رییس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تب کریمه کنگو واکسنی ندارد و تنها راه جلوگیری از ابتلا به آن رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه است.
دکتر زهرا نهبندانی در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: همه ساله در اواخر اردیبهشت فعالیت کنهها به عنوان ناقلان تب کریمه کنگو آغاز شده و با توجه به نزدیک بودن به عید سعید قربان توصیه اکیدمان این است که از ذبح غیربهداشتی اجتناب شود.
وی افزود: مردم گوشت موردنیاز خود را از مکان های مورد تأیید دامپزشکی تهیه و استفاده کنند؛ همچنین کسانی هم که با دام و طیور در ارتباط هستند سم و ضدعفونی مستمر محل کار خود را داشته باشند، ضمن اینکه لباس کار هم باید در محل کار و پیش از ورود به خانه تعویض شود ، زیرا به صورت مستقیم یا گزش دام انتقال دهنده تب کریمه کنگو هستند.
رییس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تب کریمه کنگو واکسنی ندارد و تنها راه جلوگیری از ابتلا به آن رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه است، خاطرنشان کرد: بیماری تب کریمه کنگو همیشه وجود داشته و دارد و اگر مردم نکات مراقبتی را رعایت کنند، هیچ جای نگرانی در این خصوص نخواهد بود.
دکتر نهبندانی تصریح کرد: ما از مردم میخواهیم که مراقبتهای لازم را انجام دهند، چرا که به واسطه ابتلای هر فرد، علاوه بر نیروهای ما، اعضای خانواده و اطرافیان آن فرد نیز درگیر روند درمان بیماری میشوند.
وی با ذکر این نکته که اگر کسی با خوردن گوشت و جگر دچار خونریزی شدید شد باید بلافاصله به نزدیکترین مرکز بهداشتی یا درمانی مراجعه کرده و پرسنل مربوطه را آگاه کند، تأکید کرد: خوردن گوشت یا جگر دام در صورت خوب پخته نشدن یکی از راههای انتقال بیماری بوده و افراد باید قبل از مصرف از پخته شدن کامل آن اطمینان کامل را حاصل نمایند.
رییس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص افرادی که نگهدارنده حیوانات خانگی هستند، گفت: برای کسانی که حیوان اهلی در خانه دارند نگرانی بابت تب کریمه کنگو نداریم، اما نگران بیماری هاری آنان مانند گزیدگی یا گازگرفتگی هستیم و اگر حیوان واکسن نزده باشد خطر انتقال هاری بهشدت وجود دارد.