رییس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه واکسیناسیون کرونا نقش موثری در کاهش خطرات مرگ و میر ناشی ا ز این بیماری دارد اظهار کرد: انجام واکسیناسیون در گروه ۸۰ سال به بالا، میزان مرگ و میر این قشر در مناطق زیر پوشش این دانشگاه را به نصف کاهش داده است.
دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا خاطرنشان کرد: همه کادر درمانی استان واکسن کرونا دریافت کرده اند و نوبت واکسیناسیون گروههای سنی اکنون به متولدان قبل از ۱۳۴۵ رسیده است و این در حالی است که تزریق واکسن به باقی مانده گروههای واجد شرایط نیز در حال انجام است.
دکتر نهبندانی ادامه کرد: بررسی های انجام شده نشان میدهد که در مجموع بیش از ۱۲ درصد از جمعیت افزون بر پنج میلیون نفری زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد واکسن دریافت کرده اند.
وی اظهار کرد: بر همین اساس ۲۰ تا ۲۵ درصد از جمعیت واجد شرایط زیر پوشش این دانشگاه هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده اند که تصورات اشتباه و اعتقاد نداشتن به واکسن و ابتلا به کرونا از دلایل آن بوده است.
رییس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پیش از این میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در مبتلایان ۸۰ و بالای ۸۰ ساله در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۵۰ درصد بود که این میزان با انجام واکسیناسیون اکنون به ۲۶ درصد کاهش یافته است.
به گفته وی، افرادی که به کرونا مبتلا می شوند حداقل تا ۴ هفته پس از ابتلا اجازه تزریق واکسن ندارند.
رییس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: میزان سرایت پذیری سویه دلتا ۱۴۰ برابر بیشتر از دیگر سویه های ویروس کرونا است.
وی با بیان اینکه تعداد مبتلایان، بستری شدگان و فوتی های ناشی از کرونا در مشهد و خراسان رضوی همچنان در حال افزایش است ادامه داد: این در حالی است که بخش زیادی از بیماران بستری در مشهد از سایر دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در استان و نیز استانهای همجوار مانند سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و گلستان پذیرش شده اند.