رییس اداره انبارهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اجرای برنامه تحول نظام سلامت موجب قرار گرفتن اموال و ملزومات بسیاری جهت تامین نیاز بیماران در داخل انبارها، افزایش رقم ریالی موجودی انبارهای بیمارستان های دانشگاه و به تبع بالا رفتن مسئولیت انبارداران در مراقبت از این اموال به شکل اصولی شده است.
مصطفی غلامی ؛ در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی «آشنایی با خطرات احتمالی انبارداری و راه های پیشگیری از آن» در گفتوگو با وب دا گفت: با توجه به این که در انبارهای دانشگاه گاها انباردارانی در حال فعالیت هستند که در واقع رشته تحصیلی مرتبطی با انبارداری نداشته و دوره های انبارداری مناسبی را نیز ندیده اند؛ به جهت ارتقای سطح اطلاعات و سطح علمی این افراد و ارتقای سطح ایمنی و استانداردسازی انبارها؛ به برگزاری این کارگاه با حضور اساتید متبحری از سازمان آتش نشانی مشهد اقدام ورزیدیم.
وی تاکید کرد: در این دوره تلاش می شود تا بی احتیاطی ها و مشکلاتی که ممکن است بر اثر اشتباهات انسانی، محیطی و تجهیزات رخ دهد ارائه شود؛ تا از بروز خسارت جلوگیری شود.
غلامی تصریح کرد: در این کارگاه راه های پیشگیری از خطرات احتمالی برای انبارداران، مواد و تجهیزات انبار شده توضیح داده می شود تا در امر انبار داری تا آن جایی که ممکن است از بروز اتفاقات و حوادث جلوگیری کنیم.
رییس اداره انبارهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: حدود 140 نفر از همکاران، انبار داران و کمک انبارداران دانشگاه علوم پزشکی مشهد و شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها می باشند.
وی به اهمیت برگزاری دوره های آموزشی برای انبارداران دانشگاه اشاره کرد و افزود: دوره مشابهی در دو ماه گذشته تحت عنوان «سیستم ها اعلام و اطفای حریق» در دانشگاه برگزار شد که بازخورد بسیار خوب این همایش آموزشی؛ انگیزه ما را جهت برگزاری این دوره با محتوای جدید و در راستای نیازهای انبارداران شدت داد.
غلامی ابراز داشت: برگزاری برنامه طرح تحول نظام سلامت؛ موجب بالا رفتن اهمیت انبارها و انبارداری شده است؛ که از دو جنبه به صورت ویژه باید مد نظر قرار بگیرد. اول اینکه برخی اموال در انبارهای بیمارستان ها و محیط های دانشگاه همزمان با آغاز این برنامه در حال استفاده و بعضا به تازگی خریداری شده بود؛ که بر اساس برنامه تحول نظام سلامت اموالی مضاف به بیمارستان ها هدیه شد.
رییس اداره انبارهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اضافه کرد: این در حالی بود که اموال قبلی در داخل انبارها جمع آوری(دپو) شده و ضرورت ارتقای اطلاعات و سطح علمی انبار دارها را جهت حفظ ایمنی و استاندارد سازی اقلام داخل انبارها افزایش می داد.
وی گفت: وظیفه انباردارها در این راستا مراقبت از راکد نماندن اموال در داخل انبارها و گزارش اموال راکد به اداره است.
غلامی اظهار داشت: نکته دوم عدم مراجعه همراهان بیمار جهت تهیه ملزومات پزشکی خود در خارج از بیمارستان بر اساس برنامه تحول است؛ که بر این اساس اموال و ملزومات جهت تامین نیاز بیماران در داخل انبارها قرار می گیرد و این اتفاق رقم ریالی موجودی انبارهای بیمارستان های دانشگاه و به تبع مسئولیت انبارداران در مراقبت از این اموال ها را به شکل اصولی افزایش می دهد.
رییس اداره انبارهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: ما نیازمند وجود انبارداران متبحری هستیم تا به محض مشاهده مشکلات، گزارشات لازم را به ما داشته؛ تا به عنوان مثال در بحث سیستم های اعلام و اطفای حریق، استفاده از جعبه های فایر فاکس، کپسول های آتش نشانی، خاموش کننده های دستی و... مراقبت های لازم را آموخته باشند.
وی به فضای موجود در انبارهای دانشگاه اشاره کرد و ادامه داد: در دانشگاه در برخی انبارها فضای خالی مناسبی وجود دارد و در صورتی که انبارداران نحوه چیدمان صحیح اقلام را بدانند؛ مطمئنا با کمبود فضای نگاهداری اموال روبه رو نخواهیم شد.
غلامی گفت: در کارگاه امروز تلاش داریم تا تفکیک مواد اشتعال زا و غیر اشتعال زا، نحوه چیدمان صحیح در انبارها را به لحاظ جنبه های ایمنی و استفاده بهینه از فضای انبار آموزش داده شود تا اهمیت داشتن چیدمان صحیح در ایجاد فضای مازاد در انبارها مورد تاکید قرار گیرد.
رییس اداره انبارهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در کارگاه امروز یک دوره عملی به صورت کاملا کاربردی با حضور رییس اداره سازمان آتش نشانی مشهد در محیط انبار بیمارستان امام رضا(ع) تدریس خواهد شد.
وی در بخش پایانی صحبت های خود به چند توصیه خطاب به انبار داران بیمارستان های دانشگاه پرداخت و گفت: انبارداران اقلام غیر قابل استفاده ای که به صورت مستعمل استفاده نمی شوند را هر چه زودتر توسط امین اموال های خود شناسایی و لیست مورد نظر را به مدیریت امور مالی ارسال کنند؛ تا با انجام مزایده؛ تکلیف این اموال را مشخص کنیم.
غلامی ضمن تاکید بر داشتن فضای لازم در انبارهای دانشگاه، تاکید کرد: برخی وسایل در انبار ها راکد و سال ها قبل علی رغم خریداری، استفاده نشده و گردش نداشته است، توصیه ما به انباردارها این است که این اقلام را مشخص و با اعلام به کلیه واحدهای دانشگاه شرایط استفاده از این اقلام در واحدهای مورد نیاز دانشگاه را ایجاد کنند.
رییس اداره انبارهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این حرکت خداپسندانه مدتی قبل به صورت پایلوت در برخی انبارها انجام شد و مانع از تلاش در برخی شهرستان ها جهت خرید مجدد این اموال گردید.
وی افزود: این کار علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها می تواند از فرسوده شدن اموال در انبارها جلوگیری کند؛ اگر این روند، اجرایی شود نه تنها مشکلات و کمبود واحدها جبران می گردد؛ بلکه فضای اشباع شده انبارها را خالی و فضای مازادی در اختیار ما قرار خواهد داد.
غلامی در پایان گفت: این نکته دارای اهمیت است که بدانیم تجهیزات و سرمایه عظیمی در انبارهای بیمارستان های دانشگاه قرار گرفته است که باید در ایمنی، استانداردسازی و نحوه نگاهداری این اموال تلاش کنیم.
مخاطبان برای دریافت تصاویر این کارگاه آموزشی به اینجا مراجعه کنند.