مشاور فضای سبز معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در روز درختکاری در شهرک دانش و سلامت هزار اصله درخت از گونه های سرو خمره ای، نارون پیوندی، توت کاکوزا، اقاقیای نرک و افرا کاشته شد.

مهندس محمد رضا قاضی در گفت و گو با وب دا؛ در خصوص برنامه درختکاری شهرک دانش و سلامت دانشگاه، گفت: فضای سبز شهرک دانش و سلامت از سال 1389 احداث و هر ساله در روز درختکاری و هفته منابع طبیعی جهت توسعه فضای سبز فضاهایی به این امر اختصاص داده می شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 65 هزار متر مربع فضای خالص اختصاص داده شده به فضای سبز در شهرک دانش و سلامت وجود دارد و سالیانه متناسب با زیر ساخت های موجود در حال توسعه این فضا می باشیم.

مشاور فضای سبز معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: در سال جاری هزار اصله درخت در روز درختکاری در شهرک دانش و سلامت کاشته شد. این در حالی است؛ که این تعداد در سال گذشته بیش از دو هزار و 500 اصله درخت را شامل می شد؛ که در دور تا دور شهرک دانش و سلامت به طول هفت کیلومتر کاشته شد.

مهندس قاضی تصریح کرد: در ضلع شمال غربی شهرک نیز پنج هکتار جنگل کاری و درختکاری به شکل متراکم انجام شده است و مسیرهای خطی نیز در طرح قرار گرفته اند؛ که سالیانه در حال افزوده شدن به فضای سبز شهرک می باشد.

وی بیان داشت: در حال حاضر در حال اجرای زیر ساخت های فضای ضلع جنوبی و ارتفاعات جنوبی شهرک در برنامه طرح کمربند سبز مشهد می باشیم؛ که بالغ بر 100 هزار متر مربع و 10 هکتار می باشد.

مشاور فضای سبز معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، تاکید کرد: با توجه به توسعه فضای سبز شهرک دانش و سلامت بحث بهینه سازی مصرف آب مد نظر قرار داده شده و انتخاب گونه های متناسب با زیست بوم برای ما بسیار دارای اهمیت بوده است.

مهندس قاضی تاکید کرد:  گونه هایی که با شرایط آب و هوایی این منطقه سازگاری دارند اقاقیای پیوندی، اقاقیای نرک، نارون، توت کاکوزا، زبان گنجشک، سرو نقره ای، سرو خمره ای، ارقام کاج و ژونی پروس هستند؛ که مصرف آب به نسبت پایینی دارند.

 وی اضافه کرد: هر توسعه فضای سبزی در شهرک دانش و سلامت بلافاصله تحت سیستم آبیاری تحت فشار قرار می گیرد؛ به نحوی که می توان گفت بیش از 90 درصد فضای سبز شهرک دانش و سلامت تحت سیستم آبیاری تحت فشار است.

مشاور فضای سبز معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این حرکت علاوه بر این که هزینه نیروی انسانی ما را به شدت کاهش می دهد تا 40 درصد کاهش مصرف آب را نیز به همراه دارد.

مهندس قاضی به تصفیه خانه فاضلاب به عنوان دیگر طرح های شهرک دانش و سلامت اشاره کرد و بیان داشت: بر اساس این طرح پسماند فاضلاب شهرک دانش و سلامت پس از تصفیه به وسیله دستگاه پمپاژ به شبکه آبیاری تحت فشار تزریق و آبیاری  درختان از این طریق صورت می گیرد.

وی از ساماندهی فضای سبز دانشگاه با ایجاد سامانه ثبت فضای سبز خبر داد و ابراز داشت: تلاش داریم بتوانیم وضعیت فضای سبز در دانشگاه را ساماندهی کرده و به سمت نگاه تخصصی نسبت به این فضا  حرکت کنیم.

مشاور فضای سبز معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: بر این اساس سامانه ای را جهت ثبت فضای سبز در دانشگاه ایجاد خواهیم کرد تا با توجه به این اطلاعات جهت بهبود فضای سبز برنامه داشته باشیم.

وی افزود: با مساعدت های معاونت توسعه مدیریت و منابع و مدیریت پشتیبانی طی دو سال گذشته به دنبال جمع آوری و طبقه بندی اطلاعات حجمی از فضای سبز دانشگاه هستیم تا از میزان فضای سبز موجود با تنوع گونه ای و پراکندگی اطلاعاتی به دست آوریم.

 مهندس قاضی از حذف چمن در فضای سبز دانشگاه خبر داد و بیان داشت: منطقه خراسان گرم و خشک است و در بسیاری موارد گونه هایی که نیاز به نگهداری بسیار و مصرف آب بالا داشته و توجیه اقتصادی ندارند استفاده می شود.

وی متذکر شد: از این رو ما در دانشگاه عملا در حال حذف چمن هستیم و به جای آن با توجه به خاک قلیایی که منطقه خراسان دارد از گونه درختچه های همیشه سبز مانند ژونی پروس استفاده خواهیم کرد.

مشاور فضای سبز معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: ژونی پروس روی زمین قرار می گیرد، ارتفاع کمی دارد، سطح زمین را پوشش می دهد، همیشه سبز است و مصرف آب بسیار پایینی دارد به نحوی که تقریبا هر 45 روز یک بار نیاز به آب پیدا می کند.

مهندس قاضی گفت: توسعه فضای سبز بر اساس طرح تکریم ارباب رجوع و آرامش روانی پرسنل به خصوص پرسنل درمانی با توجه به شرایط خاص و پر استرسی که دارند مهم است.

مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image