شاید با وجود مشکلات فراوانی که در مسیر ساخت بیمارستان های درمانی دولتی در کشور وجود دارد و در کنار حجم نیازمندی مردم به توسعه بیمارستانی؛ ساخت بیمارستان مجهز، بزرگ و با کیفیت اکبر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امری بسیار خوشحال کننده و در عین حال یک تجربه ملی باشد.

به گزارش وب دا؛ مشهد با جمعیتی بیش از چهار میلیون نفر مجاور و 20 میلیون زائر و مسافر؛ تنها دارای یک بیمارستان تخصصی اطفال است که با توجه به حجم بالای بیمارانی که جهت زیارت به این شهر سفر می کنند نیازمند توسعه است.

بیمارستان دکتر شیخ مشهد دارای پزشکان و کادر درمانی مجرب، متعهد و بسیار دلسوزی است که نه تنها بیماران استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی را پاسخگو است؛ بلکه بیماران زائر و مسافر از دیگر شهرهای دور و نزدیک کشور و حتی بیماران خارج از کشور را نیز می پذیرد.

این بیمارستان با وجود فشردگی بافت محل ساخت؛ امکان توسعه چندانی ندارد و نمی توان انتظار داشت که بیش از این پذیرای بیماران از داخل و خارج استان باشد.

در این میان ساخت بیمارستانی به بزرگی و گنجایش اکبر که مختص اطفال و در 160 تخت است  نه تنها می تواند از بار مشکلات بیمارستان دکتر شیخ و بخش اطفال دیگر بیمارستان های مشهد کم کند؛ که نکات قابل توجه در ساخت این بیمارستان، تجربه ای بسیار قیمتی برای دیگر مراکز درمانی در حال ساخت خواهد بود.

جهت روشن شدن ابعاد مهم ساخت بیمارستات اکبر در یک حرکت مشارکتی بین دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بنیاد خیریه سرور، به گفتگو با دکتر بدیعی؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دکتر خوارزمی؛ عضو هیأت مدیره بنیاد سرور در حاشیه بازدید از بیمارستان اکبر نشستیم.

دکتر بدیعی در ابتدا ضمن ابراز خرسندی از به پایان رسیدن مراحل ساخت بیمارستان اکبر، تصریح کرد: آغاز به کار ساخت بیمارستان اکبر به همت خیرین بنیاد سرور صورت گرفت و اکنون بسیار خرسندیم که اعلام کنیم در روزهای پایانی کار ساختمانی این بیمارستان قرار داریم.

تجهیز و تامین نیروی انسانی بیمارستان اکبر را در دست اقدام است

وی تاکید کرد: در مسیر بهره برداری از بیمارستان اکبر؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دو بخش تجهیزات و نیروی انسانی از دو سال قبل وارد عمل شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: در بخش نیروی انسانی سال گذشته دانشگاه اقدم به برگزاری آزمونی نمود که بر اساس آن مجوزی محدود جهت استخدام نیرو در برخی رشته های بهداشتی و درمانی در بیمارستان اکبر در اختیار مسئولان قرار گرفت.

دکتر بدیعی در ادامه متذکر شد: در حال حاضر نیز تجهیز چهار گانه (لنژری، CSR، آشپزخانه و کابینت بندی آزمایشگاه، دستگاه اکسیژن ساز) بیمارستان اکبر بر اساس اعتبار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت در دست اقدام است.

وی ابراز داشت: در این خصوص کابینت بندی آزمایشگاه ها 80 درصد پیشرفت داشته است و تجهیزات لنژری خریداری و همراه با دو دستگاه اتوکلاو بخار 600 در قسمت CSR در حال نصب می باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: بیمارستان اکبر؛ مرکزی تخصصی و نیازمند تجهیزات سرمایه ای است؛ به همین دلیل در تلاش جهت خریداری تجهیزات سرمایه ای مدرن هستیم و در این راستا تمامی تلاش خود را انجام می دهیم.

عضو هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در کنار تجهیزات سرمایه ای؛ نیازمند تجهیزات پزشکی کوچکتر نیز هستیم؛ که با توجه به وجود بخش های بسیاری از جمله PICU باید این تجهیزات هر چه سریعتر خریداری و مورد استفاده قرار گیرند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: مشهد تا قبل از ایجاد بخش PICU بیمارستان اکبر، تنها در دو بیمارستان دکتر شیخ و قائم(عج) این امکانات را در اختیار داشت؛ که با ایجاد این بخش به تعداد تخت های PICU(مراقبت های ویژه کودکان) و ICU شهر افزوده خواهد شد.

دکتر بدیعی اظهار داشت: تهیه تجهیزات امور اداری و پشتیبانی نیز در کنار تجهیز پزشکی بیمارستان در حال انجام است و تمام تلاش خود را به کار خواهیم برد؛ تا ظرف 10 روز آینده بیمارستان 160 تخت خوابی اطفال تحت عنوان بیمارستان اکبر افتتاح و مردم بتوانند از امکانات درمانی این بیمارستان بهره‌مند شوند.

بیمارستان اکبر در نیمه اول اسفندماه سال جاری افتتاح می شود

وی، زمان افتتاح بیمارستان اکبر را نیمه اول اسفند ماه سال 95 عنوان کرد و بیان داشت: امیدواریم افتتاح بیمارستان اکبر با توجه به روند سرعتی تجهیز آن در اوایل اسفند ماه سال جاری صورت می گیرد.

در ادامه و در حین بازدید از بیمارستان اکبر به گفت‌وگو با دکتر خوارزمی؛ عضو هیأت مدیره بنیاد سرور نشستیم تا مخاطبین خود را در جریان روند ساخت این بیمارستان و کم و کیف کار قرار دهیم.

