14.jpg - 4.78 kBقائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اینکه روزهای نخست تولد روزهای حساسی برای استقرار شیردهی است، اظهار کرد: آغاز و تداوم موفق تغذیه با شیر مادر با اینکه موانع فردی و عمومی بسیاری بر سر راه خود دارد تبدیل به یکی از اولویتهای سلامت شده است.

دکتر سید کاظم فرهمند در گفتگو با وب دا با بیان اینکه 10 الی 16 مرداد هفته تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است خاطر نشان کرد: تغذیه انحصاری باشیرمادر زیر بنای بقا و سلامت کودک بوده و تغذیه ای ضروری، بی نظیر و بدون جایگزین برای رشد و تکامل کودک فراهم می کند.

وی با تاکید بر اینکه کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند دارای ضریب هوشی بالاتر، تکلم روان تر، ارتباط عاطفی قوی تر با مادر و تربیت پذیری بهتر هستند، گفت: در مادرانی که شیرخوارشان را با شیر خود تغذیه می کنند انواع سرطان های پستان ، تخمدان ، دهانه رحم و نیز پوکی استخوان، سنگ کیسه صفرا ، دیابت و بیماری های قلبی عروقی کمتر است.

قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به شعار امسال این مناسبت با عنوان "حمایت از تغذیه با شیر مادر، ضرورت مسئولیت مشترک" بر لزوم مشارکت تمامی سازمانها، ادارات و محیط های کاری در حمایت از حقوق مادران در دوران شیردهی و  برخورداری بانوان شاغل از مزایای قانون ترویج تغذیه با شیر مادر تاکید کرد.

دکتر فرهمند گفت: بسیاری از مادران شاغل که صاحب فرزند می شوند تمایل دارند که با وجود شاغل بودن همچنان به فرزند خود شیر دهند. اشتغال زنان به عنوان یکی از دلایل کاهش تغذیه با شیر مادر در سراسر دنیا ذکر میگردد، اما خوشبختانه بر اساس قوانین، مادران شاغل در طول مرخصی دوران پس از زایمان (شش تا نه ماه) می توانند کودک خود را با شیر خود تغذیه نمایند.

وی افزود: تغذیه شیرخوار با شیر مادر علاوه بر کمک به رشد و تکامل مناسب نسل آینده از خروج مقادیر هنگفتی ارز به خارج از کشور برای ورود شیر مصنوعی نیز جلوگیری می‌کند و از این طریق باعث توسعه اقتصادی کشور می‌شود.

قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ترویج تغذیه با شیر مادر امروزه به عنوان راهبردی برای توسعه پایدار و یک جزء از اقدام جهانی برای پایان دادن به سوء تغذیه است.

خبرنگار: مریم مومن نژاد 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image