دانشگاه، جلب مشارکت حداکثری اعضای هیات علمی در فعالیت های پژوهشی و فناوری، تامین و جذب عضو هیات علمی پژوهشی و سایر نیروهای تخصصی و پشتیبان پژوهش، ارتقاء کیفیت و کاربردی نمودن طرح های تحقیقاتی و پژوهشی در راستای اولویت های پژوهشی، فعال سازی مراکز تحقیقاتی دانشگاه، ایجاد مراکز توسعه تحقیقات بالینی و تامین زیر ساخت های لازم جهت انجام طرح های تحقیقاتی کلان از قبیل کوهورت و رجیستری بیماری ها، توجه ویژه به موضوع فناوری، تقویت مراکز رشد و تسهیل فعالیت شرکت های رشد فناوری، کلین روم و کارگاه تولید نیمه صنعتی دارو، توجه به تامین امکانات و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی آزمایشگاه جامع تحقیقاتی، گسترش و ارتقاء مراودات بین المللی و بین دانشگاهی، روابط بین الملل و ارتقاء روابط موجود، هدفمند نمودن برگزاری همایش ها، فرصت های مطالعاتی و اعزام اعضای هیات علمی به همایش های بین المللی و افزایش جذب دانشجویان خارجی از جمله اهداف راهبردی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای گسترش و تقویت روز افزون مقوله تحقیق و پژوهش در سطح دانشگاه می باشد که این معاونت برای تحقق آن برنامه های مدونی را در دستور کار قرار داده است.
اجرای برنامه های هدفمند موجب شد که رتبه پژوهشی این دانشگاه به جایگاه مطلوبی در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارتقاء یابد.
در حال حاضر 40 شرکت در مراکز رشد فناوري دارويي و سلامت دانشگاه علوم پزشکي مشهد مستقر هستند که تا کنون 15 شرکت موفق به کسب عنوان دانش بنيان از کارگروه ارزيابي شرکت هاي دانش بنيان رياست جمهوري شده اند.
حمايت از ثبت اختراعات پژوهشگران و محققان يکي از برنامه هاي اولويت دار معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد به شمار مي رود و در اين راستا در 5 سال گذشته 100 اختراع توسط پژوهشگران دانشگاه به ثبت رسیده است.
در حال حاضر، 25 مجله در دانشگاه علوم پزشکي مشهد منتشر مي شود که از اين تعداد 17 مجله به زبان انگليسي است.
نمايه شدن مجلات دانشگاهي در پايگاههاي علمي يکي از امتيازات ويژه به شمار مي رود و در حال حاضر 6مجله دانشگاه علوم پزشکي مشهد در پايگاههاي Pub Med /ISI و پنج مجله زنان، مامايي و نازايي ايران ، فيزيک پزشکي، گوش و حلق و بيني ، علوم پايه پزشکي و Archives of bone and joint surjery در Scopus نمايه مي شود. همچنين نمايه هاي متعددي در پايگاههاي Embase، DOAJ، Index Copernicus وEbsco وISC براي مجلات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اخذ شده است.
گسترش روابط بين الملل، گسترش روابط بين دانشگاهي، ارتقا روابط بين الملل، هدفمند نمودن برگزاري همايش ها، فرصت هاي مطالعاتي و اعزام اعضاي هيات علمي به همايش هاي بين المللي و افزايش جذب دانشجويان خارجي از ديگر اهدافي است که در معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد دنبال مي شود و با توجه به اين رويکرد در حال حاضر اين دانشگاه رتبه نخست کشور را در پذيرش دانشجويان خارجي به خود اختصاص داده است.
انتشارات معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد نيز در سال های اخير اقدامات جدي را در راستاي دستيابي به اهداف برنامه ريزي شده داشته است و اين تلاش ها موجب شد که موفق به کسب عنوان ناشر برگزيده از سوي اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوي در بيست و سومين هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران شود.
در پنج سال اخیر 235 عنوان کتاب در دانشگاه علوم پزشکي مشهد تاليف، ترجمه و یا تجديد چاپ شدکه اين اقدامات نشان دهنده تلاش و همت اعضاي هيات علمي اين دانشگاه در راستاي توسعه علم و پژوهش در جامعه بوده است.
بخشی از اقدامات و پروژه های حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید
- ساخت داروهایی از قبیل سینا آموفولیش، قطره چشمی ترانکزامیک اسید، لوسیون و کرم نانولیپوزمال، آمپول متیلن بلو، کرم اسپرینولاسیون، ژل ضد عفونی کننده دست، روغن زیتون ازونه، قرص کروسین، شربت رضوی، استون ریز، اولیوپاپین، آی ماسک، کیت های آزمایشگاهی تحقیقاتی، شیاف سیاه دانه و دستگاه های لم با، دستگاه مش گرافت، سوزن میوگرافی، ست تزریقات پرستاری توسط اعضای هیات علمی،
- تاسیس 15 شرکت دانش بنیان
- انجام اقدامات اولیه تاسیس پارک علم و فناوری سلامت علوم پزشکی مشهد
- انجام اقدامات اولیه برای تاسیس ساختمان چند منظوره پژوهشی(پژوهشگاه علوم پزشکی)
- برگزاری دو استارت آپ(رویداد ایده پروری)
- تاسیس مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان امام رضا(ع) و مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان قائم(عج)
- شروع اجرای بیش از 10 مورد طرح رجیستری بیماری ها
- شروع اجرای اولین طرح کوهورت (مطالعات همگروهی آینده نگر سازمانی) دانشگاه و تجهیز و افتتاح مرکز کوهورت بالغین در بیمارستان امام رضا(ع)
- ساخت و تجهیز بیوبانک نمونه های زیستی دانشگاه
- راه اندازی آزمایشگاه پژوهش های مفصل و استخوان مرکز تحقیقات ارتوپدی
- ورود شش نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه به جمع یک درصد دانشمندان برتر جهان
- کسب رتبه سوم پژوهشی توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور
- ایجاد مرکز درجه 2 یونسکو
- ساخت فضای فیزیکی و تجهیز آزمایشگاه جامع تحقیقاتی شرق کشور
- تاسیس مرکز رشد فناوری سلامت در دانشگاه و طراحی، بازسازی و ساخت ساختمان مرکز
- طراحی و ساخت اتاق تمیز بیوتکنولوژی
- طراحی و ساخت کارگاه نیمه صنعتی تولید دارو که فضایی مناسب برای ناوران مرکز رشد دارویی و محققین دانشگاه برای حضور و تست بازار بزرگ دارویی کشور خواهد بود
- ساخت کانکس لب برای تولید تجهیزات پزشکی
- طراحی و ساخت محل پرورش nude mice(موش آزمایشگاه)