ایجاد بیش از یک هزار و 200 تخت بیمارستانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از فعال ترین حوزه های این دانشگاه به شمار می رود و در طول سال های اخیر اقدامات مهمی را در راستای ارتقای خدمات در مناطق مختلف استان به اجرا رسانده است.
از ساخت بیمارستان های مختلف، تا بهره برداری از بخش های بستری، توسعه تخت های بیمارستانی، ایجاد خانه های بهداشت و توسعه خدمات رفاهی از جمله اقداماتی است که در راستای خدمات کمی و کیفی در مناطق مختلف دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرا رسیده است.
توسعه و ایجاد یک هزار و ۲۰۰ تخت بستری با زیر بنایی بالغ بر ۹۵ هزار متر مربع از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید به شمار می رود. بیمارستان ۶۱۰ تختخوابی امام رضا(ع)، بیمارستان ۲۱۷ تختخوابی فوق تخصصی کودکان اکبر، بیمارستان ۳۶ تختخوابی باخرز، بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی فریمان، بیمارستان ۳۵ تختخوابی خلیل آباد و توسعه بیمارستان امام خمینی درگز به ۹۴ تخت بستری از جمله این طرح ها است.
همچنین در حال حاضر اورژانس ۱۲۰ تختخوابی بیمارستان قائم(عج) و بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی شهید هاشمی نژاد نیز با زیر بنای ۴۶ هزار متر مربع در حال اجراست.
در سال های اخیر ۳۲۰هزار متر مربع فضای جدید به مجموع فضاهای درمانی، بهداشتی، آموزشی و خدماتی این دانشگاه افزوده شده است.
از ابتدای دولت تدبیر و امید تا کنون ۳۲۰ هزار متر مربع در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بازسازی و بهسازی شده است و این اقدام تحول جدی در کیفیت فضای فیزیکی ایجاد نموده است.
این پروژه ها در تمام مناطق زیر پوشش دانشگاه از روستاهای دور افتاده در قالب اجرای ساخت خانه بهداشت تا شهرهای بزرگ در قالب ساخت بیمارستان به اجرا در آمده است.
همچنین می توان از بهره برداری از پروژه مجتمع آموزشی، پژوهشی و فرهنگی سپید در سال۹۶ به عنوان یکی از برجسته ترین اقدامات معاونت در این حوزه اشاره داشت.
در این معاونت فاز یک بیمارستان هزار تختخوابی در شهرک دانش و سلامت، تکمیل عملیات ساخت پاراکلینیک ابن سینا مشهد، احداث تسهیلات زایمانی ، احداث ساختمان ستاد مرکز بهداشت شهرستان رشتخوار و احداث آزمايشگاه مرکزامام خميني (ره) بیمارستان تایباد نیز انجام شده است.
در این معاونت بیمارستان ۶۴ تختخوابی گلبهار در ۱۰ هزار متر مربع، کلینیک های ویژه طالقانی، هاشمی نژاد، کاشمر، تایباد، گلبهار و خواف در شش هزار و ۹۲۴ متر زیر بنا و اورژانس کامیاب و طالقانی در پنج هزار و ۵۳۴ متر زیر بنا در دست اقدام است.
اجرای طرح ارتقای هتلینگ در تمامی بیمارستان های زیر پوشش از جمله قائم(عج)، شهید کامیاب، ابن سینا و حجازی را از دیگر اقدامات به شمار می رود.
این برنامه در بیمارستان قائم(عج) که در ۱۵ بخش در فضایی بالغ بر ۱۸ هزار متر مربع طرح ارتقای هتلینگ به اجرا در آمده است تحولی اساسی در زیر ساخت و تاسیسات و فضای بخش ها ایجاد نموده است.
احداث ۳۸ پایگاه سلامت شهری، احداث ۴۰ خانه بهداشت، ۷۴ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۱۲ ساختمان ستاد مرکز بهداشت و ۴۹ زیست پزشک از دیگر اقدامات انجام شده به شمار می رود.
