مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزانه بیش از 5500 نفر به مراکز منتخب کرونا مراجعه میکنند که از این میزان 55 درصد آنان پاسخ تستشان مثبت است.
دکتر محمدحسن درخشان در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: وضعیت مراکز منتخب کرونا به شدت نامطلوب بوده و روزانه بیش از 5500 به مراکز منتخب مراجعه می کنند، در صورتیکه در بدترین وضعیت این آمار کمتر از 4500 نفر در روز بود.
وی افزود: میزان تستهای مثبت روزانه که کمتر از 50 درصد بوده به 55 درصد رسیده و رپیدها هم از 18 درصد به 26 درصد رسیده است و با شرایط فعلی امیدی به فروکش زودهنگام نیست، زیرا همه جا باز است و هیچ رعایتی نیست.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص خطرات جدی ویروس دلتا هشدار داد و گفت: استفاده از ماسک به زیر 50 درصد رسیده و با جهش ویروس دلتا میزان آلایندگی بالا رفته و شدت خطر و سرایت نیز 10 برابر موارد قبلی بوده و بیشترین درگیریها خانوادگی بوده است.
دکتر درخشان تصریح کرد: در روزهای اخیر کمبودهای کیت و رپید تاحدودی رفع شده، اما با توجه به افزایش میزان مراجعات امکان ذخیرهسازی آنها نیست و مرتب باید این تجهیزات ارسال شود تا به مشکل نخوریم.
وی اضافه کرد: از میان مراجعات روزانه کمتر از 15 درصد انتقال به بیمارستان داریم و تا حد توان تلاشمان این است که مشکل بیمار در مراکز منتخب کرونا برطرف شود و موارد انتقالی به بیمارستان به حداقل میزان ممکن برسد.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن قدردانی از تلاشهای شبانهروزی تکتک مدافعان سلامت در جبهه مبارزه با ویروس کرونا، بیان کرد: بیش از 18 ماه است که کادر بهداشت و درمان فعال هستند و در کنار تستگیری و رهگیری و اقدامات بهداشتی و درمانی در امر تزریق واکسن کرونا هم مشارکت دارند، کسانی که نه تنها مرخصی و استراحت برایشان معنا نداشته، بلکه جای خالی همکاران مبتلا را هم با حضور اضافهشان در محل کار پر کردند.
دکتر درخشان خاطرنشان کرد: متأسفانه برگزاری مجالس شلوغ عروسی و عزا، دورهمیهای خانوادگی، سفرهای تابستانی، بیتفاوتی نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی، کنار گذاشتن ماسک، حضور بیمورد در تجمعات در مکانهای روباز و سرپوشیده از قبیل بازارها، پاساژها و غیره همچنان ادامه دارد و همین موارد بوده که موج پنجم بحران کرونا و شیوع ویروس دلتا را رقم زده است،
وی با ذکر این نکته که نقش کلیدی مردم در موفقیت کادر بهداشت و درمان برهیچکس پوشیده نیست و هرگاه این نقش پررنگ بوده وضعیت خوبی داشتیم و بلعکس هرگاه این نقش کمرنگ بوده وضعیت بدی داشتیم، تأکید کرد: اگر خودمراقبتی در جامعه فرهنگسازی شود و سواد سلامت مردم ارتقاء یابد افزایش آمار مبتلاها و انباشت بیمارستانی ایجاد نمیشود و بهواقع باید گفت که اگر مشارکت همگانی نباشد به تنهایی از سوی کادر بهداشت و درمان و متولیان حوزه سلامت کاری ساخته نیست.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به رعایت بیشتر دستورالعملهای بهداشتی در اماکن مذهبی، افزود: در آستانه ماه محرم قرار داریم و از هفته آینده مراسمهای سوگواری امام حسین(ع) آغاز میشود، اگر مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکنند شرایط گسترش بیماری سختتر میشود و عادیانگاریهایشان موجب افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری و فوتی خواهد شد و معتقدیم که حضور در مجالس مذهبی امری مستحب بوده، اما حفظ سلامت خود و دیگران امری واجب است و نباید خدای نکرده کاری کنیم که با کوچکترین غفلت و بیاحتیاطی برای خودمان و دیگران ایجاد مشکل کنیم.