مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بهبود یافتگان کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه به مدت یک سال از لحاظ عوارض سلامت روان این بیماری تحت مراقبت و پیگیری قرار می گیرند.
دکتر ندا اخروی در گفتگو با وب دا افزود: طرح مراقبت از بهبود یافتگان کرونا یکی از برنامه های بهداشت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که از سه ماه گذشته در حال اجراست.
وی اضافه کرد: بیماری کووید ۱۹ علاوه بر درگیری جسمی، علائم و آسیبهای روانشناختی را نیز می تواند ایجاد کند از این رو در بخشی از مبتلایان به ویژه آنهایی که به نوع شدید این بیماری مبتلا شدند، امکان بروز اختلالات روان شناختی طی بیماری یا حتی بعد از بهبودی نسبی وجود دارد.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: وزارت بهداشت برنامه ای برای مراقبت از سلامت روان بهبود یافتگان بیماری کرونا با هدف تشخیص زودرس عوارض سلامت روان ناشی از بیماری کرونا و پیشگیری از تشدید این عوارض راه اندازی کرده است.
دکتر اخروی افزود: در قالب طرح مزبور کارشناس سلامت روان مراکز بهداشت، طی تماس با بهبود یافتگان کرونا آنها را ارزیابی روانشناختی میکند و در صورت مشاهده علایمی از اختلالات سلامت روان و یا آلزایمر، آنها را دعوت به حضور در مرکز نموده و به آنها آموزش هایی در خصوص مدیریت اضطراب، افسردگی و تاب آوری ارائه می کند و چنانچه فرد، مبتلا به اختلال اعصاب و روان باشد، توسط پزشک و روانشناس مراکز بهداشت تحت مراقبت قرار می گیرد.
وی ادامه داد: سایر خدمات رایگان سلامت روان وزارت بهداشت در حوزه کرونا شامل مشاوره روانشناختی از طریق شماره تلفن ۴۰۳۰، مشاوره سوگ برای افرادی که عزیزانشان را به دلیل کرونا از دست داده اند، سامانه خودارزیابی روانشناختی و ارائه محتواهای آموزشی خود مراقبتی است.