معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ثبت شش میلیون و 900 هزار خدمت در سامانه پرونده الکترونیکی سینا را از مهمترین اقدامات این معاونت در شش ماهه نخست سال جاری عنوان کرد.
دکتر حمید رضا بهرامی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه اجرای پرونده الکترونیکی سینا یکی از برنامه های مهمی است که در راستای سیاست های وزارت بهداشت در دانشگاه به اجرا در آمده است اظهار کرد: با اجرای این برنامه ضمن تسهیل در روند ارائه خدمات، رضایت مندی مردم نیز افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی موجب افزایش بروز بیماری های غیر واگیر شده است افزود: به همین منظور شناسایی بیماران مبتلا در دستور کار قرار گرفته است و در شش ماه نخست سال جاری 14 هزار و 525 نفر مبتلا به دیابت، 25 هزار و 86 فرد مبتلا به فشار خون شناسایی شده اند و 133 هزار و 914 خطرسنجی بیماریهای قلبی و عروقی نیز در مراکز جامع سلامت انجام شده است.
تکمیل و بهره برداری از 26 پروژه بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تکمیل و بهره برداری از 6 مرکز خدمات جامع سلامت، 10 پایگاه سلامت، 5 خانه بهداشت، 4 واحد زیست پزشک و یک آزمایشگاه را از اقدامات انجام شده در نیمه نخست سال جاری برشمرد و اظهار کرد: همچنین در این مدت اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه های بهداشتی درمانی با پیشرفت فیزیکی بالای 85 درصد تامین و توزیع شده است.
انجام بیش از 170 هزار بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد حفظ سلامت مردم و پیشگیری از بروز بیماری ها از مهمترین وظایف این معاونت به شمار می رود اظهار کرد: به همین منظور بازرسان بهداشت محیط به طور مستمر بر عملکرد مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی نظارت دارند و در ایام خاص این طرح ها تشدید پیدا می کند.
دکتر بهرامی خاطر نشان کرد: به همین منظور در شش ماهه نخست سال جاری بیش از 170 هزار مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی انجام و ضمن بررسی عملکرد واحدها با متخلفین برخورد قانونی شده است.
انجام 44 هزار آزمایش سریع HIV در مناطق زیر پوشش دانشگاه
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گسترش اطلاع رسانی و آموزش یکی از راهکارهای اساسی در زمینه پیشگیری از بروز بیماری و یا کنترل آن به ویژه در بیماری ایدز محسوب می شود اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال جاری بیش از 44 هزار تست سریع HIV به صورت کاملا محرمانه در مناطق زیر پوشش دانشگاه انجام که با اجرای این طرح 33 مورد جدید مبتلا به این بیماری شناسایی شده است.
دکتر بهرامی به دیگر اقدامات در راستای کنترل بیماری های غیر واگیر در مناطق زیر پوشش دانشگاه اشاره کرد و گفت: مراقبت 90 هزار و 155 فرد مبتلا به بیماری فشار خون بالا، مراقبت 40 هزار و 394 مورد مبتلا به چربی خون بالا، توزیع بیش از 30 هزار پمفلت در خصوص بیماری های واگیر و غیرواگیر، آغاز اجرای برنامه غربالگری ژنتیک ( جهت تشخیص حداقل 8 مورد بیماری ژنتیک) در سطح شهرستان مشهد، افزایش بیماریابی سل،مراقبت و درمان 15 هزار و 283 نفر مبتلا به پدیکلوزیس، افزایش بیماریابی هیپوتیروئید نوزادان از 1.98در سه ماهه اول به 2.48 در سه ماهه دوم و پیگیری و مراقبت 156 مورد مشکوک به سرخک از جمله اقدامات انجام شده به شمار می رود.
آموزش 13 هزار و 700 مادر باردار در راستای ترویج زایمان طبیعی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حفظ سلامت مادران را از برنامه های مهم این معاونت برشمرد و خاطر نشان کرد: به همین منظور در شش ماه نخست سال جاری بیش از 13 هزار و 700 مادر باردار زیر پوشش دوره های آموزشی با هدف ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین قرار گرفته اند.
