102.jpg - 4.68 kBرییس اداره بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سوالات پیرامون روزه داری مادران باردار بسیار است اما باید توجه داشت روزه داری مادر باردار ارتباط نزدیکی با دوران بارداری و شرایط جسمانی مادر و جنین دارد.

دکتر اباصلتی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در برخي از منابع دوره 9 ماهه بارداري را به سه دوره 3 ماه تقسيم نموده و در خصوص تاثير روزه در اين 3 دوره اعلام نظر نموده اند، گفت: در سه ماهه اول بارداري به ويژه 8 هفته نخست بارداري که سلول هاي مغزي جنين در حال شکل گيري است، روزه داري به خصوص در ايامي که ساعات آن طولاني است و به حدود 16 ساعت مي رسد، ممکن است صدمات جبران ناپذيري به رشد جنين بزند.

وی ادامه داد: در سه ماه سوم بارداري نيز بخش عمده انرژي جنين از قند خون گلوکز خون مادر تامين مي شود و روزه داري با ايجاد ترکيبات کتوني حاصل از سوخت چربي هاي بدن براي تامين انرژي مي تواند به سيستم عصبي جنين لطمه بزند.

دکتر اباصلتی بیان کرد: بنابراين در سه ماه اول و سوم بارداري روزه گرفتن توصيه نمي شود اما در سه ماه دوم بارداري با نظر پزشک و متخصص تغذيه اگر مادر کم وزن نباشد، جنين با توجه به سن جنيني رشد خوبي داشته باشد، فشار خون طبيعي داشته باشد، کالري و مواد غذايي کافي دريافت نمايد و بيماري خاصي نداشته باشد قادر به روزه گرفتن مي باشد.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه در مادران شيرده نيز از آنجا که در 6 ماهه اول شيردهي تنها منبع غذايي نوزاد، شير مادر است و ديده شده که روزه داري سبب اختلال در شيردهي و به دنبال آن اختلال در وزن گيري کودك مي گردد، بهتر است در اين ايام از روزه داري خودداري نمايند ، گفت: در 6 ماهه دوم شيردهي و با شروع تغذيه کمکي و به شرط اينکه مادر شيرده از برنامه غذايي صحيح پيروي نمايد و منحني رشد کودك طبيعي باشد، گرفتن روزه منعي ندارد.

وی ادامه داد: در اين دوره رژيم غذايي مادر بايد غني از پروتئين و ريزمغذي ها از جمله آهن ، کلسيم و انواع ويتامين ها باشد . بنابر اين در صورتي که مادر شيرده مايل به گرفتن روزه در ماه مبارك است بايد به تغذیه خود توجه داشته باشد.

رئیس اداره بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در وعده سحر و افطار و شام منابع پروتئين مانند گوشت يا مرغ يا ماهي يا تخم مرغ و يا حبوبات و هم چنين انواع سبزي و سالاد و ميوه را در رژيم غذايي خود بگنجاند، گفت: براي تامين کلسيم ، بخشي از پروتئين و ويتامين هاي گروه B به ميزان 2تا 3 ليوان شير و يا معادل آن از ماست و پنير روزانه استفاده کند و پس از افطار و تا قبل از خواب و تا سحر حداقل 8 ليوان آب و مايعات مصرف کند که به دليل کم آبي بدن حجم شير مادر کم نشود.

دکتر اباصلتی تاکید کرد: مادر باردار از انجام کارهاي سنگين و خسته کننده در طول روز خودداري کرده و استراحت کافي براي حفظ انرژي داشته باشد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image