مدير پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار کرد: بيماري تب کريمه کنگو يکي از مهمترين بيماري هاي مشترک میان انسان و حیوان است و عامل این بيماري ويروسي است که از طريق گزش کنه هاي ناقل بيماري به حيوان و در نهایت به انسان منتقل مي شود.
دکتر محمد جعفر صادقی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: این بیماری در دام هیچ گونه علامتی ندارد، اما در انسان در مراحل اولیه با علائمی مانند سرماخوردگی و در مراحل پیشرفته با خونریزی داخلی، خونریزی لثه، خونریزی بینی و ادرار خونی ظاهر می شود که در صورت درمان نشدن به موقع با مرگ همراه است.
وی با بیان اینکه با آغاز فصل گرما و افزایش دما، فعالیت کنه های ناقل بیماری آغاز می گردد که این امر موجب شیوع بیماری تب کریمه کنگو میگردد اظهار کرد: خطر ابتلای این بیماری در افرادی که مستقیم با دام درارتباط هستند به دلیل احتمال گزش کنه و همچنین ذبح غیر بهداشتی دام و تماس با جگر و گوشت تازه بیشتر است.
مدير پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي مشهد ؛ علت اصلی ابتلا به بیماری CCHF یا همان تب کریمه کنگو را ذبح غیر بهداشتی دام دانست و اجتناب از مصرف گوشت و جگر تازه خام و يا نيم پز، پرهيز از ذبح دام در معابر، منازل و مراسم هاي گوناگون و تهيه محصولات دامي از مراکز معتبر را از جمله راهکارهاي پيشگيري از اين بيماري برشمرد.
دکتر صادقی با اشاره به احتمال سرایت بیماری از لاشه تازه ذبح شده از طریق زخمهای سطحی دست عنوان کرد: دو عامل مهم در انتقال بیماری تب کریمه کنگو در انسان، ذبح غیر بهداشتی دام و گزش و تماس با کنه های آلوده است برهمین اساس جلوگیری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها و سمپاشی دامها و جایگاههای آنها برای مقابله با این بیماری توصیه میشود.
وی با تاکید بر اینکه دامی که ذبح میشود باید ۲۴ ساعت در شرایط ویژه (دمای ۰ تا ۴ درجه)، نگهداری شود تا ویروس احتمالی موجود در گوشت از بین رفته و قابل استفاده شود اظهار کرد: در غیر این صورت، فردی که دام را تمیز میکند یا گوشت آن را خرد میکند، ممکن است بهطور سهوی آلوده و مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو شود.
دکترصادقی بهترین روش تشخیص و مقابله با بیماری برای افراد مبتلا به تب کریمه کنگو را انجام آزمایش در صورت مشاهده علایم عنوان و تاکید کرد: در صورت تشخیص بموقع این بیماری قابل درمان است.