رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: رعایت تنوع و تعادل در استفاده از تمامی گروههای غذایی برای روزهاولیها بسیار مهم و ضروری است و والدین باید توجه بیشتری به این گروه از روزهداران داشته باشند.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: نوجوانانی که به سن تکلیف رسیده و توان جسمی کامل دارند و به عبارت دیگر وزن و توانایی متناسب با سن خود را دارند، بر اساس تکلیف دینی باید با رعایت نکات مهم مرتبط با سلامت روزه کامل بگیرند.
وی افزود: نوجوانان باید از مصرف زیاد مواد قندی و شیرین در وعده سحری اجتناب نمایند، چون مصرف این مواد سبب اُفت قند خون شده و توانایی یادگیری آنها را در طول روز کاهش میدهد.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: نوجوانانی که سال نخست روزهداری را آغاز میکنند به علت گذراندن دوران رشد به توجهات بیشتری نیاز دارند و در این گروه از روزهداران رعایت تنوع و تعادل در استفاده از تمامی گروههای غذایی بسیار مهم و ضروری است و توصیه اکیدمان این است که منابع خوب پروتئینی همچون انواع گوشت، ماهی، تخممرغ و حبوبات در برنامه غذایی آنها گنجانده شود .
دکتر اباصلتی تأکید کرد: والدین از دریافت کافی گروه شیر و لبنیات در روزهاولیهای خانوادهشان در دو وعده سحر و افطار مطمئن شوند، زیرا نوجوانان علاقه خاصی به خوردن انواع هلههولهها و موادغذایی کم ارزش دارند که فقط پرکننده معده بوده و خاصیت دیگری ندارند و توصیه اکیدمان این است اینگونه خوراکیها در ایام روزهداری ماه مبارک رمضان مصرف نشوند.
وی خاطرنشان کرد: نوجوانان در زمان روزهداری از منابع غذایی آهن و روی، ویتامین A و ویتامین B12 از جمله انواع گوشت، حبوبات، تخممرغ، شیر و لبنیات، انواع خشکبار و مغزیها که در رشد و خونسازی نقش دارند، به مقدار کافی مصرف نمایند.