مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: در تمامی کشورها خانواده بعنوان اصلیترین رکن جامعه بحساب می آید و ارتقا سلامت و بارداری سالم رویکرد اصلی این حوزه محسوب می شود که در این مسیر ارگان های مختلف دخیل هستند.
دکتر محمد احمدیان در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: از آنجا که تحقق اهداف توسعه پایدار درکشور و سلامت و پویایی جامعه در گروی سلامت و پویایی خانواده می باشد، رهبر معظم انقلاب، سیاستهای کلی «خانواده» را در شهریور سال 1395 ابلاغ نمودند. ایشان در مقدمه این سیاست ها، خانواده را «واحد بنیادی و سنگ بنای جامعه اسلامی و کانون رشد و تعالی انسان و پشتوانه سلامت و بالندگی و اقتدار و اعتلای معنوی کشور و نظام» معرفی کردند و با ابلاغ 16 سیاست کلی، سمت و سوی حرکت نظام را درباره نهاد خانواده تعیین کردند.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در همین راستا معاونت بهداشتی و بصورت ویژه تر مدیریت سلامت جمعيت، خانواده و مدارس بعنوان متولي امر سلامت جمعيت و خانواده، وظیفه ارتقاي سلامت گروه هاي سني جامعه را در قالب بسته هاي خدمات سلامت برعهده دارد و با طراحي، سياست گذاري، برنامه ريزي و نظارت بر اجراي برنامه هاي اولويت دار براي گروه هاي مختلف بخصوص گروه هاي آسيب پذير جامعه، مادران، نوزادان، كودكان، ميانسالان و سالمندان با همكاري ساير گروه ها در حوزه سلامت و شبكه هاي بهداشت و درمان شهرستان ها، اين مهم را به انجام مي رساند .
دکتر احمدیان با اشاره به اینکه همچنین این مدیریت با ترویج ازدواج آسان و بموقع، و آموزش معیارهای صحیح انتخاب همسر، جوانان را به سمت تشکیل خانواده مطلوب هدایت می کند، بیان کرد: از سوی دیگر از آنجا که آسیب های ناشی از طلاق، آثار و پیامدهای منفی زیادی برای همسران و فرزندان بدنبال دارد، بمنظور پیشگیری از فروپاشی خانواده ها و کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از آن، در مراکز منتخب ارایه خدمات هنگام ازدواج، برای زوجین در آستانه ازدواج، آموزش های لازم در زمینه روانشناسی خانواده ، اخلاق و احکام، و حقوق افراد در خانواده و نیز بهداشت و سلامت روابط زناشویی توسط مربیان دوره دیده و مورد تایید ارایه می گردد.
وی با اشاره به اینکه یکی از اولویت های اصلی مدیریت سلامت جمعیت ، خانواده و مدارس برای طراحی و انجام مداخلات لازم در سطح جامعه خاطر نشان کرد: در سال های اخیر موضوع کاهش تمایل خانواده ها به فرزندآوری بیشتر مشهود است که این امر موجب کاهش رشد جمعیت کشور شده است، بطوری که در سال99 متوسط رشد جمعیت در کشور به حدود 0.7 رسیده است.
وی افزود: این مدیریت با همکاری سایر حوزه های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اقدام به تشکیل کمیته صیانت از جمعیت نموده است و در این راستا برنامه عملیاتی صیانت از جمعیت به منظور ترویج فرهنگ دوستدار خانواده و فرزندآوری و ارتقای سطح باروری در جامعه، تدوین گردیده است.
دکتر احمدیان بیان کرد: امیدواریم با همکاری و مشارکت فعال سازمان های درونی و بیرونی، و حمایت و پشتیبانی مدیران و سیاست گذاران محلی در استان در راستای اجرایی سازی سیاست های کلی جمعیت و خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری و ارتقای سلامت خانواده و ارتقای باروری گام موثری برداریم.