72.jpg - 14.81 kBرعایت پروتکل های دقیق بهداشتی در ایام نوروز برای پیشگیری از کرونا ضروری است . بنابراین از دید و بازدید ها و دور همی های فامیلی باید اجتناب کرد و  توصیه می شود دید و بازید  از طریق فضای مجازی انجام شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: کم آبی ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می دهد، بنابراین روزی 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.  کمبود خواب باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می شود. خوابیدن به مدت هفت تا نه ساعت به صورت روزانه برای بزرگسالان توصیه می شود.  کودکان  بسته به سنشان به 8 تا 14 ساعت خواب نیاز دارند.

دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: خريد انواع شكلات، تافي، آبنبات، سوهان و ساير شيريني هاي پرچرب و شيرين را محدود كنيد. مواد غذایی شیرین و پر چرب زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا ، دیابت ، پر فشاری خون، چربی خون بالا ، کبد چرب می شوند و خود این بیماری ها خطر ابتلا و مرگ ناشی از کووید 19 را افزایش می دهد.

وی اضافه کرد: بنابراین در این دوران باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم به مواد غذایی و تنقلاتی که خریداری و مصرف می کنیم توجه بیشتری داشته باشیم . در واقع به جای مصرف تنقلات و مواد غذایی با نمک و چربی و قند بالا از مواد غذایی با نمک و قند و چربی کمتر استفاده کنیم تا این دوران همه گیری را با سلامتی پشت سر بگذاریم.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اندازه ميوه نقشي در ميزان مواد مغذي آن ندارد بلكه حمل و نقل و نگهداري و شيوه مصرف ميوه مي‌تواند باعث كاهش انواع ويتامين‌ها خصوصا" ويتامينc شود. براي مثال از پوست كندن و خردكردن ميوه براي مدت زمان طولاني خودداري كنيد چرا كه اين امر علاوه بر كاهش برخي ويتامين خصوصا" ويتامين C باعث جذب آلودگي هاي محيطي خواهد شد.

وی اظهار داشت: مصرف میوه و سبزی  به خاطر دارا بودن مواد مغذي گوناگون  از جمله ويتامينهاي  A ، C ، B  ، املاح معدني  آهن، منيزم، پتاسيم و  موادآنتي اكسيداني همچون فلاونوئيد و كارتنوئيد ميتواندنقش مهمی در  تقویت سیستم ایمنی داشته باشد.

دکتر اباصلتی گفت: آنتي اكسيدان ها  از طريق تركيب شدن با  راديكال هاي آزاد كه بدنبال واكنش هاي  اكسيداسيوني در بدن توليد مي شوند  از آسيب و تخريب سلول هاي بدن جلوگيري مي كنند. در واقع مصرف سبزيجات رنگارنگ به دليل املاح معدني و ويتامين هاي مختلف  ميتوانند بروز بیماری های غير واگير مثل بیماری های قلبی، فشار خون، دیابت، سرطان به خصوص سرطانهاي دستگاه گوارش و چاقی را در افراد كاهش دهند.

وی افزود: همچنین مصرف میوه و سبزی  می تواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش می دهد جلوگیری کند . چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلا به کرونا محسوب می شود. مرگ و میر ناشی از کوید 19 در افراد چاق بیشتر است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: انواع سبزی های خام و تازه حاوی ویتامین  های مختلف هستند که با تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال به کرونا را کاهش می دهند. از مصرف شير و لبنيات كم چرب به میزان حداقل دو لیوان شیر یا جایگزین های آن یعنی ماست و پنیر استفاده کنید. براي صرف چاي ، بجاي قند و شكلات ، از كشمش ، توت خشك و يا خرما در حد كم استفاده كنيد واگر قهوه و نسكافه براي پذيرايي سرو مي شود از نوع بدون قند آن استفاده كنيد.

دکتر اباصلتی از مردم خواست درمصرف آجيل زياده روي نكنند و گفت: انواع مغزها وتخمه ها  حاوي مقادير زيادي چربي هستند . بطوري كه  هر 100 گرم آنها حاوي 500 تا 600 كالري  است .  از انواع آجيل هاي بدون نمك ويا كم نمك  استفاده كنيد. آجيل هاي شور با داشتن مقادير زياد نمك ، زمينه را براي فشار خون بالا فراهم مي كنند. بویژه افرادي كه به فشار خون بالا دچار هستند و همچنين بيماران قلبي عروقي ازمصرف آجيل هاي شور  بايد اجتناب نمايند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image