مریم محمدی، کارشناس ارشد رشته پرستاری، دانشجوی دکترای آسیب شناسی و شاغل در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد است که علاوه بر خدمت به بیماران تا کنون توانسته است در رشته های مختلف ورزشی مقام برتر را کسب کند.
این پرستار ورزشکار، حرفه پرستاری را ادامه دهنده راه حضرت زینب کبری(س) میداند که با صبوری و تواضع تمام به ارائه خدمات درمانی به بیماران می پردازد، از دوران کودکی علاقمند به پرستاری شده است و درکنار شغل خود، در رشته های مختلف ورزشی همچون کوهنوردی، دوچرخه سواری، سنگ نوردی و بدنسازی حائز رتبه های برتر و مقام های قهرمانی شده است.
در آستانه میلاد با سعادت حضرت زینب(س)، خبرنگار وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با خانم محمدی گفتگویی را انجام داده است.
مریم محمدی اظهار کرد: من از کودکی علاقه زیادی به فعالیت در حوزه پرستاری داشتم و پس از اینکه در این رشته درس خواندم و فارغالتحصیل شدم هم علاقه زیادی به خدمت در بیمارستان امام رضا(ع)، داشتم بیمارستانی که مزین به نام مبارک امام مهربانیها است.
وی تصریح کرد: من پس از پایان دوره طرح در سال 1387 با قبولی در آزمون استخدامی به استخدام دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آمدم و کار خودم را در بخش ICU بیماریهای عفونی بیمارستان امام رضا(ع) آغاز کردم و مدت 16 سال است سابقه کار درمانی در حوزه پرستاری در این بیمارستان را دارم و در حال حاضر هم دانشجوی دکترای آسیب شناسی حرکتی هستم.
پرستار بخش ICU بیماریهای عفونی بیمارستان امام رضا(ع) با بیان اینکه من در کنار کار پرستاری در رشتههای ورزشی دوچرخه سواری، کوهنوردی، سنگ نوردی و بدنسازی هم فعالیت دارم، خاطرنشان کرد: فعالیتهای ورزشیام را در دو سطح همگانی و قهرمانی دنبال میکنم و در آخرین رویدادی که حاضر شدم توانستم مقام سوم کشوری را در رشته کوهنوردی کسب کنم، هدف اصلی من از فعالیت در رشته کوهنوردی، تبلیغات فعالیتهای فرهنگی در راستای آگاهسازی مردم نسبت به تلاشهای کادر درمان، معرفی بیمارستان و نیروهای پرتلاشی که با عشق به مردم به ارائه خدمات به بیماران میپردازند بود.
محمدی با تأکید بر اینکه در هر سازمانی نوع دیدگاه و سبک فکری نیروهای آن باعث پیشرفت آن سازمان میشود، گفت: ما سوگند یاد کردیم که بهترین فرد در حیطه شغلی خود برای بیماران باشیم و با توجه به اینکه بیمارستان امام رضا(ع) جزء بهترین بیمارستانهای مشهد و کشور است کادر درمان، پرسنل و تمامی نیروهای این مرکز درمانی معتقدند که باید بهترین کارایی را در حوزه تخصصی خود داشته باشند و بتوانند به نحو احسن به ارائه خدمات درمانی شایسته به بیماران و همراهان آنها بپردازند.
وی افزود: در پرستاری با جسم و روان خود کار میکنیم که میتواند موجبات فرسودگی یک فرد را در پی داشته باشد، اما با وجود این شرایط باید بهترین نوع خدمت رسانی را به بیماران داشته باشیم، لذا با وجود تمام سختیهای موجود با عشق و علاقه وارد رشته پرستاری شدم.
پرستار بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) با ذکر این نکته که پرستاران در ایام بحران کرونا جزو پیشگامان عرصه خدمت به بیماران کرونایی بودند، تأکید کرد: دوران کرونا شرایط بسیار سختی برای کادر درمان بود، من در این ایام در بخشهای کنترل عفونت بیمارستان امام رضا(ع) مشغول به خدمت بودم.
