کنگره ملی نقش پزشک خانواده در نظام سلامت صبح امروز (25 خرداد ماه ) به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد .


 

 

به گزارش وب دا، این کنگره با حضوردکتر مصداقی نیا معاون بهداشتی وزارت بهداشت ، دکتر شریعتی رئیس ستاد کشور پزشک خانواده ، روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور ، معاونین بهداشتی ، و پزشکان، محققین و پژوهشگران با شعار پزشک خانواده  تحولی بنیادی در نظام سلامت ، عدالت محوری ، سلامت محوری ، خانواده محوری و جامعه محوری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و به همت معاونت بهداشتی این دانشگاه با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به مدت دو روز آغاز به کار کرد .

در مدت زمان برگزاری این کنگره 267 مقاله در قالب 22 مقاله در بخش سخنرانی ، 114 مقاله در بخش پوستر و 131 مقاله در بخش چاپ در کتاب ارائه می شود .

مقالات پذیرفته شده در محورهای پزشک خانواده ، امیدها و چالش ها ، پزشک خانواده و عدالت در سلامت ، پزشک خانواده و خدمات ارجاع ، پزشک خانواده و تدبیر فوریتها ، پزشک خانواده و اموزش و ارتقاء سلامت ، پزشک خانواده و هزینه و اثر بخشی ، پزشک خانواده و چالشه ای تامین منابع مالی و انسانی ، پزشک خانواده نظارت و پایش ، جلب و مشارکت مردم در سایر بخشهای توسعه در ارتقاء برنامه های سلامت ، نقش پزشک خانواه در اصلاح و بهبود شاخصهای سلامت جامعه به این کنگره می باشد.

پزشکان اطفال ، جراحی ، زنان ، پزشکان عمومی ، پزشکان شاغل در طرح پزشک خانواده ، دندانپزشکان اطفال ، دارو سازان، متخصصین پزشکی اجتماعی ، اپیدمیولوژی ،طب کار، کارشناسان و کاردان های رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی ، هوشبری، پرستاری ، مامایی ، گروه بهداشت محیط از جمله گروههای هدف این کنگره به شمار می روند .

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی کنگره پزشک خانواده در مراسم آغاز به کار این کنگره توسعه عدالت در سلامت و سلامت محوری به جای درمان محوری را از اهداف اجرای برنامه پزشک خانواده برشمرد و خاطر نشان کرد: در سطح یک برنامه پزشک خانواده تمامی خدمات از جمله ویزیت و دارو به طور رایگان است و در سطح دو و سه که شامل درمانهای تخصصی و فوق تخصصی است 90 تا 95 درصد هزینه ها توسط بیمه ها پرداخت می شود .

دکتر رضا سعیدی با اشاره به اینکه در برنامه پزشک خانواده تنها بیماران مورد هدف نیستند اظهار داشت : پزشک خانواده با زیر پوشش قرار دادن افراد سالم و ارائه خدمات سلامتی ، آموزشی و مشاوره ای از بروز بیماریهای مزمن و دیکر بیماریها پیشگیری می کند و در راستای سلامت جامعه گام بر می دارد .

وی راه اندازی سامانه پرونده الکترونیک سلامت در کشور را از جمله برنامه های پزشک خانواده عنوان کرد و گفت : با راه اندازی این سامانه تمامی سوابق افراد زیر پوشش پزشک خانواده از جمله بیماریهای زنتیکی، بیماریهای مزمن قابل دسترس پزشک است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عمده نگرانی پزشکان خانواده بحث پرداخت تعرفه هاست  خاطر نشان کرد:‌بر اساس نشستهای مسئولان وزارت بهداشت و سازمانهای بیمه گر قرار است در این برنامه سرانه پزشکان افزایش یابد.

دکتر رضا سعیدی در خصوص اجرای برنامه پزشک خانواده در استان خراسان رضوی نیز گفت : مقدمات اجرایی برنامه پزشک خانواده در حال اجراست و ‌این برنامه قرار است از اواسط تابستان در شهرهای درگز ،چناران ، سرخس ، فریمان و طرقبه و شاندیز و از دی ماه 91 در شهرهای بردسکن ، مه ولات ، تایبادو کاشمر وارد مرحله اجرایی می شود.

وی عدالت در سلامت ، ارائه خدمات سلامت به صورت تیمی ، جلب مشارکت مردم در ارتقاء سلامت ، جلب مشارکت سایر بخشهای توسعه در برنامه های سلامت ، ارائه خدمات سلامت در قالب نظام ارجاع و اصلاح شیوه زندگی مردم را از جمله اهداف این برنامه برشمرد  و  افزود: بر اساس این برنامه پزشک خانواده از اول فروردین سال 92 در کلانشهر مشهد نیز اجرایی می شود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image