نخستین پژوهش کاربردی در خصوص بازنشستگان در مدیریت نوسازی و تحول اداری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرا در آمد.  

مدیر نوسازی و تحول اداری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت ‏و‏گو با وب دا؛ در خصوص انجام این پژوهش، ابراز داشت: یکی از حیطه‏ های اصلی فعالیت مدیریت نوسازی و تحول اداری، شناخت وضعیت موجود دانشگاه است. بر همین اساس از ابتدای فرصت خدمت در این مدیریت، گروه پژوهش‏ های کاربردی را ایجاد کرده و از ظرفیت کارمندان موجود در دانشگاه که دانش‏ آموختگان رشته مدیریت در مقاطع فوق لیسانس و دکتری هستند و دانشجویانی که در پایان‏ نامه ‏های خود آمادگی همکاری با ما را دارند استفاده کردیم.

صادق پور اظهار داشت: در این راستا در سال‏های 1394 و 1395 پروژه‏هایی را تعریف و در سامانه مدیریت عملکرد وزارت بهداشت ثبت کرده ‏ایم تا از این طریق وضعیت موجود سازمان را از حیث ساختار، استراتژی، منابع انسانی، میزان تفویض اختیارات و ابعاد مختلف بررسی و نسبت به اصلاح وضع موجود و تقویت نقاط قوت و از بین بردن نقاط ضعف اقدام کنیم.

در این میان، پژوهش "بررسی کیفیت خدمات ارائه شده به بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر میزان خشنودی آنان از دریافت خدمات خاص" انجام گرفت و از طریق یافته‏ های مربوط به این تحقیق، راه‏کارهایی جهت اتخاذ تصمیم‏ گیری،‏ سیاست‏ گذاری‏ و برنامه‏ های آینده دانشگاه به دست آمد.

وی بیان داشت: جامعه آماری این پژوهش کلیه بازنشستگان مراجعه کننده به ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد واقع در شهرک دانش و سلامت، در مقطع زمانی تیر ماه الی شهریور ماه سال 1395 بود. نمونه آماری این پژوهش که شامل 353 نفر از بازنشستگان دانشگاه بود، به شیوه نمونه‏گیری تصادفی سیستماتیک استوار گشت و اطلاعات به دو روش کتابخانه‏ ای و پیمایشی گرد‏آوری شدند. در سؤالات ارائه شده به بازنشستگان ابتدا مکان و علت مراجعه و در ادامه کیفیت خدمات ارائه شده، نظرات و پیشنهادات در مورد این خدمات مورد پژوهش واقع شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به این که افراد بازنشسته از اقشار مختلف به جهت تحصیلات و موقعیت شغلی بودند؛ سؤالات گونه‏ شناسی آخرین محل اشتغال، پست مدیریتی در مدت خدمت، وضعیت استخدام و... مطرح و اطلاعات جمعیت‏ شناسی شامل سن، جنس، وضعیت جسمی، سکونت و... نیز مورد سؤال قرار گرفت.

 صادق‏ پور با توجه به نتایج پژوهش خاطر نشان کرد: در بین 353 نفر از جامعه آماری مورد نظر  52.8 درصد زنان، 75 درصد دارای همسر و 25 درصد نیز همسری در اختیار نداشتند. همچنین از نظر وضعیت سکونت، 78 درصد دارای وضعیت سکونت ملکی، 17 درصد استیجاری و 4 درصد در منزل آشنایان سکونت داشتند. از نظر وضعیت فعالیت نیز 83 درصد، فعالیت خاصی بعد از بازنشستگی نداشتند، 17 درصد مشغول به کار آزاد و 7 درصد کارمند شرکت و یا ارگان دیگری بودند. از نظر وضعیت درآمد، 82 درصد پاسخ‏گویان تمام درآمدشان از حقوق بازنشستگی و 16 درصد حداکثر نیمی از درآمدشان از محل این حقوق تأمین می‏شود. از نظر تغییر در کیفیت ارائه خدمات نیز؛ 69 درصد تغییر خاصی را درک نکرده، 28 درصد بهبود کیفیت را اعلام و سه درصد این کیفیت را کاهش یافته دانستند.

مدیر تحول اداری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: بیشترین واحد مراجعه شده به دانشگاه در بحث بازنشستگان نیز واحد میز خدمت بوده است. همچنین بیشترین دفعات مراجعه بازنشستگان در سال بین سه تا پنج بار و حدود 39 درصد می‏باشد. از نظر بازنشستگان خدمات ارائه شده در حوزه امکانات رفاهی، میز خدمت، وام و کمک هزینه ازدواج از نوع بهترین خدمات ارائه شده بوده است و گلایه ‏ها بیشتر از بیمه تکمیل درمان و تعویض بانک بوده است.

