0053.jpg - 4.04 kBمدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد  اظهار کرد: کسانی که با دام در ارتباط هستند بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به تب کریمه کنگو قرار دارند.

دکتر محمدجعفر صادقی در گفت‌وگو با وب دا، اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی خونریزی‌دهنده حاد و تب دار بوده که به وسیله گزش کنه ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه ابتلای به تب کریمه کنگو از اوایل اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا آخر پایان آذر ماه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: اوج ابتلای به این بیماری در روزهای گرم تابستان است، بیماری که هم در انسان و هم در دام مشاهده می شود و دام‌های ذبح شده باید قبل از مصرف بررسی شود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مهمترین راه‌های آلودگی شامل گزش کنه، تماس با دام آلوده، تماس با گوشت آلوده و خوردن گوشت نیم پز و تماس با انسان آلوده و خون، ادرار و استفراغ فرد آلوده بوده است.

دکتر صادقی در خصوص علائم بیماری تب کریمه کنگو، تصریح کرد: علائم این بیماری شامل تب، خونریزی، لرزش شدید، درد شدید، حالت تهوع، ادرار خونی، مدفوع سیاه، استفراغ خونی و غیره بوده و اکثر گروه‌های سنی به‌خصوص کسانی که با دام در ارتباط هستند بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به تب کریمه کنگو قرار دارند.

وی اضافه کرد: در بحث مراقبت‌ها رعایت حفاظت فردی، به حداقل رساندن تماس با دام، کشتار در کشتارگاه، مصرف گوشت مورد تأیید دامپزشکی، عدم کشتار دام در معابر عمومی در مراسم‌های مختلف و غیره الزامی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که گوشت به محض ذبح نباید مصرف شود و باید 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه نگهداری شود تأکید کرد: همچنین جگر تازه هم نباید مصرف شود، بعضاً مشاهده شده که خام خورده می‌شود که این اقدام  خطرناک است.

دکتر صادقی بیان کرد: توصیه تغذیه سالم را به همگان به خصوص مادران باردار و شیرده، کودکان و سالمندان داریم و اینکه از تماس نزدیک با دام زنده خودداری شود و مواردی که شغلشان با دام مرتبط هست کمترین تماس ممکن را داشته باشند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image