رییس گروه بیماری های غیر واگیر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: خطر سنجی حوادث قلبی و عروقی در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجراست.
دکتر بابک اقبالی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در حال حاضر خطر سنجی حوادث قلبی و عروقی با اندازه گیری قند خون، فشار خون و چربی خون در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت انجام می گردد گفت: افراد بالای 30 سال می توانند با مراجعه به این مراکز از وضعیت سلامت قلب خود آگاه شوند.
وی با اشاره به اینکه بیماری های قلبی عروقی نخستین عامل مرگ و میر در جهان محسوب می شود که سبب مرگ 17.9میلیون نفر در سال می شود اظهارکرد: این تعداد یک سوم کل مرگ ها در دنیا و نصف کل مرگ های ناشی از بیماریهای غیرواگیر است و حدود 85درصد این مرگ ها به دلیل بیماری قلبی و سکته مغزی است.
رییس گروه بیماری های غیر واگیر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه 7 مهر ماه مصادف با 29 سپتامبر روز جهانی قلب با شعار « قلبهایمان را با سلامتی پیوند بزنیم » می باشد و پیام اصلی آن «برای حفظ سلامت قلب خود، خانواده و جامعه، قلب های خود را با سلامتی پیوند بزنیم» عنوان شده است خاطر نشان کرد: بیماری های قلبی عروقی همراه با سایر بیماریهای غیرواگیر، در ایجاد فقر ، بخصوص در جوامع با درآمد کم تا متوسط ، سهیم است و در پی آن بار سنگینی بر دوش اقتصاد این جوامع می گذارد. در حالی که تغییرات کوچک شیوه زندگی مانند داشتن 30 دقیقه فعالیت بدنی در روز، ترک سیگار و یک رژیم غذایی سالم، می تواند به پیشگیری از بیماری قلبی و سکته مغزی کمک کند.
دکتر اقبالی با اشاره به شیوع کرونا در کشور گفت: متاسفانه عوارض کرونا در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی شدت بیشتری دارد .
وی در همین راستا ضمن تاکید بر حفظ سلامت قلب، از بیماران مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی خواست با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی نسبت به استفاده از داروهای خود در این ایام حساسیت بیشتری داشته باشند.
رییس گروه بیماری های غیر واگیر معاون بهداشت دانشگاه اظهار امیدواری کرد: افراد بتوانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده سلامت قلب خود را حفظ کنند و رفاه کلی را بهبود بخشند و این روند در واقع شروع برنامه و فعالیت هایی است که باید در طول سال ادامه یابد.
خبرنگار: مریم مومن نژاد