به گزارش وب دا؛ دکتر بحرینی در حاشیه برگزاری سی و دومین کنگره معاونین توسعه دانشگاه های علوم پزشکی کشور که برای نخستین بار با حضور مدیران فنی دانشگاه ها در هتل پارس مشهد برگزار شد، گفت: این نشست با تاکید بر رفع چالش های موجود به منظور راه اندازی 21 هزار تخت بیمارستانی که بنا است تا انتهای سال 1395 در سطح کشور به بهره برداری برسد برگزار شد.
وی تاکید کرد: شاید برای نخستین بار بود که در این نشست معاونین دانشگاه ها کمی بی پرواتر تر و واضح تر مشکلات خود را مطرح کردند؛ به نحوی که تا کنون چنین فضایی در جلسات برگزار شده در دیگر استان ها و تهران دیده نشده است.
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: جلسه در روز اول بسیار مفید بود و قطعا نکاتی که در این جلسات مطرح می شود، در دولت و مجلس تاثیر گذار خواهد بود و مطمئنا با تلاش های انفرادی و جمعی در وزارت خانه و با کمی صبر و حوصله ظرف سه ماه آینده بار مشکلات ما بسیار کمتر خواهد شد.
دکتر بحرینی به برنامه روز سوم و انتهایی این همایش اشاره و تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری همایش ها و به طور مشخص این همایش، تبادل تجربیات مثبت بین دانشگاه ها، مسئولین و معاونین است؛ یعنی اگر دانشگاهی کاری موفق را انجام داده است می تواند برای دیگر دانشگاه های علوم پزشکی کشور الگو باشد.
وی اضافه کرد: با قضاوت مسئولان استان، مسئولان وزارت بهداشت، و شخص مقام محترم وزیر بهداشت؛ ساخت دانشکده داروسازی مشهد می تواند الگوی بسیار مناسبی برای دیگر دانشگاه های کشور باشد که بتوانند در زمان کوتاه و با قیمت مناسب کاری با کیفیت را به دانشگاه تحویل دهند.
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در روز سوم این همایش از دانشکده داروسازی مشهد با حضور مهمانان دانشگاهی و وزارت بهداشت بازدیدی صورت گرفت که این بازدید می تواند نظر افراد را جلب و فرایند طی شده جهت ساخت این ساختمان را در اختیار علاقمندان قرار دهد؛ تا پروژه های خود را در زمان کم و با صرفه جویی و البته کیفیت بالا به سرانجام برسانند.
دکتر بحرینی به رونمایی کتاب راهبردهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این همایش اشاره کرد و افزود: این کتاب خلاصه برنامه های استراتژیک و راهبردی و کلان دانشگاه علوم پزشکی مشهد را برای چهار سال آینده تدوین کرده و نتیجه کار یک ساله تیم کارشناسی بسیار قوی دانشگاه بوده است که انشاالله در صورتی که ما در آینده برنامه محور عمل کنیم می توانیم در تمام حوزه های دانشگاه بر اساس این کتاب حرکت کنیم.
وی در بخش دوم سخنان خود با ارائه گزارشی به روند پروژه های در دست اقدام دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و اظهار داشت: من اعتقاد دارم نباید همیشه به دنبال جذب سرمایه بود بلکه در کنار جذب سرمایه استفاده بهینه از سرمایه نیز دارای اهمیت است.
معاون توسعه مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: هنگامی که برای ساخت یک پروژه عمرانی بودجه دریافت شد؛ انجام خریدهای گران قیمت و برخی ریسک نکردن ها اجازه نمی دهد نتیجه مطلوب به دست آید و در نتیجه پروژه ها با قیمت بالا به پایان می رسد.
عضو هیات ريیسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: عملا در پروژه هتلینگ بیمارستان قائم(عج) تلاش می شود با صرفه جویی در هزینه ها نتایج بسیار عالی به دست آورد و استفاده بهینه از سرمایه ها به خوبی مشهود است.
دکتر بحرینی خاطر نشان کرد: در این پروژه تنها در یک قلم ما 11 تریلی سرامیک خریداری کرده ایم و این اتفاق موجب شده که قیمت تمام شده برای ما30 تا 40 درصد کمتر از قیمتی باشد که باید به صورت جزئی جهت خرید این مواد پرداخت کنیم.
وی افزود: ما در انجام پروژه های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دنبال حذف واسطه ها هستیم و به صورت مستقیم بدون واسطه ها، با صرفه جویی به کارهای زیربنایی بیمارستان ها می پردازیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: هتلینگ بیمارستان قائم(عج) دانشگاه علوم پزشکی مشهد نمونه ای از ساخت با کیفیت و در زمان مناسب یک پروژه عمرانی است؛ که در بازسازی تمامی بخش های خود رعایت موازین را مورد توجه قرار داده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ما توانستیم با ارزان ترین قیمت ممکن هتلینگ بیمارستان قائم(عج) را تا این مرحله انجام داده و با صرفه جویی در قسمت های دیگر؛ رقم های میلیاردی را جهت بازسازی تاسیسات زیربنایی بیمارستان به کار ببریم.
دکتر بحرینی اقدام با کیفیت و موثر در تاسیسات زیربنایی بیمارستان ها را بسیار مهم دانست و افزود: بیمارانی که در بیمارستان های قائم(عج) و امید بستری بوده اند حتما گواهی خواهند داد که بعد از 20 سال در این دو بیمارستان، در تابستان سال جاری مشکل سرمایشی نداشتند.
