00112.jpg - 6.22 kBمدیریت سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور آموزش و هدایت رسانه های گروهی درباره اخبار مرتبط با موضوع مرگ خود خواسته" استانداردهای علمی تهیه خبر خودکشی" را تدوین نموده است.

با توجه به نقش مهم رسانه ها در انجام رفتارهای سالم و نگرش جامعه، شواهد علمی موجود در سطح جهانی و ملی نشان میدهد موارد متعددی از بروز اپیدمی یا همه گیری خودکشی، به دنبال انتشار غیرعلمی اخبارمربوط به خودکشی رخ داده است. رسانه ها می توانند اطلاعات آموزشی سودمندی درباره خودکشی ارائه دهند یا برعکس اطلاعات نادرستی را درباره آن منتشر کنند و ثابت شده است رعایت اصول علمی و استانداردهای بین المللی انتشار اخبار خودکشی، می تواند باعث تقویت عوامل محافظت کننده یا ممانعت کننده از خودکشی شود.

بیش از یک صد تحقیق درباره خودکشی تقلیدی انجام شده است (مانند خودکشی هایی که به نظر می رسد مستقیم با اخبار رسانه ی مرتبط هستند) که این مطالعات نشان می دهد گزارش رسانه ی موارد خودکشی ممکن است منجر به افزایش احتمال تقلید رفتارهای خودکشی شود.

پوشش مکرر خبر خودکشی و گزارشهای تاثیر گذار مربوط به آن قویا با رفتارهای تقلیدی خودکشی ارتباط دارد و زمانی این تاثیر بیشتر می شود که فرد اقدام کننده شخصیت مشهور یا مورد توجه خوانندگان یا بینندگان باشند. برخی از زیر گروههای خاص ( مثلا جوانان افراد مبتلا به بیماریهای روانی، افراد دارای سابقه خودکشی، کسانی که در اثر حادثه خودکشی داغدار شده اند) در برابر خودکشی تقلیدی آسیب پذیر ترند.

بر این اساس مدیریت سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد این راهنما را تدوین نموده است و خبرنگاران، فعالان و صاحبان حوزه رسانه می توانند با مطالعه آن به دانش خود در حوزه تهیه اخبار مرتبط با خود کشی بیافزایند.

علاقمندان برای دریافت نسخه این جزوه می توانند به اینجا مراجعه کنند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image