دکتر بهرامی خاطر نشان کرد: همچنین در این مدت 5 هزار و 700 مادر با بارداری پر خطر شناسایی و نسبت به پیگیری و ارجاع به سطوح بالاتر برای مراقبت های تخصصی اقدام شد.
وی با بیان اینکه ارزیابی سلامت گروه های مختلف سنی از دیگر اقدامات این معاونت به شمار می رود خاطر نشان کرد: در این مدت ارزیابی سلامت 197 هزار نوجوان و 94 هزار جوان در قالب طرح تحول سلامت در پایگاه های سلامت، خانه های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت توسط مراقبین سلامت و پزشکان انجام و پرونده الکترونیک سلامت برای آنان تهیه شده است.
پيگيري اجرا و استقرار و پايش برنامه مروج سلامت دریک هزار و 27 مدرسه ،اجراي طرح ارزيابي سلامت 803 نفر از دانشجويان جديد الورود دانشگاه ،انجام 580هزار و 500 مراقبت کودک زیر 5 سال و 40 هزار و 800 مورد غربالگری تکامل در کودکان 12 ماهه در کلیه مراکز ، از دیگر اقدامات این معاونت به شمار می رود.
آموزش مهارت های زندگی برای 29 هزار نفر در مناطق زیر پوشش دانشگاه
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آموزش مهارت های زندگی نقش موثری در پیشگیری از بسیاری از مشکلات اجتماعی دارد اظهارکرد: به همین منظور در شش ماهه نخست سال جاری 29 هزار و 818 نفر از گروه های هدف زیر پوشش دوره های مهارت زندگی قرار گرفتند.
دکتر بهرامی افزود: برگزاری دوره های فرزند پروری برای 17 هزار نفر، برای دوره های نوجوان سالم برای 5 هزار و 600 نفر از والدین دارای فرزند 12 تا 17 سال، آموزش 2 هزار و 210 نفر از والدین و مربیان دانش آموزان در زمینه شناسایی عوامل زمینه ساز مصرف مواد(برنامه نشانگان اقدام)، اجرای طرح مکتب" مدیریت کلاس؛ توانمندسازی و بازی" در مدارس منتخب مشهد،اجرای طرح تقویت بنیان خانواده (SFP) به عنوان پایلوت کشوری با هدف بهبود روابط در خانواده با حضور همزمان والدین و فرزند نوجوان آن ها در کارگاه آموزشی مشترک، از اهم اقدامات در 6 ماهه اول سال به شمار می رود.
ارائه 662 هزار خدمت در حوزه بهداشت دهان و دندان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اقدامات این معاونت در دهان و دندان اشاره و اظهار کرد: در حوزه خدمات دهان و دندان در شش ماهه نخست امسال 662 هزار و 251 خدمت (ترمیم ، فیشورسیلانت ، جرم گیری ، کشیدن دندان عفونی غیر قابل نگهداری ) انجام شده است.
دکتر بهرامی،توزیع یک میلیون و100 هزار وارنیش فلوراید جهت فلورایدتراپی مرحله اول و دوم طرح با اعتباری بالغ بر 24میلیارد ریال، بارگذاری تعرفه خدمات دندانپزشکی در سامانه سینا، ارتقاء خدمات ترمیم و فیشورسیلانت دندان به میزان 14 %، جرمگیری لثه به میزان 20%، پوشش 80% دانش آموزان ابتدایی در طرح معاینه آموزش و وارنیش فلوراید تراپی مرحله دوم سال تحصیلی 97-96 از دیگر اقدامات برشمرد.
28 هزار نفر زیر پوشش مشاوره های تغذیه ای قرار گرفتند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در قالب برنامه تحول نظام سلامت کارشناسان تغذیه به تیم های بهداشتی افزوده شدند اظهار کرد: در نیمه نخست سال جاری 28 هزار نفر زیر پوشش مشاوره های تغذیه ای قرار گرفتند.
دکتر بهرامی افزود: همچنین در این مدت 2 هزار و 150 کودک و سه هزار و 200 مادر باردار زیر پوشش بنیاد علوی و کمیته امداد، زیر پوشش برنامه های حمایت تغذیه ای قرار گرفتند.