همچنین در راستای گسترش خدمات ، اجرای پروژه های مرکزشیمی درمانی و غربالگری سرطان امام رضا (ع) و بیمارستان امید، بلوک زایمانی قوچان، بلوک های زایمانی سرخس، کلات، کاشمر، اورژانس بیمارستان شهدای قوچان، دیالیز بیمارستان موسی بن جعفر (ع) قوچان و دیالیز بیمارستان لقمان حکیم سرخس نیز در دست اقدام است.
در حال حاضر در این معاونت ۱۵۰ پروژه بهداشتی در استان خراسان رضوی با ۲۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیر بنا با پیشرفت ۹۸ درصدی و ۹۷ پروژه بهداشتی در ۵۰ هزار متر مربع زیر بنا با پیشرفت ۶۷ درصدی در حال اجراست.
تحویل بیمارستان شهید هاشمی نژاد با پیشرفت ۵ درصدی از سازمان مسکن و شهرسازی و آغاز ساخت این مرکز از ابتدای سال ۹۶ توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله مهمترین طرح هایی است که در راستای توسعه خدمات به ویژه به ساکنان مناطق محروم اجرا شده است.
در اجرای پروژه های دانشگاه تنها به حوزه درمان و بهداشت توجه نشده و در این راستا پروژه ها در حوزه های آموزش، و پژوهش نیز به اجرا در آمد ساخت دانشکده داروسازی، دانشکده طب سنتی، مرکز گسترش سلامت با زیربنای ۲۴ هزار و ۶۶۰ مترمربع و توسعه زیر ساخت های پژوهشی در پژوهشکده بوعلی بخشی از طرح هایی است که در حوزه های مختلف به اجرا در آمده است.
سوله مرکز رشد، آزمایشگاه، کارگاه نیمه صنعتی تولید دارو، بیوکلین روم، کانکس لب و واحدهای زیر ساختی است که با زیر بنای دو هزار و ۵۰۰ متر مربع اجرا شده است.
توسعه پردیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با زیربنای سه هزار و ۵۰۰ متر مربع شامل آمفی تئاتر دانشکده، دانشکده طب سنتی و درمان مکمل، دانشکده دندانپزشکی، مرکز مدیریت بحران و حوادث پزشکی و بانک چشم از دیگر پروژه های اجرایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شمار می رود.
قانونمند کردن فعالیتهای تشکل ها وکانون ها وگسترش آنها از مهمترین اقدامات معاونت دانشجویی فرهنگی
دانشگاه امروزه در سطح جهاني علاوه بر کارکرد و وظايف آموزشي و پژوهشي، وظايف مهمي در عرصه فرهنگي و اجتماعي برعهده دارد، به عبارت ديگر اگرچه دانشگاه براي توليد دانش و تربيت افراد متخصص همت مي گمارد و براي اشتغال آينده آنها در اجتماع تلاش مي کند ، اما در دانشجويان بايد هنجارها ، ارزش ها و باورهايي دروني شود که با محيط شغلي آينده آنها مناسبت داشته باشد و اين رفتارها و هنجارها ، چيزي نيستند که منحصرا در کلاس هاي رسمي تحقق پيدا کنند.
تعیین چالش ها و آسیب های فرهنگی نخستین اقدام معاونت دانشجویی فرهنگی در پنج سال گذشته بوده است.
قانونمند کردن فعالیتهای تشکل ها وکانون ها وگسترش آنها مثل تشکیل انجمن اسلامی دانشجویان، تاسیس کانون های جدید فرهنگی به خصوص در فعالیتهای اجتماعی و خیریه ای حوزه سلامت (نظیرکانون شهید چمران) ، برخورد عادلاته و ضابطه مند با تشکل ها در اختصاص بودجه بر اساس میزان فعالیت آنها ، فعال کردن شوراها وکمیته های فرهنگی از جمله تشکیل شورای فرهنگی، تشکیل منظم هیات نظارت بر تشکل ها، تشکیل شورای دانشجویی و شورای صنفی ، ایجاد زمینه برای مشارکت بیشتر اساتید دانشگاه و کارکنان در اجرای برنامه های فرهنگی( برگزاری نمایشگاه آثار هنری و برپایی شب شعر ویژه اساتید)، تاسیس انجمن دوستداران طبیعت ، ترویج هنر آیینی از طریق برگزاری مراسم تغزیه ،تئاتر مذهبی در مناسبتهای مذهبی، ترویج اخلاق و تمدن پزشکی از طریق برگزاری همایش ها از جمله نخستین همایش ملی فرهنگ و تمدن پزشکی در عصر رضوی ، حضور روحانیون در بیمارستان ها برای پاسخگویی به مسائل شرعی با همکاری دفتر نهاد رهبری ، برگزاري جشنواره هاي دانشگاهي همچون برگزاري جشنواره ورزشي جام يادواره شهدا، برپايي نمايشگاههاي موضوعي همچون دفاع مقدس و دهه فجر انقلاب اسلامي از جمله اقدامات فرهنگی است که دردو سال اخير در معاونت دانشجويي فرهنگي در راستای رفع چالش های فرهنگی در سطح دانشگاه صورت گرفته است.
