سیزدهمین نشست ستاد برنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور بررسی چگونگی تدوین برنامه سند راهبردهای دانشگاه در افق 5 ساله و بررسی گزارش پایش برنامه عملیاتی مشترک در 6 ماهه نخست سال 1395 برگزار گردید.
به گزارش وب دا، در این نشست که با حضور دکتر مهرابی بهار رییس دانشگاه، دکتر سید محمد حسن بحرینی معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر غلامحسن خدایی قائم مقام رییس دانشگاه، دکتر محمود قربانی مشاور استاندار و سایر اعضاء ستاد برنامه دانشگاه برگزار گردید، از کتاب راهبردهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد1399-1395 رونمایی شد و مجری و دبیر کمیسیون برنامه راهبردی دانشگاه نیز مورد تقدیر و تشکر قرار گرفتند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست اظهار داشت: کتاب راهبردها در افق 5 ساله مهم ترین سندی است که طریق رسیدن به اهداف دانشگاه را مشخص می کند؛ این مهم در شرایطی است که در سالهای اخیر افزایش اثربخشی و کارآمدی مدیرانی که از برنامه ریزی راهبردی کمک میگیرند سبب توجه روزافزون به این شیوه برنامه ریزی شده است.
دکتر مهرابی بهار افزود: برنامهریزی راهبردی قبل از آنکه یک تکنیک و فن باشد، یک نحوه تلقی و باور است که مدیران را به تفکر درازمدت و آیندهنگری و پیشبینی افقهای دوردست، ترغیب میکند.
دکتر مهرابی بهار با تأکید بر اینکه برنامه بد داشتن از برنامه نداشتن بهتر است گفت: در سازمانی که این باور و اعتقاد وجود نداشته باشد، بستر مناسبی برای رشد برنامهریزی راهبردی مهیا نخواهد بود و به همین جهت برنامهریزی راهبردی چون چتری بر سازمان و عملیات و اقدامات آن سایه میگسترد و مدیران و مسئولان امور را در انجام فعالیتهایشان هدایت میکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه از همه دست اندرکاران تدوین برنامه راهبردی از جمله دکتر بحرینی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه به عنوان مجری طرح، دکتر خدایی قائم مقام ستاد برنامه، دکتر سید جواد حسینی دبیر ستاد برنامه و محسن صادق پور دبیر کمیسیون برنامه ریزی راهبردی تقدیر و تشکر نمود.
در ادامه این نشست دکتر بحرینی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه خاطر نشان کرد با تدوین سند راهبردهای دانشگاه که با مشارکت و همکاری مشاوران و خبرگان داخلی و خارجی، میسر گردید، بستر لازم جهت اجرای آنها از جنبههای ساختار، فرآیندها و ارتباط با دستگاههای وابسته فراهم گردیده است.
وی در این زمینه گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدام به تدوین راهبردها در افق ۵ ساله نموده است تا بتواند بر اساس آن، به حرکت خویش در مسیر رشد و تعالی، سرعت مناسبی بخشد. از این رو با توجه به تاکید هیات ريیسه دانشگاه بر تدوین راهبردها، این فرایند در پاییز سال ۱۳۹۴ آغاز گردید که در ادامه با برگزاری جلسات فشرده و درکنار آن اقدامات کارشناسی گستردهای همراه بود.
دکتر بحرینی افزود: این کوششها در پایان اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ به سرانجام رسید و راهبردهای دانشگاه تدوین گردید.
وی ابراز امیدواری کرد همانگونه که در سال ۹۵ برنامه محوری به گفتمان قالب در دانشگاه تبدیل گردید و همه معاونت ها به شکل جدی و ساختارمند دارای برنامه عملیاتی بودند در سال ۹۶ نیز برنامه عملیاتی بر مبنای راهبردهای تدوین شده طراحی گردد.
در ادامه دکتر خدایی قائم مقام رئیس دانشگاه در ستاد برنامه با تقدیر از کار ارزشمندی که در معاونت توسعه مدیریت و منابع در خصوص تدوین راهبردهای دانشگاه در افق 5 ساله صورت گرفته است گفت: هیات رئیسه جدید دانشگاه در ابتدای سال 93 تدوین سه سند مهم از جمله: برنامه راهبردی، نقشه توسعه سلامت و نقشه جامع علمی را بر عهده سه معاونت گذاشت تا بتواند در زمینه سیاست گذاری، خلاء های موجود را برطرف نماید.
در پایان این جلسه محسن صادق پور ضمن بیان اینکه تدوین راهبردها برای دانشگاه های علوم پزشکی مشهد یک فرصت است، از دشواری های چنین کاری خبر داد.
وی گفت: به طور مجموع در راستای تدوین سند راهبردهای دانشگاه علاوه بر تشکیل شش جلسه کمیسیون برنامه ریزی، سی و دو جلسه کارگروه تخصصی، طرح و تصویب در دو جلسه ستاد برنامه، دو جلسه هیات رئیسه و در نهایت یک جلسه هیات امنای دانشگاه، بیش از 2500 نفر ساعت زمان فعالیت کارشناسی، در دبیرخانه صرف گردید.
وی افزود: نقشه اجرا و پایش این راهبردها وجود دارد و تمامی چالش ها در این زمینه بررسی گردیده است. صادق پور گفت: حلقه اتصال این راهبردها، تعیین اهداف و تدوین برنامه های عملیاتی است که پیش بینی های لازم در این خصوص صورت پذیرفته است.