رئیس اداره بیماریهای واگیر و غیر واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارکرد: سبک زندگی فرد تاثیر بسیار زیادی در ابتلا به فشار خون بالا دارد از همین رو مراقبین سلامت و پزشکان مستقر در مراکز و خانه های بهداشت آگاهی های لازم را به مردم ارائه می دهند.
دکتر محمد جعفر صادقی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بیماری فشار خون بالا تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، سن و سبک زندگی است، عنوان کرد: 27 اردیبهشت ماه روز جهانی فشار خون نامگذاری شده است زیرا این بیماری یکی از بیماریهای مزمن است که تا اخر عمر هر فرد همراه اوست .
وی ادامه داد:این بیماری ضایعات جبران ناپذیری برای فرد و جامعه فراهم میکند از همین رو شعار جهانی در خصوص این بیماری" از میزان فشار خود مطلع باشید" است.
دکتر صادقی با بیان اینکه فشار خون 2 مدل اولیه و ثانویه دارد که در مدل اولیه شایعتر بوده و عوامل مختلفی زمینه ساز این مشکلات هستند که از آن جمله می توان به عوامل ژنتیک ، سن،شیوه زندگی اشاره کرد ، عنوان کرد: با افزایش سن احتمال ابتلا به فشار خون افزایش می یابد اما در این میان سبک زندگی افراد ، رژیم غذایی مناسب، پرهیز از مصرف نمک، کاهش میزان استرس وپرهیز از مصرف دخانیات می تواند در کاهش احتمال ابتلا به بیماری موثر باشد.
رئیس اداره بیماریهای واگیر و غیر واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تحرک و فعالیت بدنی مناسب و رژیم غذایی مناسب می تواند در عدم ابتلا به این بیماری موثر باشد، بیان کرد: اما در مدل ثانویه بیماری نیز ممکن است فرد به دلیل وجود یک بیماری مانند نارسایی کلیه دچار مشکلات افزایش فشار خون شود که تعداد این بیماران از دسته اول کمتر است و مشکل فشار خون فرد با رفع علت بیماری کاهش می یابد .
وی با بیان اینکه براساس آمار برآورد شده 25 درصد افراد بالای 18 سال در کشور مبتلا به فشار خون بالا هستند که این امار نگران کننده ای است، ابراز کرد:در بررسی میزان فشار خون سیستولیک 140 و بالاتر و فشار دیاستولیک 90 و بالاتر فرد مبتلا به فشار خون بالاست در واقع متاسفانه یک چهارم جمعیت فعال کشور مبتلا به فشار خون بالا هستند که این موضوع زنگ خطری برای همگان است .
وی ادامه داد: بیماران مبتلا به فشار خون بالا دچار سردرد، خستگی، خواب آلودگی، خستگی میشوند که این بیماری موجب اسیب به سایر دستگاه های بدن می شود . خونریزی بینی نیز در برخی مواقع یکی از نشانه های فشار خون بالاست که در بررسی بعدی مشخص می شود علت خونریزی از بینی سردرد فرد است.
دکتر صادقی بیان کرد: مصرف الکل و دخانیات نیز موجب افزایش فشار خون فرد می شود از همین رو در مراکز بهداشت ضمن اموزش به فرد در خصوص سبک زندگی و تاثیر آن بر افزایش فشار خون به بیمار اموزش داده می شود تا چربی و قند خون خود را نیز بررسی کندزیرا این دو عامل در افزایش فشار خون موثر هستند ؛ همچنین به بیمار مبتلا به فشار خون آموزش داده می شود تا بررسی لازم از سایر ارگان ها انجام دهد زیرا احتمال خطر برای سایر ارگانها وجود دارد .