وی به پیشگیری از اسراف و اتلاف انرژی در پروژه های دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و افزود: اخیرا ما متوجه شده ایم در قبض هایی که برای ما از سوی شرکت های حامل انرژی می آید اشکالاتی وجود دارد.
عضو هیات ريیسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما متوجه شده ایم بیمارستان صدر صد آموزشی دانشگاه در حال پرداخت این هزینه ها بر اساس تعرفه تجاری است و حتی قبض هایی که می آید هم پوشانی دارد؛ یعنی در حالی که ما قبض خود را تا انتهای شهریور پرداخت کرده ایم؛ اما قبض بعد از ابتدا و یا پانزدهم شهریور محاسبه شده است.
دکتر بحرینی گفت: در شهرک دانش و سلامت برای ما سال ها برای کنتور آبی قبض می آمده است که به هیچ عنوان وجود خارجی ندارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: جداول بدهکاری به ما داده شده اند که در ادامه متوجه شده ایم اصلا این جداول مربوط به دانشگاه نیست.
وی افزود: این جداول یا مربوط به تشکیلات بهداشت و درمانی خیریه و مستقل و یا از آن دانشگاه های دیگر است. اکنون ما با ارائه مستندات در حال دقت در پرداختی های خود هستیم تا از هدر رفت سرمایه ها در این مسیر جلوگیری کنیم.
عضو هیات ريیسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: رقم های مشخص شده در خصوص این اشتباهات بسیار بالا و حدود چند صد میلیون تومان بوده است که این دقت در پرداختی موجب صرفه جویی مناسبی برای دانشگاه خواهد شد.
دکتر بحرینی ابراز داشت: این حرکت مهم سه ماه است که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده است و گزارش آن بسیار مورد استقبال وزارت بهداشت قرار گرفت و بنا است با توجه به کامل بودن این حرکت از سوی دانشگاه مشهد؛ این اتفاق به عنوان یک الگوی ملی در صرفه جویی در پرداخت ها معرفی و استفاده شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ساخت بیمارستان 540 تخت خوابی در حاشیه شهر مشهد اشاره کرد و افزود: در ابتدا به برخی سئوالات که پس از کلنگ زنی این بیمارستان در ذهن برخی افراد ممکن است شکل بگیرد پاسخ می دهم، سئوالاتی از این دست که در شرایط رشد فیزیکی 15 درصدی بیمارستان هاشمی نژاد ساخت این بیمارستان جدید چه ضرورتی دارد؟
وی متذکر شد: اولویت ما ساخت هر دوی این بیمارستان ها است؛ اما منابع این دو بیمارستان جدا است و منابع هر کدام زودتر به دست ما برسد ما همان پروژه را ادامه می دهیم و هزینه هیچ کدام از این دو پروژه را نمی توانیم برای دیگری استفاده کنیم.
عضو هیات ريیسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد: در بهترین شرایط و در صورتی که کار به خوبی پیش برود ساخت بیمارستان جدید حاشیه شرق شهر مشهد از هنگام آغاز کار عملیاتی به مدت چهار سال به طول خواهد انجامید.
دکتر بحرینی به سه ماه زمان جهت تامین منابع ساخت بیمارستان جدید 540 تختخوابی دانشگاه اشاره کرد و گفت: زمینی را وزارت راه و شهرسازی در اختیار ما قرار داده است که با برنامه ریزی باید به بهترین شکل تبدیل به پول شود، ما معتقدیم فروش زمینی که حدود 200 میلیارد تومان قیمت دارد باید با کارگروه متبحر انجام شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: حضور افراد دلسوز در استانداری خراسان رضوی، وزارت مسکن و شهرسازی، شهرداری مشهد و حضور شخص دکتر هاشمی در وزارت بهداشت همه مواهبی است برای تیم بهداشت و درمان در استان که ما در جهت رضایت مردم استان باید از این موهبت ها استفاده لازم را ببریم.
وی متذکر شد: متاسفانه برخی تنگ نظری ها، جو سازی وبی صبری ها در مسیر رشد استان در حوزه بهداشت و درمان مانع ایجاد می کند؛ حال آن که به موجب این تنگ نظری ها باید سئوال کرد چرا باید وضعیت سرانه تخت خراسان رضوی از تمام کشور پایین تر باشد؟
عضو هیات ريیسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به سفر اخیر ریاست جمهوری به مشهد اشاره کرد و افزود: در حاشیه این سفر بسیاری جو سازی کردند که چرا اگر شما بودجه دارید عقب ماندگی های پرداختی خود را جبران نمی کنید؟ در حالی که عقب ماندگی های دریافتی دانشگاه از منبع خود باید تامین شود نه از جای دیگر.
دکتر بحرینی به حمایت شهرداری مشهد در ساخت بیمارستان جدید 540 تخت خوابی در حاشیه شهر مشهد اشاره کرد و گفت: شهرداری مشهد عنوان کرده است که ریالی در خصوص پروانه این بیمارستان نخواهد گرفت و این در حالی است که هزینه دریافت پروانه یک بیمارستان میلیاردی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: حمایت های ارگان هایی چون استانداری خراسان رضوی، آستان قدس رضوی و شهرداری مشهد جهت رساندن خدمات درمانی به مردم محروم است و هیچ گاه حتی خیران حاضر به هزینه سرمایه خود جهت پرداخت عقب ماندگی های پرداختی نهادها نخواهند بود.