محمدی تصریح کرد: اطلاعرسانیهای روابط عمومی باعث تغییر اذهان عمومی نسبت به کادر درمان شد و همکاران ما چه در دروان سخت کرونا و چه در زمانهای معمول تلاشهای بیوقفهای داشته و دارند؛ همچنین در جهت آگاهی مردم برای مقابله با ویروس منحوس کرونا با حضور در مساجد محلات مختلف، آموزش بهداشت، نحوه شستوشوی دستها به مردم خدمت کردم و در یکی از کوهنوردیهایی که در همین ایام داشتم بنری ازعکسهای همکارانم در بخش ICU کووید تهیه کردم و به یاد آنها در مسیر صعود به قله به همراه خود بردم.
وی در رابطه با ورودش به حیطه ورزش، بیان کرد: من کوهنوردی را از 8 سالگی شروع کردم و با حضور در گروههای دوستانه، باشگاههای سطح شهر و آشنایی با اساتید برجسته ورزشی توانستم ابتدا به ارتفاعات اطراف شهر مشهد و سپس خارج از استان مثل سبلان و دماوند و نیز خارج از کشور به کوههای آرارات، کلیمانجارو، البروس صعود کنم و در رشته کوهنوردی مقام سوم کشور در رشته دوچرخهسواری هم نایب قهرمانی مسابقات استقامت جاده، کوهستان و سرعت را در بین سالهای 1395-1399 کسب کردم.
کارشناس ارشد پرستاری اظهار کرد: من به جز سابقه طولانی در بخش مراقبت ویژه، مدت 10 ماه است که در بخش اطفال بیمارستان امام رضا(ع) فعالیت میکنم و بیماران بستری در این بخش از نوزاد 28 روزه تا سنین بالاتر هستند و برای من ارتباط با آنها همانند ارتباط مادر فرزندی بوده و گویی که دارم در آن لحظه به فرزند خودم خدمت میکنم و وقتی هم که بهبود حال بیمارانم را میبینم تمام خستگی و سختیهای کار پرستاریام از بین میرود.
محمدی در خصوص تشابهات رشته پرستاری و کوهنوردی گفت: کوهنوردی ورزشی خشن و مردانه است و کسی که علاقه به کار و ورزش داشته باشد سختی آن را هم تحمل میکند، پرستاری روحیه خاص خود را میطلبد و من به عنوان یک پرستار سختی کار، شیفتهای طولانی و دیگر مشکلات آن را تحمل میکنم چون به آن علاقه دارم؛ در کوهنوردی هم سرما، گرم، ریزش سنگ و سقوط بهمن را داریم و با وجود سرمای زیاد باید به قله صعود کنیم، در حرفه پرستاری بهبودی بیمار و لذت ناشی از آن برای من با ارزش است و در ورزش هم سلامتی و تندرستی که نیاز هر انسانی بوده و هست و معتقدم که بازخورد آن را میتوان به وضوح در موفقیت کاری خود دید.
وی افزود: حضرت زینب کبری(س) الگوی ما پرستاران هستند و هرگاه از صبوری صحبت میکنیم به صبر زینبی اشاره مینماییم و پرستاران که ادامه دهنده راه حضرت زنیب کبری(س) هستند باید با صبوری و تواضع تمام به ارائه خدمات درمانی به بیماران بپردازند و باید همیشه به یاد داشته باشیم که خداوند متعال همیشه نظارهگر اعمال ما بوده و هست.
پرستار ورزشکار تصریح کرد: مهارتها و تجربیات پرستاری در 3 دهه حرفهای اتفاق میاُفتد در دهه اول یادگیری عملی آنچه که به صورت تئوری فرا گرفته ایم. دهه دوم انجام فعالیتهای درمانی و سازنده و در دهه سوم انتقال تجربیات خود به دیگر پرستاران و همکاران است.
محمدی تأکید کرد: از مسئولان تقاضا دارم که به دنبال شایسته سالاری باشند، کار درمان یک شغل گروهی است و پرستاران با اثربخشی مناسب خود نتیجه کار پزشکان را به سرانجام میرسانند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین به پرستاران هم توصیه میکنم همواره به دنبال کسب مهارت و تجربه کافی متناسب با نیاز روز دنیا در حوزه پرستاری باشند تا بتوانند بهترین نوع اثرپذیری را در مسیر ارائه خدمات درمانی به بیماران داشته باشند..