مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماران دیابتی به دلیل شرایط جسمانی که دارند باید ضمن انجام فعالیت های ورزشی هوازی از مواد غذایی حاوی فیبر نیز استفاده کنند که در کنترل قند خون آنها موثر است.
دکتر زهرا اباصلتی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه فیبر موجود در مواد غذایی بر سرعت جذب غذا و همچنین مقادیر زیادی بر میزان قند خون تاثیر می گذارد، خاطر نشان کرد:فیبرها به دو گروه محلول و نامحلول تقسیم می شوند فیبرها نامحلول شامل غلات کامل و نان ها از جمله نان سنگک هستند.
وی افزود: فیبرهای نامحلول در طی فرایند گوارش مایعات را به خود جذب می کنند ، ترکیب فیبر و مایعات باعث حرکت سریعتر مواد غذایی در دستگاه های گوارشی می شود اما فیبرهای محلول در طی گوارش هضم می شوند ولی غلیط و چسبناک باقی می مانند.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه منابع غذایی حاوی فیبر مانند لوبیا، مغز ها و غلات است، گفت: مصرف فیبرهای محلول به میزان زیاد از طریق کاهش سرعت جذب گلوگز از افزایش قند خون جلوگیری می کند از همین رو مصرف مواد غذایی فیبردار برای دیابتی ها ضروری است.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: عملکردفیبرها همچون ابیاری قطره ای بوده و سرعت جذب قند حاصل از غذا را کاهش داده و در نتیجه از افزایش ناگهانی قند خون بعد از مصرف غذا جلوگیری می کند.
دکتر اباصلتی گفت: بیماران دیابتی علاوه بر تغذیه باید از ورزش های هوازی حداقل 25 تا 30 دقیقه استفاده کنند و به صورت مداوم به انجام ورزش بپردازند که از جمله این ورزش ها می توان به پیاده روی یا دویدن اهسته اشاره کرد.
وی تاکید کرد: مراقبت های دیابتی احتمال ابتلا به بیماریهای نارسایی کلیوی، قلبی و مشکلاتی در بینایی و یا قطع عضو را کاهش می دهد.