131.jpg - 4.81 kB باردار شدن و داشتن فرزند به طور ایده آل رویدادی است که همراه با شادی و لذت بدنبال تجربه مثبت بارداری ایمن، زایمان و والد شدن است.

 بارداری و زایمان یک فرآیند طبیعی و فیزیولوژیک است. ولی با توجه به تغییراتی که در ساختار جسمی و روانی مادر رخ می دهد باید تحت حمایت قرار گیرد . اگر مادر حمایت نشود و یا سوالات پیش آمده برای مادر در دوران  بدون پاسخ بماند ، می تواند اثرات نامطلوب برروی روند بارداری و زایمان  مادر بگذارد. تجربه یک مادر از دوران بارداری و تولد فرزندش دارای اهمیت بسیاری است و در رغبت مادر برای فرزندآوری بیشتر نیز تاثیر خواهد داشت .

مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد  در گفتگو با وب دا اظهار کرد:در این راستا و همزمان با شیوع بیماری کرونا در کشور از  اوایل سال گذشته سامانه تلفنی 4030 جهت پاسخگویی به مادران باردار از طرف اداره سلامت مادران وزارت راه اندازی شده است.

دکتر محمد احمدیان گفت: در این سامانه کارشناسان و کارشناسان ارشد مامایی شاغل در حوزه بهداشت  از جمله 9 نفر از کارشناسان و کارشناسان ارشد مامایی  مجرب شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت  تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت شبانه روزی و  در 3 شیفت کاری، پاسخگوی سوالات مادران در خصوص مراقبت های پیش از بارداری، دوران بارداری و تا 42 روز پس از زایمان و همچنین  دریافت اطلاعات در خصوص بیماری کرونا در بارداری می باشند. لذا مادران باردار می توانند جهت دریافت مشاوره مراقبت های پیش از بارداری، دوران بارداری و تا 42 روز پس از زایمان ؛ و همچنین دریافت اطلاعات در خصوص بیماری کرونا در بارداری با سامانه 4030 تماس بگیرند .

وی خاطر نشان کرد بارداری باعث افزایش ابتلا به کووید 19 نمی شود و بیش از 90 درصد مادران باردار مبتلا به کووید بهبود می یابند اما در بیمارانی که در مراحل شدید بیماری هستند، دوره بالینی و عوارض بیماری نسبت به افراد غیر باردار می تواند بدتر باشد. , لذا مادران باردار با شروع علایم حتی علایم خفیف کرونا  بایستی به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایند و داشتن اطلاعات در این زمینه به منظور مراجعه به موقع و تشخیص و درمان مناسب بسیار مهم به شمار می رود

وی شایعترین علامت ابتلا به کووید‏-19 در بارداری در مراجعه کننده سرپایی را سرفه، گلودرد، خستگی مفرط، درد عضلانی، تب، سردرد، اختلالات بویایی و چشایی، تنگی نفس، آبریزش بینی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال و ضعف عمومی عنوان نمود. همچنین فاکتورهای خطر  همراه، برای ابتلا یا بروز بیماری شدید در بارداری شامل سن 35 سال و بالاتر، چاقی ، فشارخون بالا و دیابت و ... می باشد.

دکتر احمدیان با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط کنونی همه گیری کووید 19 پیشگیری از ابتلا به بیماری در مادران باردار از اهمیت بالایی برخوردار بوده توصیه کرد چنانچه زمان مراقبت های دوران بارداری فرا رسیده است، ابتدا تلفنی با پایگاه‏‏/خانه بهداشت‏‏/مطب هماهنگ و سپس حضور پیدا کنند . همچنین مادران در صورت مشاهده هر گونه علائم خطر بارداری، کاهش حرکات جنین  و یا علایم بیماری کووید ، تلفنی با مرکز خدمات جامع سلامت منطقه خود  و یا سامانه 4030 تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت و در صورت لزوم به مرکز خدمات جامع سلامت خود یا مراکز منتخب کووید مراجعه نمایند.

مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کلاسهای آمادگی برای زایمان نیز با هدف کاهش سطح اضطراب و استرس مادران باردار و بهبود سبک زندگی در بارداری حین زایمان و تولد نوزاد در طی 8 جلسه و به صورت مجازی در حوزه معاونت بهداشتی جهت مادران بارداری که در مراکز خدمات جامع سلامت تشکیل پرونده داده و تحت مراقبت می باشند در حال برگزاری است.

وی گفت:  این آموزش ها به مادر کمک  می کند تا در این شرایط بحرانی بدون مراجعه  حضوری  ضمن دریافت آموزش هایی در خصوص بهداشت فردی ،تغذیه دوران بارداری و ... همچنین با آموزش های غیر حضوری انجام مهارت هایی مانند تن آرامی (ریلاکسیشن)  و تکنیک های تنفسی، بارداری سالم و با عارضه کمتری داشته و بتواند سطح استرس و اضطراب خود را کاهش دهد .ضمن اینکه مادر باردار با کسب مهارت خود مراقبتی، مدیریت ذهن و جسم قادر خواهد شد از رهایش پویای جسمی و روانی برخوردار شود، نگرانی های وی در بارداری کاهش یافته و میتواند در مهمترین تجربه زندگی خود نقش فعال داشته باشد.

دکتر احمدیان افزود: در همین راستا اداره سلامت مادران وزارت بهداشت و درمان به تازگی اقدام به راه اندازی سامانه behdasht.tv نموده است و مادران می توانند از طریق آدرس www.behdasht.tv ضمن ثبت نام رایگان، در هر زمان وارد سامانه شده جلسات آموزشی را به صورت آنلاین ( برخط) صوتی و تصویری فراگیرند.

خبرنگار: رویا کاظمی 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image