265.jpg - 6.06 kBمدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه با افزایش جمعیت سالمندان در بسیاری از کشورهای جهان منجمله ایران شیوع استئوپروز و بروز شکستگی ناشی از آن رو به افزایش است  گفت: از هر سه زن بالای 50 سال یک نفر و از هر 5 مرد بالای 50 سال نیز یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کنند.

دکتر سعید فردین فر در گفتگو با وب دا اظهار کرد: بیماری پوکی استخوان یا استئوپروز یک بیماری بی سروصدا و خاموش است که تهدید جدی برای سلامت سالمندان و میانسالان بوده و بار مالی سنگینی را بردوش آنان تحمیل می کند.در این بیماری تراکم و قدرت استخوان های بدن کاهش یافته و بدنبال آن احتمال شکستگی استخوان ها افزایش می یابد.

دکتر فردین فرگفت: از هر دو خانم با سن بالای 65 سال یکی دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان میشود که این نسبت در مردان با همین سن یک به پنج است و شکستگی های ناشی از پوکی استخوان بیشتر در ستون فقرات، لگن، مچ دست و به طور معمول بدنبال زمین خوردن ایجاد می شود.

وی مهمترین علل زمینه ساز بروز استئوپروز یا پوکی استخوان را پیری، ژنتیک، اختلالات تغذیه ، عادات غلط، مصرف دخانیات و الکل، استفاده طولانی مدت از داروهای خوراکی حاوی کورتون و داروهای ضد تشنج و ... عنوان نمود.

دکتر فردین فر خاطر نشان کرد: پوکی استخوان در شروع و چند سال اول بدون علامت است و مهمترین علامت پوکی استخوان که طی روند پیشرفت بیماری بوجود می آید درد است و این درد وقتی ایجاد میشود که استخوان دچار شکستگی می گردد. البته شکستگی های ناشی از پوکی استخوان معمولاً بصورت شکستگی های ریز و بدون جابجایی و خفیفی هستند که بدون وارد شدن ضربه شدیدی به اندام ایجاد می شود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: البته با بالا رفتن سن، استئوپروز در اکثر افراد بوجود می آید و همه افراد مسن تا حدودی پوکی استخوان دارند ولی اینکه این روند در چه سنی شروع شود و شدت آن به چه اندازه باشد تا حدودی قابل کنترل است و با رعایت اصولی می توان شروع آنرا به تاخیر انداخت و یا از شدت آن کاست و یا حداقل از پیشرفت سریع آن جلوگیری کرد.

وی مصرف مناسب کلسیم، مصرف کافی و یتامین D ، انجام فعالیت بدنی مناسب و دوری از مصرف سیگار و الکل را از مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان عنوان نمود.

خبرنگار: مریم مومن نژاد

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image