همچنین در حوزه مسایل رفاهی دانشجویی ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی از مهمترین محورهایی است که در حوزه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیگیری و در این راستا افزایش کیفیت فعالیت ها و کاهش هزینه ها در برنامه ها دنبال می شود.
ارائه خدمات رفاهی با شعار یک کارت یک دانشجو با راه اندازی اتوماسیون جدید، ارائه سه نوع غذا در منو هر وعده برای دانشجویان، ثابت ماندن قرار داد سلف مرکزی دانشگاه در دو سال پیاپی علی رغم افزایش کیفیت و کمیت غذا دانشجویان از طریق ایجاد زمینه رقابت میان شرکتها، برون سپاری خدمات دانشجویی برای افزایش کیفیت و کاهش هزینه ها، از جمله این اقدامات است.
به منظور رفاه دانشجویان، بازسازی سلف مرکزی در دستور کار قرار گرفت که در حال حاضر علاوه بر ارائه خدمات به دانشجویان، زمینه ارائه خدمات به کارکنان نیز فراهم شده است. ودر همین راستا نوسازی وتغییر ظروف غذای دانشجویان انجام گرفت .
اسکان دانشجويان درمقاطع مختلف تحصيلي در خوابگاههاي دانشجويي را يکي از دغدغه هاي مهم مسئولان اين دانشگاه به شمار می رود و در سال های اخیر علی رغم کمبودها در فضای فیزیکی با تلاش هاي صورت گرفته تمام دانشجويان مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد و دکتراي شهرستاني در خوابگاههاي دانشجويي دانشگاه اسکان داده شدند.
همچنین به منظور گسترش فضای خوابگاهی، ساخت خوابگاه جدید با مشارکت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خیران به تصویب رسیده است.
نام نویسی متمرکز دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اقدامات مهمی است که در راستای افزایش رفاه دانشجویان و جلوگیری از پراکندگی خدمات در سال های اخیر با همکاری معاونت آموزشی صورت گرفته است.
در سال های گذشته علاوه بر فراهم سازي امکانات دانشگاه از جمله مجموعه آبي شهيد شاديفر و سالن هاي ورزشي براي استفاده عموم کارکنان و دانشجويان، برنامه های ورزشي شامل برگزاري مسابقات جام رمضان، جام فجر، جشنواره هاي ورزشي همگاني در گروههاي بانوان و آقايان نيز برگزار شد.
ايجاد پايگاههاي ورزشي در برخي واحدهاي دانشگاه، سازمان دهي و تعيين رابطين ورزشي خانم و آقا در واحدهاي دانشگاهي، تشکيل کميته انضباطي و پاسداشت اخلاق در مسابقات ورزشي دانشجويان و کارکنان، افتتاح سالن ورزشي شماره 2 مديريت تربيت بدني دانشگاه، انعقاد تفاهم نامه با هيات تير و کمان و راه اندازي رشته تير و کمان از ديگر اقداماتي است که در اين بخش صورت گرفته است.
