نشست آموزشی ـ توجیهی پزشک خانواده و نظام ارجاع در استان خراسان رضوی  به همت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

 

در این برنامه که برای هشت گروه اجرایی و علمی دانشگاه برگزار شد قریب به 350 نفر درخصوص برنامه کشوری پزشک خانواده و نظام ارجاع آموزش دیده و به سوالات مطروحه  پاسخ داده شد.

دکتر غلامحسن خدایی در خصوص میزان پیشرفت بهداشت و درمان در سطح استان اظهار داشت: با توجه به اقدامات  انجام شده در سال های اخیر از جمله تشکیل ستاد اجرایی شهرستانها، برگزاری نشستهای هماهنگی و توجیهی با نمایندگان مجلس و دیگر موارد متشابه، از رشد 70 درصدی برخوردار می باشیم.

وی با اشاره به مفهوم سلامت، خاطر نشان کرد: با توجه به مبحث عدالت در سلامت که در آن برابری در دسترسی به خدمات در پزشک خانواده، برابری در مصرف خدمات و برابری در فرصت های سالم زیستی به وجود خواهد آمد، سهم عوامل اجتماعی و محیطی موثر بر سلامت را 60 درصد اعلام کرد و افزود: با توجه به وجود دو مدل در ارائه خدمات سلامت که در تعریف مدل اول مبنای کار بیشتر بر اساس بیماری استوار بوده و در مدل دوم  فراهم نمودن امکانات سلامت برای تمامی جمعیت  تحت پوشش است، در مدل اول افراد و در مدل دوم خانواده و جامعه محور می باشد.

مدیر آموزش ستاد پزشک خانواده و نظام ارجاع استان با اشاره به شرایط نام نویسی در طرح پزشک خانواده افزود:در این طرح کلیه بیمه شدگان تحت پوشش بیمه ها بر اساس دفترچه معتبر و شماره ملی، با حداقل 3 ماه اعتبار در فاصله 5/1 کیلومتری از محل زندگی خود توانایی ثبت نام را نیز دارند.

وی همچنین در خصوص نظام پرداخت پزشک خانواده گفت: تمامی خدمات پرداختی تیم پزشک خانواده با بیمه بوده و حقوق پرسنل بهداشتی شاغل در مرکز مجری به عهده دانشگاه است و خدمات دارویی در سطح یک (مورد قبول بیمه ها)  رایگان و حق الزحمه مشاوره مامائی، روانشناسی، خدمات بینایی سنجی و شنوایی سنجی بر عهده بیمه ها می باشد.

در ادمه این برنامه دکتر بدیعی، مدیر توسعه درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نظام ارجاع در طرح پزشک خانواده اظهار داشت: نظام ارجاع که مجموعه فرآیندهایی در مسیر حرکت و ارتباط فرد می باشد را در سطوح سه گانه به منظور تامین جامعیت و تداوم خدمات سلامت تعیین کرده و از طریق پسخوراند در پرونده سلامت الکترونیک فرد ثبت می کند.

وی با بیان اینکه مهم ترین ارجاعات از پزشک خانواده می باشد، خاطر نشان کرد هنگام مراجعه بیمار به پزشک خانواده و با صلاح دید پزشک مربوطه فرد بیمار به متخصیصین، فوق متخصصین، مشاوره گروهی، مشاوره با سایر متخصصین، پاراکلنیک ها، مشاوره درمانی و مشاوره پزشکی اجتماعی جهت بهبود شاخص ها ارجاع داده می شوند.

مشاور معاون درمان دانشگاه در خصوص خدمات سلامتی اورژانس که دسترسی به آن در تمام ساعات شبانه روز برای کلیه شهروندان جزء وظایف معاونت درمان می باشد افزود: ارائه خدمات در اورژانس 115 طبق روال قبل رایگان خواهد بود و امور مربوط به بیماران اورژانسی نیز بدون فوت وقت و در حداقل زمان ممکن به انجام میرسد.

مدیر توسعه درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ساختار نیروی انسانی در طرح پزشک خانواده گفت: در این طرح نیروی انسانی مورد نیاز جهت فعالیت، از رسته بهداشتی و درمانی و دارای حداقل سه سال سابقه کاری بوده که در مراکز معین با فعالیت شبانه روزی در تمام شهرستان ها به امور پاسخگویی، هدایت، مشاوره و رسیدگی  به دریافت نقطه نظرات مردم و سیستم سلامت در هر سه سطح انجام وظیفه می نمایند.

لازم به ذکر است این دوره آموزشی در مردادماه سالجاری بمدت 8 روز برای اعضای محترم هیأت رئیسه دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، گناباد، سبزوار، بیرجند، بجنورد، نیشابور و تربت حیدریه، مدیران حوزه های ستادی دانشگاه، مدیران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، روابط عمومی، حراست، بازرسی، فناوری اطلاعات، دفتر حقوقی و همچنین رؤسای کلیه دانشکده های مشهد و معاونین این دانشکده ها، مدیران شبکه های بهداشت و درمان شهرستانهای تابعه، رؤسای کلیه بیمارستانهای مشهد و شهرستانهای تابعه بهمراه معاونین آموزشی و درمان، مدیران گروههای بالینی دانشکده پزشکی، دستیاران سالهای اول تا پنجم بهمراه معاونین آموزشی تخصصی و فوق تخصصی دانشکده پزشکی، دستیاران تخصصی و فلوشیپ دانشکده پزشکی و دانشجویان کارورز بهمراه معاون آموزشی پزشکی عمومی دانشکده پزشکی برگزار شد.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image