وی در پاسخ به این سئوال که آغاز به کار ساخت بیمارستان اکبر از چه هنگام آغاز شد، گفت : بیمارستان اکبر از اردیبهشت ماه سال 1389 آغاز به فعالیت ساخت و ساز کرد؛ البته مجوز وزارت بهداشت برای ساخت این بیمارستان به سال 1386 باز می گردد که در این میان سه سال زمان گذشت تا تهیه نقشه های ساخت بیمارستان تکمیل شود.

دکتر خوارزمی تاکید کرد: این ساختمان در 22 هزار متر زیر بنا، شش طبقه و با سازه بتونی ساخته شده است؛ که نکته قابل توجه در ساخت این بیمارستان جداسازی قسمت هایی مانند تاسیسات، آشپزخانه، منابع آب، قسمت اضطراری برق و انبارها از فضای درمانی است؛ تا بتوان وسعت فضای درمانی را بیش از پیش کرد.

عضو هیأت مدیره بنیاد سرور به طراحی خاص بیمارستان تخصصی اطفال اکبر اشاره کرد و ابراز داشت: در طراحی این بیمارستان تلاش شده است تا ورودی و خروجی هر قسمت  مجزا و مختص همان بخش باشد؛ تا علاوه بر دسترسی هر چه سریعتر مراجعین به بخش مورد نظر خود؛ از ازدحام جمعیت و ایجاد فضای تداخلی و بی نظمی جلوگیری شود.

وی ادامه داد: این طراحی موجب می شود که اگر فردی به اورژانس مراجعه داشته باشد تنها در اورژانس و قسمت های مختلف آن قرار بگیرد و هرگز دسترسی به دیگر قسمت های بیمارستان از داخل اورژانس نداشته باشد.

دکتر خوارزمی بیان داشت: در این بیمارستان هشت اتاق عمل، بخش های اورژانس، شیمی درمانی، دیالیز صفاقی، کلینیک های عمومی داروخانه، ICU،NICU، PICU، دو بخش بستری، کتابخانه، اتاق اساتید و ... در نظر گرفته شده است.

کار ساختمانی بیمارستان اکبر به اتمام رسیده است

عضو هیأت مدیره بنیاد سرور گفت: تمامی مراحل ساخت بیمارستان انجام شده است و از نظر ساختمانی تا 10 روز آینده بیمارستان اکبر به دانشگاه علوم پزشکی مشهد واگذار خواهد شد. در حال حاضر کار تجهیز بیمارستان  توسط دانشگاه چند روزی است آغاز و هواسازها در بیمارستان بارگیری شده اند.

وی ابراز داشت: بیمارستان اکبر در فضای 10 هکتاری پیش بینی شده؛ که این وسعت به ما اجازه ساخت پارکینگ مناسب جهت استفاده ارباب رجوع و پرسنل را می دهد. در حال حاضر محوطه سازی بیمارستان انجام و تمامی کارهای تاسیسات بیمارستان به نحو احسن به پایان رسیده است.

دکتر خوارزمی تاکید کرد: جهت ساخت بیمارستان اکبر حدود 30 میلیارد تومان از سوی بنیاد سرور و 13 میلیارد تومان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هزینه کرده است؛ که در مجموع این بیمارستان با تجهیز شدن به وسیله دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا پایان سال 1395 آماده بهره برداری می باشد.

عضو هیأت مدیره بنیاد سرور به سیستم های ایمنی بیمارستان اشاره کرد و بیان داشت: این بیمارستان دارای راه های فرار و سیستم آتش نشانی بسیار خوبی است؛ که در صورت بروز خطر امکان انتقال کودکان بیمار در فضای بالای بیمارستان جهت انجام اقدامات لازم  وجود دارد.

بیمارستان اکبر با افق 50 ساله ساخته شده است

وی اظهار داشت: تلاش شد تا بیمارستان اکبر با بهترین مصالح داخلی ساخته شود به نحوی که جهت ساخت این مرکز درمانی از لیکا به جای آجر استفاده شده است.

عضو هیأت مدیره بنیاد سرور گفت: از نکات مهم در ساخت بیمارستان اکبر؛ استفاده از تجربه ساخت بیمارستان های قدیمی شهر مشهد و برآورد کردن توسعه 50 ساله بیمارستان است؛ که از هم اکنون زمینی در مجاورت بیمارستان جهت توسعه آن برای 50 سال آینده دیده شده است.

دکتر خوارزمی تاکید کرد: بخش شیمی درمانی در این بیمارستان یکی از بهترین و مدرن ترین بخش ها در نوع خود در کل کشور است و برای قسمت دیالیز نیز وسعت بسیار خوبی دیده شده؛ که در نوع خود بسیار دارای اهمیت می باشد.

وی ابراز داشت: تاسیساتی که در این بیمارستان کار شده؛ از بهترین نوع از نظر طراحی و امکانات است؛ ، به شکلی که بسیار منسجم، منظم و دقیق و در عین حال بسیار فنی و مهندسی شده و می تواند الگویی برای ساخت سایر بیمارستان ها باشد.

در ادامه در حالی که بیمارستان از نظر ساخت کاملا آماده است؛ از موتور خانه و تاسیسات داخلی بیمارستان؛ که در عین پیچیدگی، بسیار دقیق و منظم کار شده است دیدن می کنم.

در این سرمای زمستان و در حین ترک بیمارستان به گرمای قلب کودکانی فکر می کنم؛ که در آینده نزدیک سلامتی خود را در پناه خدا و در سایه تلاش گران عرصه درمان در چنین مراکز درمانی جستجو می کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image