85.jpg - 7.77 kBرئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نوع تغذيه در دوران سالمندی بسيار مهم است و نوع تغذیه هر فرد سالمند باید متناسب با شرایط و وضعیت آن فرد باشد.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: گرچه دوران سالمندي به سنين بالاي 60 سال اطلاق مي‌گردد، اما تغييرات سالمندي از سال‌ها قبل آغاز مي‌‎شود و توجه به تغذيه در اين دوران به دليل تغيير نيازهاي تغذيه‌ای بدن از اهميــت بسزايي برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه نياز سالمندان به مواد مغذي متأثر از داروها، بيماري‌ها و پديده‌هاي بيولوژيكي دوران ميانسالي و سالمندي بوده و در افراد مختلف با يكديگر متفاوت است، تصریح کرد: مهمترين توصيه تغذيه‌اي براي اين سنين، تهيه غذاهاي ساده و كم حجم است به شکلی که تمامي نيازهاي فرد به مواد مغذي تأمين گردد و در عين حال متناسب با فرهنگ مصرف فرد سالمند باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه انتخاب نوع غذا در برنامه غذايي روزانه سالمندان از اهميت خاصي برخوردار است، خاطرنشان کرد: نكته اساسي در برنامه غذايي سالمندان، مصرف مواد غذايي كم‌چربي و كم‌كلسترول (مانند شير و لبنيات كم‌چرب، كاهش مصرف روغن، كره، خامه و غیره)، كم‌نمك و پرفيبر است و در کنار آن مصرف 5 گروه غذایی نان و غلات، ميوه‌ها و سبزي‌ها، شير و لبنيات، گوشت، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزها و متفرقه شامل انواع مواد قندي و چربي‌ها (البته با میزان مصرف کمتر) توصیه می‌شود.

دکتر اباصلتی بیان کرد: به گروه سنی سالمند مصرف مغذی‌ها و مقوی‌ها نظیر انواع ویتامین‌های گروه B، آهن، پروتئين، نان، برنج، ماكاروني، گندم و جو، سبزي‌ها و ميوه‌هاي غني از ويتامين‌های A و C، گوشت‌هاي قرمز (گوسفند و گوساله) گوشت‌هاي سفيد (مرغ، ماهي و پرندگان) ،‌تخم‌مرغ، حبوبات (نخود، لوبيا، عدس، باقلا، لپه و ماش) و مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته و انواع تخمه) توصیه می‌شود.

وی اضافه کرد: مصرف موارد ذکر شده در افزايش مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها، ترميم زخم، سلامت چشم و بينائي، سلامت پوست، حفظ استحكام استخوان‌ها و كمك به متابوليسم بدن نقش مهمي دارند و به‌طور مثال يک نمونه برنامه غذايی روزانه مناسب بر حسب واحدهای اندازه‌های گروه‌های غذايی شامل يک ليوان چای كم‌شيرين، دو کف دست نان سنگک، 60 گرم پنير و يك ليوان شير كم‌چرب در وعده صبحانه، دو واحد میوه در میان وعده صبح، 12 قاشق غذاخوري برنج (يا ماکارونی) خام، دو تکه متوسط گوشت خورشتی، دو ليوان سبزی خوردن تازه در وعده ناهار، يک ليوان چای، دو تکه بيسکويت ساده و دو واحد ميوه در میان وعده عصر، يک پيمانه عدسی، يک ليوان ماست، يک ليوان سالاد و دو کف دست نان در وعده شام و يک ليوان شير كم‌چرب و يک عدد ميوه در قبل از خواب بوده است.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص توصيه‌هاي مهم تغذيه‌اي، گفت: نوع تغذيه در دوران سالمندی بسيار مهم است، زيرا اضافه وزن، فشارخون بالا، چربی خون بالا و ديابت از مشكلات شايع اين سنين است كه عمده‌ترين راه كنترل آن‌ها تغذيه مناسب و پيروی از يک الگوی تغذيه‌ای صحيح بوده و در هر ملاقات پزشک با سالمند بايد حداقل 4 مشكل عمده مایعات، انرژی، پروتئین و چربی مــورد ارزيابی قرار گيرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image