در دولت تدبیر و امید موضوع سلامت به عنوان یکی از دغدغه های اصلی مسئولان بلند پایه کشور تبدیل شد
برنامه تحول نظام سلامت از اردیبهشت سال 93 با هدف کاهش سهم پرداختی بیماران بستری و جلوگیری از ارجاع بیماران برای خریددارو، تجهیزات، لوازم مصرفی پزشکی و خدمات تشخیصی درمانی به خارج از مراکز درمانی به اجرا در آمد و در این مدت علاوه بر دستیابی به این اهداف به دستاوردهای مهم دیگری نیز نائل آمده است.
با اقدامات انجام شده در قالب برنامه تحول نظام سلامت در حال حاضر سهم پرداختی بیماران بستری (در مناطق شهری) به میزان 6 درصد در خدمات و 10 درصد برای دارو و ملزومات مصرفی و برای بیماران روستایی در قالب نظام ارجاع به میزان 3 درصد در خدمات و 5درصد برای دارو و ملزومات مصرفی رسیده است.
با اجرای این برنامه سهم پرداختی بیماران بستری در مناطق شهری 44 درصد و روستاییان 58 درصد کاهش یافت که این امر گام موثری در راستای توسعه عدالت در سلامت به شمار می رود.
کاهش سهم پرداختی بیماران علاوه بر کنترل و نظارت دانشگاه، به طور مستمر مورد ارزیابی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز قرار می گیرد و در این راستا،نظام تبادل اطلاعات و سامانه های مختلف برای دریافت میزان هزینه کرد دانشگاه ها، در وزارت بهداشت تنظیم و ابلاغ شد.
راه اندازی سامانه سپاس در تمامی بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله اقداماتی است که بدین منظور صورت گرفته است و بر اساس آن تمامی بیمارستانهای زیر پوشش HIS خود را منطبق براستانداردهای این سامانه نمودند.
ارتقا ویزیت پزشکان در کلینیک های دانشگاهی از دیگر مواردی است که در قالب برنامه تحول نظام سلامت به آن تاکید شده است و بر این اساس 500 پزشک متخصص در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه خدمات ویزیت را بر اساس استاندارد ارائه می دهند.
حوزه درمان با توجه دولت تدبیر و امید و مجموعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی توانسته است گام های موثری را در راستای خدمات رسانی به مجاوران و زائران بارگاه ملکوتی حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) بردارد.
در سال های گذشته حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با کمبودهای بسیار زیادی به ویژه در بخش تخت های بیمارستانی مواجه بود و این در حالی است که در یک سال اخیر شش بیمارستان جدید به مجموع بیمارستان های این دانشگاه با ظرفیت یک هزار و ۲۰۰ تخت بستری افزوده شد.
نوسازی بافت فرسوده بیمارستان های زیر پوشش از دیگر اقدامات مهم در راستای ارتقاء کیفی و کمی خدمات به شمار می رود که نمونه بارز این اقدام مهم را می توان در ارتقاء هتلینگ بیمارستان قائم(عج) مشاهده نمود.
بیمارستان قائم(عج) با عمری بیش از ۵۰ سال با مشکلات عدیده زیربنایی و تاسیساتی مواجه بود که با اجرای برنامه تحول نظام سلامت و ارتقاءکیفیت خدمات هتلینگ تحولی اساسی در این مرکز ایجاد شد و در این راستا ۱۸ هزار متر مربع در قالب ۱۵ بخش زیر پوشش این طرح قرار گرفت.
در حال حاضر دیگر بیماری در راهروهای این بیمارستان بستری نمی شود و سطح کیفی خدمات نیز در این مرکز رشد یافته است.
گام مهم دیگر در این مرکز ایجاد اورژانس متمرکز در بیمارستان قائم (عج) و حضور پزشکان متخصص طب اورژانس در این بخش است که بسیاری از مشکلات را در این حوزه مرتفع نمود.
بیمارستان شریعتی به عنوان قطب درمانی در غرب مشهد تبدیل شده است که علاوه بر خدمات رسانی به مردم مشهد به ساکنان شهرهای طرقبه و شاندیز خدمات ارائه می دهد.
ساخت بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر از دیگر اقدامات در راستای گسترش خدمات به شمار می رود و در حال حاضر این بیمارستان با ضریب اشغال تخت ۷۰ درصدی به مرکز درمانی شرق کشور تبدیل شده است.
