پژوهش کاربردی در خصوص آسیب شناسی سازمانی ستاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همت مدیریت توسعه سازمان و تحول اداری دانشگاه انجام شد.
مدیرتوسعه سازمان و تحول اداری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت وگو با وب دا؛ در خصوص انجام اولین پژوهش کاربردی در خصوص آسیب شناسی سازمانی ستاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: سازمانهای بزرگ از جمله سازمان علوم پزشکی مشهد به جهت پیچیدگی و ساختاری که در این سازمانها مستقر است به طور یقین با پدید آمدن آسیبهای سازمانی و پدیدار شدن مشکل در سیستم مواجه خواهند بود.
محسن صادق پور بیان داشت: به همین جهت، پژوهش " آسیب شناسی سازمانی ستاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از مدل شش بعدی وایزبورد" انجام گرفت که ما به آسیبشناسی که در این حوزه مدیریتی به وجود آمده، پرداختیم چرا که این حوزه ارتباط غیر مستقیم اما کارا و اثر بخش در جهت حفظ و ارتقای سلامت جامعه و به ویژه سلامت شهروندان در شهر مشهد خواهد داشت. در این پژوهش ما ابتدا به بررسی و شناخت سازمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرداخته، سپس به آسیبشناسی سازمان رسیدیم و در نهایت به ارائه راهکار در جهت رفع این موانع و مشکلات شناسایی شده پرداختهایم.
صادق پور در ادامه بیان داشت: پرسشنامه ی این تحقیق داراي 35 سوال بود كه ابعاد هدف، ساختار، روابط، رهبری، مکانیسمهای مفید، پاداش و نگرش نسبت به تغییر را در جامعه آماري که مجموعه تمامي مدیران پایه و میانی دانشگاه علوم پزشكي مشهد بودند مورد سنجش قرار داد.
با توجه به نتيجه بدست آمده از فرضيات تحقيق ميتوان گفت در مجموع وضعیت دانشگاه علوم پزشکی از نظر ابعاد وایزبورد از دیدگاه مدیران دانشگاه در حد مطلوبی است و اين مطلوبیت در بُعد اهداف و ارتباطات بیشترین میزان، ولی در بُعد پاداش و مکانیسمهای مفید مطلوبیت کم ميباشد. البته باید متذکر شد که نارضایتی از پاداش به صورت مطلق وجود ندارد و دلیل ابراز نارضایتی، عدم توزیع منصفانه پاداش است.
بعد از اجرای طرح تحول سلامت موضوع پرداخت پاداش در دانشگاه شکل دیگری به خود گرفت. برای حل این مشکل باید مواردی پیشنهاد شود که سیاستگذاران در وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشکی، بستههاي مختلفی براي جبران خدمت طراحی کنند و از طریق طراحی مطالعات پایلوت، تأثیر ارائه این بستهها را بر عملکرد شغلی مورد سنجش قرار دهند. همچنین برای بخشهای ستادی که به طور معمول کارکنان آنها در رستههای بهداشتی درمانی نمیباشند باید مشوقهای لازم ایجاد گردد. از دیگر موضوعاتی که در زمینه پاداش توجه به آن ضروری است ایجاد فرهنگ مناسب در میان کارکنان است. مقایسه کارکنان زمانی میتواند صحیح باشد که وظایف و شرایط کاری مشابه یکدیگر باشد.
وی با اشاره به اینکه نتایج این پژوهش به طور کامل در اختیار هیأت رئیسه دانشگاه قرار خواهد گرفت ابراز امیدواری کرد با انجام پژوهشهای مؤثر در آینده گامی در راستای کاهش آسیبهای سازمانی برداشته شود.