0043.jpg - 8.13 kB

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با توجه به تحت تاثیر قرار گرفتن مشاغل، افزایش دورکاری، شیوع بیماری کووید-19 و فوتی های ناشی از آن، باید سلامت روانی مردان مورد توجه جدی قرار گیرد.

دکتر محمد احمدیان در گفتگو با وب دا با بیان اینکه24 لغایت 30 خرداد هفته جهانی سلامت مردان با شعار " سلامت روانی مردان در پاندمی کووید با تاکید بر مردان جوان، مردان شاغل و مردان بیکار شده به علت کووید" نامگذاری شده است خاطر نشان کرد: تاثیر قرنطینه های اجرا شده در این دوره، تعطیلی مدارس و دانشگاهها، آموزش های غیرحضوری و مجازی در منزل و نداشتن تعامل اجتماعی بر سلامت روان نوجوانان و جوانان  بخصوص پسران که قبل از دوران کووید، زمان بیشتری را در خارج از خانه سپری می کرده اند تاثیر گذار است.

وی با بیان اینکه نوجوانی به خودی خود دوران سختی است و همه‌گیری بیماری کرونا آن را سخت‌تر هم کرده است تصریح کرد: با لغو رویدادهای اجتماعی، بسیاری از نوجوانان و جوانان نه تنها برخی از مهم‌ترین لحظات زندگی خود را از دست داده‌اند، بلکه از فعالیت‌های روزمره‌ای مثل گپ و گفت با دوستان و شرکت در کلاس‌های درس هم دور افتاده‌اند .بسته شدن مدارس و دانشگاهها، شیوه های امتحان و خبرهای هشدارآمیز باعث احساس اضطراب آنان شده است از دست دادن ارتباط با دوستان و همکلاسیها و رفت‌وآمدهایی که باعث کاهش فشار روانی می‌شود از دانش‌آموزان گرفته شده است .

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: از دست دادن شغل و پایین آمدن سطح درآمد مردان بویژه مردان جوان در این مدت سبب بحران های اقتصادی و مشکلات روانی و افسردگی آنان گردیده است و افراد بالای 30 سال، افراد بدون کار، افراد با محدودیت مالی ناشی از کار و نداشتن ایمنی شغلی دچاراسترس شده اند.

دکتر احمدیان، خدمات سلامت روان در این دوره را  شامل آموزش برای رفع استرسهای مربوط به کرونا، ارائه خدمات پیشگیرانه شامل آموزش و غربالگری و ارائه خدمات اورژانس روانپزشکی بخصوص در زمینه پیشگیری از خود کشی عنوان نمود و گفت: با توجه به استرسهای مرتبط با شیوع کرونا در خانواده ها، غربالگری سلامت روان بخصوص در افراد دارای علائم نگرانی و تنش زیاد، یا سابقه بیماری روانپزشکی مانند اختلالات خلقی و اختلالات اضطرابی یا دارای سابقه مصرف الکل و مواد مخدر، در کنار سایر گروههای آسیب پذیر و مراجعه کنندگانی که خودشان در این دوره مراجعه نموده اند در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه صورت می گیرد تا اقدامات به موقع از جمله ارجاع به کارشناس سلامت روان برای آنان انجام شود.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: علاوه بر مشکلات روانی و استرسهای ناشی از کرونا باید موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید 19 در مردان مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: گرچه همه افراد جامعه از کوچک تا بزرگ و زن و مرد در معرض خطر کرونا ویروس و عواقب آن هستند، اما سن و جنس به عنوان دوفاکتور مهم در ابتلا یا شدت علایم تاثیر گذارند.

دکتر احمدیان ویژگیهای بیولوژیک مردان، پروفایل اجتماعی و مسئولیت شغلی مردان، مسئولیت خانوادگی مردان برای خرید اقلام مورد نیاز خانواده، تاثیر مسائل فرهنگی بر ابتلای مردان،  تاثیر مسائل فرهنگی بر ابتلای مردان،  بیماریهای مزمن در مردان میانسال، رفتارهای ناسالم مردان و عامل خطر دخانیات در مردان  را از مهمترین عواملی که در ابتلا و شدت بیشتر عوارض کووید 19 در مردان نقش بازی می کنند و در مطالعات مختلف در نقاط گوناگون دنیا مورد تاکید قرار گرفته اند، عنوان نمود.

هفته ملی سلامت مردان در ایران از سال 84 همه ساله در اسفند ماه برگزار می شود. اما هفته بین المللی سلامت مردان به دنبال تجمع 6 سازمان و موسسه علمی عضو شبکه سلامت مردان در سال 2002 همه ساله از 14 الی 20 ژوئن برابر با 24 الی 30 خرداد برگزار می شود.

خبرنگار: مریم مومن نژاد 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image