مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: با وجود تحریم ها و در شرایط کرونایی ،خدمات مراقبت اولیه بهداشت و نظام شبکه بهداشت و درمان موجب شده است که خدمات رسانی به بیماران در تمام نقاط استان به شکل مناسبی انجام شود.
دکتر حسن درخشان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه برای تحقق شعار امسال هفته سلامت که از اول تا 7 اردیبهشت ماه هر ساله برگزار می شود، مروری بر عملکرد نظام شبکه و مشارکت حداکثری جامعه در برنامه سلامت انجام می شود، گفت: انچه که باعث بالندگی نظام شبکه می شود ، حضور فعال مردم در برنامه های مشارکت دهنده است تا شبکه بهداشت و مراقبت های اولیه بتواند نقش خود را به خوبی اجرایی کند.
وی با بیان اینکه از حدود 40 سال قبل که مجمع سلامت برپا شد، متعهد شدند که خدمات مراقبت اولیه بهداشت در کشور ایران و نظام شبکه براساس 4 اصل عدالت، مشارکت های مردمی ، استفاده از تکنولوژی مناسب و شالوده نظام شبکه مبنی بر ارایه خدمات به عموم مردم ، استوار باشد، عنوان کرد: بعد از40 سال این شعار و اصول تازه تر از قبل خود را نشان می دهد به عنوان نمونه در بحث فناوری با استفاده از آی تی و پرونده الکترونیک سلامت به عنوان پیچیده ترین و مدرن ترین طرح برای تک تک افراد جامعه تمام نکات سلامتی لحاظ می شود.
دکتر درخشان با اشاره به اینکه مشارکت مردمی نیز بی تردید در اجرای درست بسته سلامتی به مردم نقش تعیین کننده ای دارد اما همراهی بخش خصوصی در کنار نهادهای دولتی برای ارتقا سلامت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: از ابتدای راه اندازی نظام شبکه، بحث عدالت در خدمت رسانی یکی از اصول تعریف شده بود و بیش از 95 درصد واحدهای طرح گسترش در همین راستا عملیاتی شد.
وی ادامه داد: در مجموع 5 میلیون و 130 هزار نفر زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند که تاکنون به منظور رفاه حال آنان بیش از 95 درصد واحدها فعال شده است و برنامه ریزیهای صورت گرفته در خصوص بیمه روستایی و طرح پزشک خانواده انجام شده است.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: معضل عمده در کشور شرایط تحریم بود که مشکل کرونا هم به این موضوع اضافه شد اما تمام بسترهای خدماتی لازم برای گسترش خدمات مراقبتی اولیه تعریف شده است که امکان ادامه فعالیت وجود داشته باشد.