این بیمارستان از اردیبهشت سال گذشته راه اندازی شد و در حال حاضر بیشتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی در آن ارائه می شود و ایجاد بخش جراحی مغز و اعصاب کودکان و جراحی ارتوپدی و تروما کودکان از برنامه های در پیش روی این مرکز به شمار می رود.
تقویت بیمارستان دکتر شیخ و گسترش خدمات انکولوژی کودکان با هدف کاهش زمان انتظار برای دریافت خدمات درمانی از دیگر برنامه های در دست اجرای معاونت درمان است.
فرسوده بودن بیمارستان امام رضا(ع) و کمبود امکانات همواره یکی از مشکلات حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شمار می رفت و در این راستا ساخت بیمارستان ۶۱۰ تختخوابی امام رضا(ع) ۲ را می توان به عنوان انقلابی در گسترش خدمات بیمارستانی دانست.
آماده بهره برداری بودن کلینیک های ویژه در راستای ارتقاء خدمات ویزیت و اجرای برنامه تحول نظام سلامت از دیگر برنامه های معاونت درمان است و براین اساس به زودی شاهد بهره برداری از چندین پروژه در این راستا خواهیم بود.
بر این اساس و بنا بر ابلاغ اعتبارات برنامه تحول نظام سلامت از سال ۹۳ عملیات عمرانی ساخت چهار کلینیک ویژه در چهار قسمت شهر مشهد (مناطق سیدی، زکریا، سه راه فردوسی و سی متری طلاب ) انجام شده است.
همچنین در این معاونت عملیات ساختمانی هفت کلینیک ویژه در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه، زیر نظر شبکه های بهداشتی و درمانی بردسکن، تایباد، چناران، خواف، سرخس، قوچان و کاشمر از سال ۹۲ آغاز شده که بخش زیادی از این طرح ها به بهره برداری رسیده است.
کلید خوردن پروژه مهم مرکز پایش مراقبت های درمانی (mcmc) از دیگر پروژه های مهم در دست اجرای این معاونت به شمار می رود که با اجرای آن تمام بیمارستان ها در سطح استان به هم متصل شدند . مدیریت تخت های بیمارستانی برای اعزام بیماران از شهرستان ها به دیگر مراکز از مهمترین مزایای این پروژه است.
این معاونت اقدام به برنامه ریزی به منظور انجام فعالیت های مرتبط با ROP در راستای برنامه عملیاتی بهبود مراقبت تکاملی در بخش های مراقبت نوزادان، برنامه ریزی جهت اجرای برنامه ۲۴۷ و ۷۲۴ در راستای برنامه عملیاتی توسعه خدمات Primary PCI جهت بیماران سکته حاد قلبي در بیمارستانهای ۲۴۷ و توسعه خدمات ترومبولیتیک تراپي جهت بیماران سکته مغزي در بیمارستانهاي ۷۲۴ را به اجرا رسانده است.
عملیاتی شدن 200 اقدام استراتژیک در حوزه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شناسایی، امکان سنجی و اجرایی کردن فرآیندهای خدمتی که قابلیت انجام به صورت غیرحضوری را دارند دنبال می کند.
معاونت غذا و دارو به برنامه ریزی و اجرای ارتقاء فرآیندهای اولویت دار این حوزه؛ با توجه به احصاء و مستند سازی ۱۰۰% فرآیندها در سال ۹۲ و ۹۳ می پردازد.
تدوین و جاری سازی چارچوب نظام تصمیم گیری مبتنی بر اطلاعات (با استفاده از ایجاد داشبوردهای مدیریتی برای فرایندهای اولویت دار مدیریت های تحت پوشش حوزه معاونت) نیز از دیگر اقدامات معاونت غذا و دارو در سال های اخیر است.
این معاونت اقدام به تهیه برنامه های عملیاتی و اجرایی کردن ۲۰۰ اقدام استراتژیک مربوط به سالهای ۹۳ تا ۹۶ نموده است.
