مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: خوشبختانه کشورمان در استانه حذف مالاریا قرار دارد و در سطح مناطق تحت پوشش دانشگاه در سال گذشته تنها یک مورد مالاریا وارده کشف و درمان شد.
دکتر محمد جعفر صادقی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه مالاريا يک بيماري انگلي است که عامل عفونت تک ياخته هاي انگلي تحت عنوان پلاسموديوم مي باشند که بسته به نوع عامل انگلي انواع مالاريا را ايجاد مي کنند، عنوان کرد: انتقال انگل به انسان به وسيله نيش پشه آنوفل ماده آلوده صورت مي گيرد. مالاريا هنوز در بسياري از کشورها از مشکلات مهم بهداشتي است.
وی بیان کرد: از مشکلات مهم کنترل مالاريا مقاومت داروئي در اين بيماري مي باشد؛مالارياي نوع فالسي پاروم شديدترين نوع بيماري را ايجاد مي کند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علائم این بیماری به صورت تب ، عرق ، سرفه ، اسهال ، ناراحتي تنفسي و سردرد تظاهر می کند و با پیشرفت آن يرقان ، اختلال انعقاد خون ، شوک ، نارسائي کبد و کليه ، التهاب حاد مغزي ، ادم ريوي و مغزي ، اغماء و مرگ را باعث می گردد ، گفت: ميزان کشندگي در کودکان درمان نشده و بزرگسالاني که ايمن نيستند با نوسان قابل ملاحظه اي به ۱۰ تا ۴۰ درصد و يا بيشتر مي رسد اما ساير اشکال مالارياي انساني مثل ويواکس و مالاريه معمولاً خطر مرگ ندارند .
دکتر صادقی با اشاره به اینکه درمان سریع و صحیح و کامل بیماران یکی از راهکارهای اصولی برنامه ی کنترل مالاریا است که به دلیل اهمیت آن در نجات جان بیماران و کنترل بیماری، باید به آن توجه خاص شود، عنوان کرد: شروع درمان بیمار در اولین فرصت(در 24 ساعت اول) پس از تشخیص، از استانداردهای مهم و نیازمند اهتمام ویژه و نظارت جدی است.
وی بیان کرد: از سال 80 در سطح استان ورود مالاریا محلی نداشته ایم اما از برخی استانها مانند سیستان و بلوچستان و کشورهای همجوار مانند پاکستان و افغانستان مالاریا وارده وجود داشته است به عنوان مثال در سال 99 یک نمونه وارده در استان مشاهده شد و خوشبختانه در حال حاضر در مرحله حذف مالاریا هستیم.
دکتر صادقی تاکید کرد: کشور ما در آستانه دریافت گواهی حذف مالاریا از سازمان جهانی بهداشت است و پس از یکسری بازدید ها این گواهی ثبت می شود.