مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نقش کارشناسان بهداشت محیط در حفظ سلامت جامعه انکار ناپذیر است اظهار کرد: حوزه بهداشت محیط در ابعاد مختلفی از جمله بهداشت آب، بهسازی محیط روستا، بهداشت اماکن عمومی، بهداشت مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، پروژه شهر سالم، روستای سالم، طرح توسعه پایدار روستاها، بهداشت مواد غذایی، پایش مراکز پرتوهای یونساز، بهداشت بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی است.
مهندس علی اصغر حسنی در گفتگو با وب دا ضمن تبریک چهارم مهر ماه روز جهانی بهداشت محیط خاطر نشان کرد: مهم ترین فعالیتهای حوزه بهداشت محیط مشارکت در بهسازی منابع آب آشامیدنی، مشارکت در احداث و بهسازی توالت های روستایی، مشارکت در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله، مشارکت در جمع آوری و دفع فاضلاب های سطحی است، علاوه براین کارشناسان بهداشت محیط در عرصه بازدید از مراکز تهیه و توزیع غذا نیز فعالیت می کنند و بر رعايت موازين و ضوابط بهداشت فردي متصديان و شاغلين مراکز فوق ، بهداشت عمومي و محيط مکان و بهداشت مواد غذايي اعم از مواد غذايي خام و پخته و چگونگي عرضه و نگهداري مواد غذايي و تجهيزات و وسايل مورد استفاده که با سلامت مردم ارتباط مستقيم دارد ضروري است نظارت دارند.
وی افزود: بازديد و نظارت بر مراكز تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي و صدور صلاحيت بهداشتي محل کسب، بازديد و نظارت بر بهداشت محيط اماکن بين راهي و کارخانجات مواد غذايي و آرايشي و بهداشتي، بررسي سلامت شاغلين مراکز فوق و صدور کارت معاينه پزشکي، هماهنگي و مشارکت با ادارات و ساير ارگانها مرتبط در جهت ارتقا وضعيت بهداشتي مراکز واماکن از دیگر وظایف کارشناسان بهداشت محیط است.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: از ابتدای امسال تعداد 8079 نمونه برداری میکروبی آب آشامیدنی ، 204600 کلرسنجی آب آشامیدنی ، 87939 مورد نمونه برداری مواد غذایی با تجهیزات پرتابل ، 1081 نمونه میکروبی مواد غذایی توسط کارشناسان بهداشت محیط انجام شده است.
مهندس حسنی با اشاره به اینکه بهداشت محیط روستایی به مجموعه فعالیتهای عمرانی اطلاق می گردد که در راستای تامین ، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه روستایی انجام می پذیرد ، گفت: برای دستیابی به یک محیط سالم و شاداب در روستا جلب مشارکت مردمی و همکاری بخش های مختلف جامعه می تواند بسیار مثمر ثمر باشد . مسلماً مشارکت فعال مردم روستا در امور مرتبط به سلامتی خودشان از جمله عملیات بهداشت محیط روستایی ، محیطی پاکیزه و سالم را در روستا نوید می دهد و زمانی که روستا سالم باشد روستائیان نیز از سلامت برخوردار خواهند شد و می توانند با کار و تلاش خود در تولید و توسعه اقتصادی کشور نقش بسیار با اهمیتی را ایفا نمایند.
وی خاطر نشان کرد: آب آشامیدنی سالم یکی از نیازهای اساسی انسانها بوده و زندگی بدون آب امکان پذیر نیست. محدود بودن منابع آب آشامیدنی ، تغییر اقلیم ، توسعه روز افزون آلودگیهای زیست محیطی نظیر تخلیه پسماندها و زباله های صنعتی ، خانگی، شهری ، عفونی و دفع غیربهداشتی مواد شیمیایی خطرناک ، دفع غیر بهداشتی فاضلاب های شهری صنعتی و کشاورزی، آلودگی هوا و تاثیر آن برروی کیفیت نزولات آسمانی و کیفیت خاک ، افزایش مصرف سموم و مواد آلی در صنایع و کشاورزی ، وجود پسماندهای کشاورزی ، توسعه صنایع و عدم رعایت حریم منابع آب ، هزینه بالای تصفیه آب ، افزایش احتمال آلودگی منابع آب آشامیدنی را توسعه میدهد.
وی با بیان اینکه آب آشامیدنی سالم آبي است كه ويژگي هاي فیزيكي، شیمیايي، بیولوژيكي و راديواكتیو آن در حدي باشد كه مصرف آن جهت آشامیدن،عارضه ي سوئي در كوتاه مدت يا دراز مدت، براي سلامت انسان، ايجاد نكند ؛ آلوده کردن آب آشامیدني عمومي ممنوع است و با متخلفان مطابق مقررات رفتار خواهد شد، عنوان کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور حفظ سلامت و بهداشت مردم مکلف است کیفیت آب آشامیدنی عمومی از نقطه آبگیری تا مصرف را از نظر بهداشتی تحت نظارت مستمر قرار دهد، چراکه تامین آب آشامیدنی سالم علاوه بر ارتقاء سطح سلامت از شیوع بیماریهای واگیردار منتقله از آب جلوگیری میکند.