00035.jpg - 27.84 kBسرطان در کشورهای توسعه یافته دومین علت مرگ ومیر ، بعد از بیماریهای قلبی و عروقی بوده و در کشور  ایران نیز این بیماری دومین عامل مرگ و میر به شمار می رود.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همزمان با فرارسیدن پویش ملی مبارزه با سرطان(1 الی 7 بهمن ماه) در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه وظیفه اصلی حوزه بهداشت پیشگیری از مرگ های زودرس و کاهش از کارافتادگی ها و ارتقاء کیفیت زندگی جامعه است اظهار کرد: با اصلاح شیوه زندگی و خود مراقبتی 40 درصد سرطانها قابل پیشگیری است.

دکتر سید کاظم فرهمند خاطر نشان کرد: با برنامه های آموزشی که در حوزه بهداشت اجرایی شده است تلاش براین است که مردم به درجه ای از خود مراقبتی برسند که بتوانند در مقابل ابتلاء به بیماریها از خود محافظت کنند.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی راهکارهایی را جهت پیشگیری از سرطان ارائه نموده که در صورت رعایت این موارد توسط افراد می توان علی رغم وجود عوامل ژنتیکی تا حدودی از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد.

وی عدم استعمال دخانیات، فعالیت بدنی منظم، کنترل و متعادل نگاه داشتن وزن بدن، تغذیه مناسب با تاکید بر مصرف کافی میوه و سبزی، محافظت در برابر عفونتها، محافظت از پوست در برابر پرتوهای خورشید، داشتن سلامت روانی، زندگی اجتماعی سالم و تشخیص زود هنگام را از راهکارهای ده گانه سازمان بهداشت جهانی در راستای پیشگیری از سرطان برشمرد.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی در سال 2008 میلادی 7.6 میلیون مرگ ناشی از سرطان ( 13 درصد کل مرگ ها) ثبت شده است که از این تعداد حدود 70 درصد از کل مرگهای با علت سرطان در کشورهای بادرآمد پایین و متوسط اتفاق می افتد.

وی سرطانهای معده، پوست، پروستات و کولورکتال را در مردان و سرطانهای پستان، پوست، مری و کولورکتال در زنان را از سرطانهای شایع در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ذکر نمود و گفت: در حال حاضر بر اساس برنامه ایراپن سه سرطان پستان ، روده بزرگ و دهانه رحم در دانشگاه مشهد مورد غربالگری و تشخیص زودهنگام قرار می گیرد.

دکتر فرهمند خاطر نشان کرد: بر همین اساس در مورد سرطان پستان تمام زنان 30 تا 59 ساله بصورت سالانه توسط ماماهای مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت مورد معاینه پستان قرار گرفته و در صورت داشتن مشکل به سطح دو ارجاع می شوند.

وی افزود: در مورد سرطان سرویکس یا دهانه رحم نیز زنان 30تا 59 ساله مورد تشخیص زودهنگام و غربالگری قرار می گیرند و در صورت داشتن مشکل به سطح دو ارجاع می شوند.همچنین در مورد سرطان کولورکتال (روده بزرگ) جهت افراد 50تا 70 ساله تست فیت (خون مخفی در مدفوع) انجام می شود و در صورت مثبت بودن تست فیت و یا سابقه فردی یا خانوادگی مثبت به سطح دو ارجاع  می شوند.

شایان ذکر است پویش ملی مبارزه با سرطان از یکم لغایت 7 بهمن ماه با شعار " سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خود مراقبتی و امید" همزمان در کل کشور و با هدف افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان، اصلاح باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن، جلب مشارکت سیاستگذاران و مجریان سلامت درون و برون بخشی در کنترل عوامل خطر سرطان در کل کشور در حال اجرا می باشد. 

خبرنگار: مریم مومن نژاد 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image