مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: ذبح غیر اصولی دام ريسک ابتلا به بيماريهاي مشترک ميان انسان و دام را افزایش می دهد.
دکتر محمد جعفر صادقي در حاشیه برگزاری کمیته استانی بیماری های مشترک بین انسان و حیوان که با حضور مدیران و نمایندگان سازمانهای ذیربط برگزار شد در گفتگو با وب دا با بيان اينکه خون و ترشحات دام آلوده، زمينه ابتلا به بيماريهاي خطرناک از جمله تب کريمه کنگو، سياه زخم و کيست هيداتيک را افزایش می دهد خاطر نشان کرد: شهروندان به منظور تامين سلامت خود و خانواده از ذبح غير بهداشتي دام در معابر عمومي و واحدهاي مسکوني خودداري کرده و براي انجام فريضه قرباني کردن با سازمان دامپزشکی و کشتارگاه ها هماهنگ کنند.
وي تاکید کرد: با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان، کشتارگاه های فعال اقدام به تامین دام های بهداشتی نموده و در صورت نیاز به صورت رایگان، عمل ذبح دام را انجام و پس از نگهداری ۲۴ ساعته در واحد پیش سرد، گوشت قربانی را تحویل می دهند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اينکه گوشت دام تازه ذبح شده قابليت استفاده ندارد و بايد به مدت ۲۴ ساعت در فضاي پيش سرد نگهداري شود خاطر نشان کرد: در حال حاضر در تمامي کشتارگاه هاي فعال امکان نگهداري گوشت دام پس از ذبح فراهم شده است.
دکتر صادقی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون، ذبح دام در معابر عمومي جرم محسوب می شود اظهار داشت: بر این اساس تیم های نظارتی مشتمل بر کارشناسان معاونت بهداشت، اداره دامپزشکی و دادستانی در قالب گروه های سیار در سطح استان تشکیل شده است و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با افراد برخورد قانونی خواهد شد.
دکتر صادقی با اشاره به برخی از روش های نادرست و غیر بهداشتی اظهار داشت: در برخی مواقع دیده شده است که قصابان و یا افرادی که نسبت به ذبح اقدام می کنند چاقو را با دهان خود نگه می دارند که این امر انتقال بیماری های مشترک میان انسان و دام را افزایش می دهد.
خبرنگار: مریم مومن نژاد