تهیه نرم افزار جهت ثبت، پیگیری و نظارت بر اجرایی شدن اقدامات استراتژیک و برنامه های عملیاتی مربوطه و اجرای برنامه عملیاتی کشوری در حوزه معاونت غذا و دارو از اقدمات دیگر این معاونت به شمار می رود.
معاونت غذا و دارو در ارزیابی انطباق سالیانه وزارت بهداشت با ۱/۵ درصد انحراف؛ رتبه بالایی را در سطح کشور داشته است.
اجرای طرحهای پژوهشی کاربردی بر اساس عناوین پژوهشهای کاربردی اولویت دار، در بانک اطلاعاتی تدوین شده از برنامه های مهم این معاونت در کمیته آموزش و پژوهش است.
یکی از مهمترین موفقیت های این معاونت عقد تفاهم نامه های مشترک با گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد و پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی در راستای انجام پژوهشهای کاربردی مشترک می باشد.
تدوین و اجراء برنامه استفاده از پتانسیل داوطلبین سلامت، آموزش و پرورش و دانش آموزان در راستای ارتقاء سطح آگاهیهای جامعه نیز از دیگر تلاش های این معاونت در کمیته آموزش و پژوهش است.
ارتقاء نرم افزار پردازشگر نسخ (پورتال و سیستم جامع گزارشگر) از برنامه های معاونت غذا و دارو در کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو می باشد.
این معاونت با تشکیل جلسات مستمر کمیته علمی تخصصی تجویز و مصرف منطقی دارو موفق شده است؛ تا میانگین اقلام تجویزی در نسخ را به 2.08 قلم رسانده و درصد بیماران دریافت کننده داروی تزریقی را به ۳۴ و بیماران دریافت کننده آنتی بیوتیک را به ۳۵ درصد کاهش دهد.
معاونت غذا و دارو موفق شده است تا در سال گذشته در خصوص همه شاخص های فوق ارتقاء یافته و به سطح مطلوب تری از میانگین کشوری دست پیدا کند.
این معاونت همچنین در به بکارگیری دانشجویان دستیاری داروسازی و همکاران فارغ التحصیل داروساز با توجه به اطلاع رسانی وسیع به بیماران و همکاران گروه پزشکی در راستای استفاده هرچه مناسبتر از ظرفیت سامانه ۱۴۹۰ (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم) موفق عمل کرده است.
بر این اساس سامانه ۱۴۹۰ جهت پیاده سازی طرح پاسخگویی به سوالات دارویی در مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم فعال می باشد.
این معاونت اقدام به پیگیری منظم و حضور در جلسات مبارزه با قاچاق کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری و فرمانداری مشهد نموده و در ابتدای سال ۹۶ بازرسی از ۳۰۰ عطاری در سطح شهر را جهت ساماندهی به عطاریها دنبال کرده است.
استانداردسازی و افزایش فضای آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی به میزان ۲۲۰ مترمربع نیز از دیگر تلاش های این معاونت در سال های اخیر به شمار می رود.
فضاسازی آزمایشگاهی و سکوبندی جهت آزمایشگاههای کنترل فرآورده های دارویی، آزمایشگاه سلولی مولکولی (مولکولار بیولوژی) جهت ارزیابی میکروارگانیسم های پاتوژن مواد غذایی و تشخیص تقلبات، تشخیص گونه حیوانی، فرآورده های تراریخته GMO، آزمایشگاه کنترل تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز در معاونت غذا و دارو در حال انجام است.
شروع مرحله مقدماتی طرح کلان بررسی آلاینده های مواد غذایی (زعفران و ادویه)، شرکت در طرح های کشوری PMS، طرح پایش سموم دفع آفات نباتی در صیفی جات، طرح بررسی کیفیت نان (از نظر جوش شیرین و نمک) و اجرای طرح ارتقاء تجهیزات تخصصی آزمایشگاه مطابق آزمایشگاه های سطح یک کشوری به عنوان آزمایشگاه نمونه قطب شرق کشور در سال گذشته در این معاونت دنبال شد.