وی به تأثیر سن بر میزان رضایت از کیفیت ارائه خدمات اشاره و تصریح کرد: هر چه سن شرکت ‏کنندگان در این پژوهش بالاتر رفته، به شکل معناداری میزان رضایت از خدمات افزایش و هر چه تحصیلات شرکت کنندگان در سطح بالاتری قرار می‏گرفت به شکل معناداری این رضایت کاهش پیدا می‏کرد. همچنین رضایت‏مندی در زنان و مردان تفاوت معناداری نداشت و این رضایت‏مندی در کسانی که توان جسمی کمتری داشتند بیش از سایرین خود را نشان می‏داد. در این میان نیز رضایت‏مندی در رسته‏های شغلی مختلف تفاوت معناداری نداشت و افرادی که در دوران خدمت خود پست مدیریتی بر عهده داشتند رضایت‏مندی کمتری نسبت به سایرین از خود نشان می‏دادند.

صادق‏ پور به ارائه راه‏کارها و پیشنهادها بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش اشاره و بیان داشت: بازنشستگی همراه با سالمندی است و بسیاری از بیماری‏ها را با خود به همراه می‏آورد؛ در پژوهش صورت گرفته مشخص شد بسیاری از بازنشستگان حقوق پایین‏تر از یک میلیون تومان داشته و باید برای آن‏ها فکر جدی‏تری صورت بگیرد؛ که البته دولت یازدهم به روش پلکانی به سرعت به سمت پر کردن این خلاءها حرکت کرد. همچنین بر اساس نتایج به دست آمده به ارائه راه‏کارهایی چون متمرکز کردن اتاق ‏های مربوط به امور بازنشستگی در شهرک دانش و سلامت در یک مکان و ترجیحاً در طبقه همکف جهت دسترسی آسان‏تر به خدمات مورد نیاز پرداختیم.

وی بیان داشت: بیمه درمان بازنشستگان، بیمه آتیه‏ سازان است و تعهدات آن شامل دارو و ویزیت نمی‏شود، که این نیز از مشکلات این عزیزان می‏باشد. همچنین باید اطلاع رسانی بهتری در خصوص تعویض بانک حقوق و تعویض یا حذف بیمه تکمیلی  و دیگر امور به بازنشستگان صورت بگیرد.

مدیر تحول اداری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: با توجه به این که امور مربوط به بازنشستگی در ستاد دانشگاه واقع در شهرک دانش و سلامت صورت می‏گیرد، می‏توان برخی امور را به دفاتر پیشخوان واگذار کرد؛ که در این زمینه مدیریت‏های مربوطه امکان اقدام دارند.

صادق پور تأکید کرد: باید در خصوص امور رفاهی بازنشستگان فکر جدی‏ تری صورت گیرد؛ تا خدماتی مانند سفر، استخر و برگزاری تورهای مسافرتی ویژه این قشر به شکل مناسب‏تری در اختیار آن‏ها قرار داده شود. همچنین برخی کارهای مربوط به سازمان بازنشستگی مانند بن کالا، اختصاص تسهیلات فروشگاه تعاونی به بازنشستگان، تعویض نوع بیمه تکمیلی، تخفیفات دارویی برای بیماران خاص و در نظر گرفتن مزایای کارت منزلت که رایگان شدن حمل و نقل شهری برای این قشر یکی از مزایای این کارت است می‏تواند فعال شود.

وی افزود: تقاضای تخصیص وام با هزینه کم، کمک هزینه برای فرزندان، تسهیل در شرایط وام گرفتن، تسریع در انجام کمک هزینه ازدواج فرزندان، مطابقت و یکسان‏ سازی حقوق بین بازنشستگان قدیم و جدید، صندوق وام قرض ‏الحسنه برای بازنشستگان و تحول در کانون بازنشستگی از دیگر راه‏کارهای مورد نیاز این قشر است. با توجه به این‏که بازنشستگی همراه با سالمندی است، می‏توان با برگزاری کلاس‏های گروه درمانی؛ راهی برای همدلی بازنشستگان با یکدیگر برقرار نمود تا به سازگاری با بازنشستگی و حفظ حرمت و شأن این افراد ختم شود.

وی بیان داشت: یکی از نارضایتی ‏ها در این پژوهش، نبود توجه به این قشر ارزشمند است؛ که نیازمند دیده شدن می‏باشند. در همین راستا جامعه آماری مورد نظر از برگزاری جشن بازنشستگی که در پایان خدمت برگزار می‏شود بسیار ابراز رضایت داشته‏ اند. این مهم به همت معاون توسعه فعلی دانشگاه صورت گرفته و به اعتقاد این افراد، یاد بازنشستگان را در دانشگاه زنده کرده است. بازنشستگان در حقیقت می‏خواهند از تجارب کسب کرده در طول دوران خدمت در مسیر پیشرفت دانشگاه استفاده شود و نباید ارتباط این قشر با سازمان به شکل کامل قطع گردد.

صادق پور بیان داشت: در تحقیقات آتی می ‏توان در خصوص بازنشستگی پیش از موعد، سلامت روان و اقتصاد خانواده به صورت ویژه ‏تر پرداخت.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image