00238.jpg - 6.30 kBمدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شیردهی به دو یا چندقلوها باید توسط مادر مدیریت شود و همواره معتقدیم که مدیریت تغذیه با شیر مادر در دو یا چند قلویی از جمله اصول شیردهی موفق است.

 دکتر محمد احمدیان در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: نوزادان باید بلافاصله پس از تولد جهت برقراری تماس پوست با پوست مادر و شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد کمک شوند، امری که از حساسیت ویژه‌ای برای حفظ بقا و سلامت شیرخوار و موفقیت شیردهی برخوردار است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تغذیه همزمان سبب صرفه‌جویی در وقت مادر و تولید شیر بیشتر می‌شود، خاطرنشان کرد: مادر باید وضعیت‌های مختلف تغذیه همزمان را یاد بگیرد، تغذیه نوبتی یعنی از شیرخواری که گرسنه‌تر است شروع شود و سپس یه شیرخوار دیگر شیر داده شود.

دکتر احمدیان تصریح کرد: بعضی از مادران با تغذیه جداگانه شیرخواران راحت‌تر هستند و آنها را جداجدا مورد توجه قرار می‌دهند، البته متوجه می‌شوند که گاه تغذیه همزمان و گاه تغذیه جداگانه بهتر است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که زمان مرخصی زایمان برای مادر شاغل دارای دوقلو 9 ماه بوده و زمان مرخصی ساعتی برای شیردهی شیرخوار نیز 2 ساعت در روز است، تأکید کرد: میزان شیرمادر بستگی به نیاز شیرخواران و دفعات و مدت مکیدن، محیط و شرایط مناسب، آرامش، استراحت و تغذیه مادر و کمک افراد خانواده و مشوق دارد، اما مهمترین عامل مکیدن مکرر شیرخواران حداقل 8 تا 10 بار در شبانه‌روز است تا تولید شیر بیشتر شود، شیرخواران شیر کافی دریافت و رشد کنند.

دکتر احمدیان تصریح کرد: برای پایش رشد و نمو و تکامل شیرخواران حتماً به مراکز خدمات بهداشتی مراجعه کرده و تشکیل پرونده بدهید تا مشکلی در مسیر رشد آنان به‌وجود نیاید.

وی بیان کرد: در حال حاضر تعداد 85 هزار و 148 مادر شیرده و 171 هزار و 610 کودک شیرخوار در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم که از این تعداد 831 کودک شیرخوار دوقلو و چندقلو هستند، ضمن اینکه 2092 کودک هم شیر مصنوعی خوار بوده و شیر خشک مصرف می‌کنند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image