معاونت غذا و دارو در سال گذشته اقدام به خرید تجهیزات تخصصی آزمایشگاهی شامل: هموژنایزر آزمایشگاهی، سانتریفوژ یخچال دار، DG Block، لاکتو اسکن، انکوباتور CO۲، کلنی اسکن scan۴۰۰، یخچال آزمایشگاهی و فریزر-۳۰ آزمایشگاهی، دستگاه سوکسله اتومات و اتوانژکتور اتوماتیک، کوره آزمایشگاهی، نمک سنج آزمایشگاهی، گراویمتریک دایلوتر، فلکسی پمپ و بگ میکسر، اسپیدی بریدی نموده است.
خرید تجهیزات تخصصی بخش مولکولار بیولوژی (هود لمینار کلاس۲، ورک استیشن PCR، ایلامینیتور UV، مینی فیوژ، نانو اسپکتروفتومتر، ترموشیکر، ترمومیکسر، میکروسانتریفیوژ یخچال دار، ترمال سایکلر PCR، RT-PCR ، فریزر آزمایشگاهی-۸۶) نیز در این معاونت انجام شده است.
خرید تجهیزات تخصصی کنترل فیزیکی فرآورده های دارویی شامل سختی سنج، دیسلوشن، دیس اینتگریشن، فرایابیلیتی، ترازوی آنالایتیکال، کارل فیشر، تیتراتور، گاز کروماتوگرافی GC، HPLC نیز در معاونت غذا و دارو انجام شده است.
پيگيري قاچاق کالا و انجام بازديدهاي مشترک کارشناسان مدیریت نظارت بر موادغذايي، آرایشی و بهداشتی و کارشناسان صنعت، معدن و تجارت از مراکز عرضه فرآورده های آرایشی و بهداشتی و انجام اقدامات قانوني لازم در خصوص محصولات غيرمجاز نیز از برنامه های مهم معاونت غذا و دارو به شمار می رود.
تشکيل کميته هاي فني و قانوني بهره برداري، مسئول فني، ساخت، شناسه نظارت کارگاهي و صدور، تمديد يا اصلاح مجوزهاي بهداشتي (پروانه هاي بهره برداري، مسئول فني، ساخت، ساخت صادرات، ساخت تولید قراردادی، ساخت تولید قراردادی صادرات، مجوزهاي موردي شامل تغيير وزن و نوع بسته بندي، تغيير نام محصول يا مؤسسه، شناسه نظارت تولید کارگاهي) از دیگر برنامه های شاخص معاونت غذا و دارو می باشد.
ساماندهی و صدور مجوزهاي بهداشتي جهت انبارهای نگهداری فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی، بهره برداری از سامانه الکترونيکي مدیریت نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي و برگزاری کارگاه آموزشی تلفیق دارویی نیز در این معاونت دنبال می شود.
ایجاد سامانه کمبودهای داروئی (سی کد) و یکپارچه سازی گزارش کمبودها، راه اندازی سامانه داروهای مخدر (رایورز)، صدور مجوز تاسیس داروخانه جهت ایثارگران واجد شرایط ( فرزندان معزز شهدا و جانبازان ۷۰% به بالا ) و ارتقاء نظارت زنجیره سرد داروهای توزیعی توسط شرکت پخش فرآورده های سلامت محور نیز در این معاونت انجام می گردد.
اجرای نظام تشویق موسسین و مسئولین فنی داروخانه های تحت پوشش دانشگاه، تدوین شیوه نامه یکسان سازی برخورد با تخلفات
تدوین و راه اندازی واحدDUE دانشگاه و بررسی ۱۰ قلم داروی پرمصرف در بیمارستان امام رضا (ع)، بروز رسانی امحاء پوکه های داروهای مخدر با خرید دستگاه جدید و خرید و نصب نرم افزار جدید برای مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد مخدر و الکل نیز در معاونت غذا و دارو پی گیری می شود.
تدوین و اجرای طرح ساماندهی پرسنل داروخانه های سطح شهر مشهد به صورت پایلوت، اجرای طرح مپینگ کدهای دارویی در بیمارستان های دانشگاه و تدوین و اجراء برنامه برون سپاری فرآیندهای امور داروخانه ها به انجمن داروسازان نیز در معاونت غذا و دارو در حال انجام می باشد.